Razlika izmedju prijatelja Srbije i neprijatelja Srbije ?
Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 15 od ukupno 71

Hybrid View

Prethodna poruka Prethodna poruka   Sledeća poruka Sledeća poruka

Odgovor: Razlika izmadju prijatelja Srbije i neprijatelja Srbije ?

Citat CHichaGlisha kaže: Pogledaj poruku
    Nisam ni ja ...
    ni za onog bilmeza pre njega ...
    ni za onog pre njega ....
    paaaa ?!
    Ja ne znam za koga si ti glasala, ja znam da samo osoba koja nije glasala protiv Tadica i onih koji nas terorisu sa njim, zasluzuje da bude terorisana.
    Citat CG kaže:
    Nema "nam" druge (brate) DŽupitere ... nego da se (opet) obruši"mo" na Skupštinu ... ()

Eno je , plače za bageriMA kombajnima i MoloUtovljenim koktelima
    Pa kakvu je prednost/korist narodu donelo petooktobarsko "obrusavanje" na Skupstinu, da zasluzuje reprizu ?

jupiter

Citat DzuPiter kaže: Pogledaj poruku
    Pa kakvu je prednost/korist narodu donelo petooktobarsko "obrusavanje" na Skupstinu, da zasluzuje reprizu ?

jupiter
    Sad te baš i ne razumem.

Valjda ti je jasno da je donelo - PROMENU.
    Na stranu - k a k v u .
    Nema ovde promene - bez kuke motike lopate i bagera ... to je i "ćoravom" valjda jasno ...

Ili si ti još jedan od onih što sedi na klupi i kuka li kuka li kuka ... bez "motike"

Imaš li ti neki konkretni(ji) predlog .... ili samo pljuckaš i ćaskaš ...???

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

Citat CHichaGlisha kaže: Pogledaj poruku
    Sad te baš i ne razumem.

Valjda ti je jasno da je donelo - PROMENU.
    Na stranu - k a k v u .
    Nema ovde promene - bez kuke motike lopate i bagera ... to je i "ćoravom" valjda jasno ...

Ili si ti još jedan od onih što sedi na klupi i kuka li kuka li kuka ... bez "motike"

Imaš li ti neki konkretni(ji) predlog .... ili samo pljuckaš i ćaskaš ...???
    o cemu ti pricas ?
    Boris Tadic koji je bio predsednik je ponovo izabran za predsednika, jel' to
    "promena" ?
    Srbija nikad nije bila siromasnija, to je promena, ali kome takva promena
    treba ?
    Ljudi koji neprijatelje Srbije zovu prijateljima, i pokusavaju da im prodaju sve sto moze da se proda, to je promena koja meni nije potrebna.
    Konkretan predlog je kolektivna svest, ali to je u Srbiji trenutno - iluzija.
    Ova zemlja je oduvek imala izdajnike, jedino sto ih do sada nije ovoliko bilo.
    Nemastina i siromastvo je potpuno unistilo racionalnu misao, sta sem
    "Sudnjeg dana" to moze da promeni ?

Da li bi bila ljubazna da mi objasnis gde ja to "kukam" ?
    (imam valjda pravo da iznesem realnost koju vidim)

jupiter

a brani li ti ko .... ?

samo si nešto navalio s'tim citiranjima ... ... k'o da se s'nekim svađaš ?

To što ti primećuješ i iznosiš viđenje realnosti, nije ništa novo ... to svi primećujemo i vidimo...

A priča radi priče , bez (eventualne) ideje o (eventualnom) raspletu ... nije ništa drugo do kuknjava
    ... QQ ..QQ..QQ ...

Pitaš mene o čemu pričam ...???
    pa zar ne shvataš ... o pubertetu bubašvaba
    što li sam kucala ... treba li da ti ponovim ... ili ćeš sam pročitati (i shvatiti) moj post .

