Kako neko može da laže sebe u verovanju? (evo ptitanjce u tvom filozofskom stilu)
DOKAZ da Isus Hrist živi je upravo taj što ja i ti razgovaramo ovdi!
DOKAZ da Isus živi je i čovečanstvo koje još uvek postoji sa sve gadostima koje čini!
Dali ti shvataš da bi se istorija čovečanstva već odavno završila, da Bog nije poslao Isusa Hrista na zemlju da plati za nas?
Dali možeš da pojmiš
REALNOST u kojoj celokupan (i izopačan u grehu) ljudski rod živi i dalje, a od davnih dana je sazreo za sudbinu Sodoma i Gomore....
Dali ti možeš da dodješ (zdravim razumom i logikom) do zaključka da osim pravednosti koju ima, u Bogu se ogleda i veličanstvena
ljubav prema svom stvorenju - čoveku, a koja se oslikava preko Sina Isusa Hrista ?.... možeš li?
Dali ti razumeš kolika je ta
ljubav, kada Bog dopusti mučenje, razapinjanje i ubijanje svog Sina - Sebe, od strane sopstvenih stvorenja, odnosno sopstvene dece ?...razumeš li?
Dali shvataš koliku
bol Bog trpi, zbog izopačenog života ljudi, već skoro 6000 god. ?
Običnom čoveku je teško da pojmi koliko je veličanstvena ta
ljubav Boga prema čoveku!
I ako ti sada tvrdiš da Isus Hrist nije živ i da ne živi, onda ti tvrdiš i da Božija
ljubav ne živi ! Odnosno, da i sam Bog ne živi?!?!
Shvataš li uopšte šta govoriš?
Eto ponovo tvoje protivrečnosti - čas malo ovako, čas malo onako...kakoti u kojem trenutku odgovara... Ti si ustvari od svih religija i filozofija koje postoje na planeti, uzeo nešto i ponešto, pa si smučkao neku tvoju filozofiju - religiju - sektu ....
Ako ti kažeš--> da je Sveti Duh Volja Božija, a potom izjavljuješ kako je
sve Volja Božija, ispada da je na
svima Duh Sveti ????
A znamo da to nije tako!!! I znamo da se Duh Sveti mora zaslužiti! Kao što su ga zaslužili apostoli kada su sledili Hrista, i na koje se posle Sveti Duh izlio....
Pa nije se Duh Sveti izlio na rimljane i jevreje koji su razapeli Hrista!!
Jel vidiš šta radiš? opet?
Božija Volja jeste sve u univerzumu! Božija Volja jeste život koji daje....Ali, isto tako Božija Volja jeste i
čovekova Slobodna volja !
Dakle petre, utuvi si da je
Božija Volja --> da čovek ima
slobodnu volju za svoj život, odnosno za dušu svoju!
I nema tu nikakvih SCiFI crtaća!
Crtaći su ono što
ti tvrdiš--> da je čovek LUTKA nacrtana, u kojoj je život?! E to je bajka o Pinokiju ! A ti si kao Dizni --> maštovit!
Dalje...
Ček! Stani!
Da vidimo šta si rekao-->
Ako izjavljuješ da telo posle smrti ide u djubrivo, dakle truli/raspada se! Kako sad
neće istruliti??
Hindusi imaju verovanje da čovek/duša ne truli, nego se seli u neko drugo telo-biljku-životinju-pticu-žabu-kamilu....i ostale budalaštine!
Zato--> ponavljam--> Nema nikakvog reinkarniranja i kojekakvih gluposti, čistilišta, 72- 82-ili 102 device, nema lutanja duše, nema nirvane......itd....NEMA!
Ma neeee....Ti samo misliš da si začetnik nove religije u koju treba
drugi da VERUJU!
Znam te tico još dok si jaje bila
Poručiti - savetovati - posavetovati nekog nije isto što i govoriti nekome šta da radi, ili terati nekog na nešto!
To su dva različita pojma, koja ti očigledno ne razlikuje-Š !
A Matej (6:25-34) se odnosi na one koji imaju čvrstu
VERU u Boga i Isusa Hrista! I tek kada imamo
veru, možemo se osloniti na Božiju zaštitu od svakoga zla, pa nemoramo da se brinemo za ništa, jer sve što nam je potrebno-> Bog će nam dati! Baš kao što daje i pticama nebeskim....
Ali uslov je--> Vera u Boga, i držanje Božijih zapovesti koje nam je Bog dao kroz Mojsija i Isusa!
A ne, kao što ti tvrdiš, kroz Diznija i Pinokija....
Vidi, možeš da odeš u bilo koju crkvu, pa da pokušaš tamo da im objasniš kako je njihova vera SCiFi i laž, jer ja lično ne vredim puno, a pričam isto!
Sve što bih ja mogao da učinim, je da te uputim na neke adrese a na kojima se crkve/manastiri nalaze . . .pa da lepo odeš i saznaš REALNOST!
Ili, možeš da zakupiš neki prostor, pa da organizuješ tribinu na kojoj ćeš pričati ovo što pričaš ovde....pa da vidiš kako ćeš proći...