Moj brat, koji mi je i najbolji drugar, strašno voli da me podjebava. Za sve. Mislim, nema za šta me ne podjebava, od toga kako mi je velika glava i da mi je, kad je radio na brodu, auru video iz Hondurasa, do toga kako će me, ako umre, najstrašnije progoniti. Ono, perem zube pa se on na deo sekunde pojavi u ogledalu, ili će da mi trese zavese i pomera slike, i tako to. Kako kaže, ako umre, odma' da znam da se i ja pozdravim sa normalnim životom. Znači, nikad više normalno drkat' neću
Ove godine je otišao preko Work and travel agencije preko, u Amerike, i pošto je sad već završio sa poslom, otišao je kod sestre. Leteo avionom. Čujemo se mi taj dan, javi mi da je sleteo i da ne brinem, slike još neće padati sa zida.
Sedim uveče sama u sobi, zvoni mi telefon. Zove me on, njegova slika na displeju. Gledam ja u onaj telefon, on gleda u mene, i gotovo. Preseče me. Reko', ovaj je umro, zove me Vesna (njegova mama) da mi kaže kako ga stružu sa asfalta/da je pao sa 17. sprata/da ga je neko izbo nožem/da su ga silovali, da će njegovo telo poslati avionom i da dođem kući zbog sahrane. To mi je šištalo kroz glavu tokom nekoliko sekundi, dok se nisam javila. Tišina sa druge strane, kontam, žena plače i ne zna kako da mi saopšti sve to, ja kažem 'Alo malo glasnije i samo čujem sa druge strane: "Neeeeeeeeeeeeee." kao iz daljine i veza se prekinula.
E sad, zašto bi meni, kao i svakom normalnom čoveku, palo na pamet da je on poneo karticu preko? Naravno da mi neće to pasti na pamet. Isto kao što mi nije palo na pamet da ne treba da se javim. Kad je on drekn'o Neeeee u slušalicu, meni, naravno, nije prvo palo na pamet da ne treba da se javim, nego da mi viče Neeee sa onog sveta
Sva unezverena, otvaram Viber i pišem mu na Viber, i kažem mu da me je neko zvao sa njegovog broja. Moja logika u celoj toj priči je impozantna. Ako je umro, kako će da vidi da mu je neko pisao na Viberu?
[Tuesday, September 30, 2014 11:00 PM] Panjina : pa bog ga jebo!!!
[Tuesday, September 30, 2014 11:00 PM] You: Upravo me je neko zvao sa tvog broja
[Tuesday, September 30, 2014 11:00 PM] You: Živa se usrah
[Tuesday, September 30, 2014 11:01 PM] Panjina : pa sta mislis ko te zove sa mog borj
[Tuesday, September 30, 2014 11:01 PM] You: Pa ne znam
[Tuesday, September 30, 2014 11:01 PM] You: Jebote
[Tuesday, September 30, 2014 11:01 PM] You: ZNAŠ TI DI SI???
[Tuesday, September 30, 2014 11:01 PM] Panjina : ja reko od svih najpametnija, skontace da ne treba da se javis
[Tuesday, September 30, 2014 11:01 PM] Panjina : i ona se javi
[Tuesday, September 30, 2014 11:01 PM] You: Znaš li ti kako sam se ja istripovala?
[Tuesday, September 30, 2014 11:01 PM] You: Pazi sad
[Tuesday, September 30, 2014 11:01 PM] You: Molim te
[Tuesday, September 30, 2014 11:01 PM] You: Mislila sam da me zove Vesna
[Tuesday, September 30, 2014 11:01 PM] You: Da mi kaže da ti se nešto desilo
[Tuesday, September 30, 2014 11:01 PM] You: Gotovo