(i da, mala ispravka ... Tadić nije bio pre bagera ... )

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

Neprijatelji Srbije su jedino oni totalitarni i pomalo priglupi Srbi koji sumnjaju zaveru iza svakog zbunja.
    Oni su ti koji prvo vade kalasnjikov sa tavana, plase svoje komsije, postavljaju balvane, i zebavaju sve oko sebe, a kad ih dobro odrape onda kukaju kako je svet nepravedan prema njima.

Gospodo (Veliko)Srbi, vi spoljnje neprijatelje nemate iz prostog razloga sto bi vas vec svaki neprijatelj davno rasturio. Vi se dzapate sami sa sobom iz nekog neshvatljvog istorijskog kompleksa.

A sada mozete slobodno da lupate crvene, ja vam necu biti neprijatelj. Samo cu vam brojati komplekse...

I oprostite na ovom postu ali mi je losa probava od ovakvih vasih postova, moram da se vrnem u zahod...

Ako vam jos nesto nije jasno samo pitajte!

I sram da vam bude sto na mnogo mesta drzavna zastava vijori iscepana!
    E to je prava sramota za jedan narod!!!
    Gospodine, vase dete se plazi na mene!

Citat biterlemon kaže: Pogledaj poruku
    Neprijatelji Srbije su jedino oni totalitarni i pomalo priglupi Srbi koji sumnjaju zaveru iza svakog zbunja.
    Oni su ti koji prvo vade kalasnjikov sa tavana, plase svoje komsije, postavljaju balvane, i zebavaju sve oko sebe, a kad ih dobro odrape onda kukaju kako je svet nepravedan prema njima.

Gospodo (Veliko)Srbi, vi spoljnje neprijatelje nemate iz prostog razloga sto bi vas vec svaki neprijatelj davno rasturio. Vi se dzapate sami sa sobom iz nekog neshvatljvog istorijskog kompleksa.

A sada mozete slobodno da lupate crvene, ja vam necu biti neprijatelj. Samo cu vam brojati komplekse...

I oprostite na ovom postu ali mi je losa probava od ovakvih vasih postova, moram da se vrnem u zahod...

Znaci Drzave koje su priznale Kosovo su Srpski prijatelji ?
    Ti ocigledno mrzis sve sto je Srpsko, i oupste mi nije jasno kako ti je uopste
    dozvoljeno da tu svoju mrznju ovde reklamiras ?

jupiter

Prijatelji Srbije ne mogu biti oni koji smatraju valjanim terorisanje onih koji terorišu njih....

Ne možemo se rukovoditi zakonom "oko za oko, zub za zub", valjda..?

Prijatelji Srbije su pre svega svi hrišćani i humanisti, koji su bez predrasuda. Ostali, počev od egocentrika pa sve do fašista i šovinista, ne samo da rade samo u svoju korist, nego štete Srbiji i njeni su neprijatelji.

Prijatelji - neprijatelji? Pri odgovaranju na pitanje UVEK pođimo od osnovnih ljudskih vrednosti, od humane i hrišćanske etike.

Ne znam kakvu korist imamo od toga da vičemo u vetar imena pojedinih javnih ličnosti označavajući ih pri tom Prkosnim Srbskim herojima ili Prkosnim Srbskim Neprijateljima. "A vetar duva, duva, duva.. oje!" I oduva ta imena, a ličnosti ostaju, optužbe nestaju, pa se ponavljaju i opet bivaju oduvane... a ličnosti se menjaju ili promene...

A Bog ostaje i zna sve...
    Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

jupiter
    Ko nije sa nama, taj je protiv nas
    Never lie to someone that trusts you. Never trust someone that lied to you.

jupiter
    Nije, nego ti ocigledno mrzis sve sto nije Srpsko!
    Postoji na svetu i nesto sto se zove politika i nesto sto se zove diplomatija.

Ajde da se kladimo da ce i Srbija priznati Kosovo u dogledno vreme!

Meni nije jasno kako je tebi dozvoljeno da tvoju mrznju ovde reklamiras!
    Kosovo je izgubio Milosevic izmedju ostalog i u tvoje ime.
    I sad ce biti svi krivi samo si ti i dalje svetac!

