Notorna je činjenica da je u nekoj zajednici tajnu jako teško sačuvati. Naročito su podložni demistifikaciji i razotkrivanju odnosi među ljudima koji se žele zadržati u tajnosti, tako da nije malo onih koji tvrde da se osećanja gotovo i ne mogu sakriti. Posebno ljubav i simpatija...
Da li vam se dogodilo da ste gajili neko snažno osećanje, recimo ljubav, prema određenoj osobi, koje ste smatrali i želeli da je potpuno diskretno i za druge neprimetno, da biste u jednom trenutku shvatili da je to već odavno javna tajna i da mnogi o tome imaju sasvim jasnu predstavu?
Koji su, po vašem mišljenju, razlozi da nečija lična osećanja, i pored primenjivanih mera predostrožnosti, teško mogu biti sakrivena od drugih ljudi, posebno u nekom dužem vremenskom periodu?

Citat

Sjajan post. Gospođa Izabelitta zaista ume da uđe u suštinu problema i to još bolje obrazloži. Međutim, možda cepidlačim, ali nekako mi se čini da su muškarci na neki način "proglašeni" odgovornijim za gubljenje atributa tajnosti neke ljubavne veze, jer su, eto, hvalisavi pa ne umeju da sačuvaju tajnu sa kim su u ljubavi i svojom nesmotrenošću otkrivaju sebe i što je najvažnije, svoju draganu čime oboje izlaže posledicama kakve već mogu nastati u nekoj sredini zbog toga.

Izeš moju pogođenu suštinu, kad to uopšte nisam htela da kažem...
Volim da gradim zanimljive odnose, posebne, specijalne. Ne mislim pri tom da sam ja nešto posebna i specijalna, ali sam ubeđena da svaki čovek na ovom svetu, bez obzira ko je i šta je, nosi u sebi određenu crtu rafiniranosti koja ga čini privlačnim. Mene uspevaju da privuku osobe čija neka takva crta sa mojom gradi znak jednakosti. Kada se to desi, ja stvarno jesam srećna, i stvarno isijavam zadovoljstvo i nadahnutost. Čak nema veze da li se radi o ženi ili muškarcu, nego je u pitanju ekskluzivnost nekog prepoznavanja dve srodne duše. Meni je to jako važno, jer je u pitanju svojevrsno raspakivanje intime, pa očekujem da sa tim ljudi rukuju pažljivo. Ne volim ni kad prijateljica rastrubljuje ono što je prošaputano, ni kad to učini muškarac.