Znas sta, ako ti lezi kramp u ruke idi i radi, ako ti lezi olovka u ruci, idi i radi ali nemoj se baviti politikom ako veze nemas s time. Zao mi je sto glasati ipak mozes, obzirom da ti je ustavno pravo ali time samo smanjujes sansu da se Srbija izvuce iz krize.
    A ako si frustriran, veruj mi kopanje bastice je odlicno za smirenje, ostavi politiku velikima. Nemas ni jedno pozitivno misljenje o siptarima, te ne znas im ponuditi ama nista za suzivot. Prema tome i ne zasluzujes Kosovo. Razmisli malo o tome!

I dosta bre vise kukanja, jesi li se ikada zapitao kako je moguce da su se vec sve bivse republike SFRJ izvukli iz krize osim Srbije? Ma daj bre okani se pljuvanja vise i ti i tebi slicni.

Evo ja sad idem na neki drugi sajt malo da se zezam curicama te molim da neko drugi uskoci da drzi front!
    Gospodine, vase dete se plazi na mene!

Тако је. Све ово у последњих 20 година смо само сањали. Једини непријатељи смо ми сами себи. А посебно ако смо глупи и верујемо у завере.
    Рецимо, неки чак верују да нас је нападао и најјачи војни савез у људској историји.

Типична фашистичка теза, да су Срби заслужили свако зло.

Типично, нико Србима није непријатељ, већ полудели, па се међусобно ђапају и измишљају непријатеље.
    Еј, најјачи војни савез у историји нас нападне, и њему то није довољно да помисли да Србија има неке непријатеље.
    Сами сте криви и све што вам се десило сте заслужили.
    Докле ће се на овом форуму дозвољавати мржња према Србима, најподлије увреде и великомађарски фашизам!
    За землю родную не на жизнь а на смерть
    Воевал с врагами Володимир князь
    Многая лета
    Многая лета
    Многая лета
    Русской земле

Bitere PRIJATELJU MOJ ... jesam li ti rekla nekada da te o b o ž a v a m ?
    Jesam
    ... pa dobro ... šta fali još nekoliko (hiljada) puta .

Ja umem da razlikujem prijatelja Srbije od nazovi prijatelja, lažnih prijatelja i NEprijatelja.
    I, sve sam te ja razumela kako treba.
    Ne znam da li znaš (da znam) - koliko si u pravu ?!

Ali ,
    čekaj, samo da ti objasnim za zastavu ...
    Ova na mojoj zgradi je iscepana, jer smo je (Kućni Savet) greškom stavili na pranje
    - na 100tku ... na kuvanje sa ključanjem + VE_Niš ... i na kraju još CentriFuga ...
    (zato se iCepIla )

Слажем се са констатацијом да су Србима највећи непријатељи сами Срби ... ево узећу за пример нашу лепу Војводину, мени је деда причао да су највећи и најљући аутономаши који су заговарали да Војводина постане федерална јединица били управо - Срби, трансфоримсани, ком-партијски мутанти који су почели да заговарају стварање најморбидније од свих - "војвођанске нације" ... дакле, они који су ударили темеље супер фантазији "војводини држави" су били управо Срби ... ни Мађари, ни Румуни, Ни Словаци, ни Русини ... већ управо Срби ... као што је опште познато да су највеће усташе у србокољачи али и балије били управо покатоличени и исламизовани Срби ... тај пројекат некакве војвођанске нације и државе су покренули управо искомплексирани људи који су се стидели свог порекла и историје .... а бунили су се и тражили аутономију и статус републике управо они који су имали најмање права на то ... лепо рече један ономад ": од нас колониста староседеоци нису смели да Србују 50. година, а у време Милошевића од нас нису могли да дођу на ред! " .... то су ударници а и данашњи највећи поборници лажне аутономије (читај државности) ... људи који су били најцрвенији и најмање војвођани у Југославији ... ја не знам ни једног јединог правог војвођанина који се залаже за независну војводину! Захваљујући овим нео комунистима искривљена је перцепција истинске аутономије и уништен је сваки покушај децентрализације Србије а да се не схвати као сепаратизам!
    Ви сте или изузетно необразовани или безобразни, а вероватно и једно и друго! Србија јесте губила ратове али их је и добијала, почев од Отоманске империје до нацистичке Немачке па и муслимана у Босни ... а против НАТО-а се није могло, будимо реални, то је било чисто иживљавање светских моћника да се дочепају својих 11 000 км2 оф шор зоне за шверц дроге, проституције и прање пара ... видео сам ја на Косову шта раде амерички окупатори ...!!!Нису сви патриоти велико Срби, а и да јесу, шта има лоше у томе! Па скоро свака држава на Балкану има свој "велики" пројекат: Хрватска има Велику Хрватску (НДХ,Црвена Хрватска), Муслимани имају свој сан о зеленој трансверзали од Сарајева до Истанбула(ЗеТра ... насив хале у Сарајеву,дали комунисти!!!), шиптари о Великој Албанији за коју су на пола пута, Мађари о великој Мађарској коју су умало остварили, Румуни о великој Румунији, па Бугари о Великој Бугарској коју су и имали једно кратко време! Једино ви злобници када хоћете да нешто негативизирате и прикажете као крвничи покушај - спомињете Велику Србију ...ајде мало читајте књиге па спомињите и друге .... ништа ми нисмо гори од других, можемо бити само бољи јер смо били главни кривци за стварање Југославије на рачун Велике Србије, оне Југославије на коју се ви нео комуњаре радо позивате и присећате са сетом! Гадите ми се лицемери!
    Ajde da se kladimo da ce i Srbija priznati Kosovo u dogledno vreme!
    Кад чедомир постане председник Србије !!! значи НИКАД ...
    У многим земљама Јевропе сам виђао ицсепане заставе, а и добро је док се цепају од ветра и сунца него да их цепа народ који неће да прихвати наметнуте симболе као што се икс пута дешавало у српској покрајини којој је ненад чанак наметнуо заставу!

АП Војводина је споља гледано хармонична а изнутра је лажна, беживотна, једна јавна представа ...

Razlika izmedju prijatelja Srbije i neprijatelja Srbije ?

Citat FlekicaSkupusom kaže: Pogledaj poruku
    Нису сви патриоти велико Срби, а и да јесу, шта има лоше у томе! Па скоро свака држава на Балкану има свој "велики" пројекат: Хрватска има Велику Хрватску (НДХ,Црвена Хрватска), Муслимани имају свој сан о зеленој трансверзали од Сарајева до Истанбула(ЗеТра ... насив хале у Сарајеву,дали комунисти!!!), шиптари о Великој Албанији за коју су на пола пута, Мађари о великој Мађарској коју су умало остварили, Румуни о великој Румунији, па Бугари о Великој Бугарској коју су и имали једно кратко време!

Једино ви злобници када хоћете да нешто негативизирате и прикажете као крвничи покушај - спомињете Велику Србију ...ајде мало читајте књиге па спомињите и друге ....

ништа ми нисмо гори од других, можемо бити само бољи јер...
    Ne znaš šta ima loše u stvaranju "velike Države" (reč "država" zameniti sa odgovarajućom državom)? Pa, kratko i jasno: deklarisana netrpeljivost prema drugačijem i drugačijima, sa nagonom prema asimilaciji ili proterivanju onih drugačijih, sa fanatizmom, koji može da se završi i genocidom. To je LOŠE u stvaranju "velike Države".

By the way: Kraljevina Mađarska je preko 6 vekova (896-1526) imala teritoriju koja odgovara veličini teritorije idealista "velike Mađarske". Odnosno, Mađari su već imali toliko teritoriju, kao i Bugari, kako si rekao, a ostali su uvek, kao i sad samo sanjali o njoj. Što naravno ne opravdava ideju bilo koje "velike Države", tako ni mađarske, ni bugarske...

"Једино ви злобници када хоћете да нешто негативизирате и прикажете као крвничи покушај - спомињете Велику Србију ...ајде мало читајте књиге па спомињите и друге ...."
    - ako neko piše nešto što se tebi ne dopada ne znači da je zloban (jer ti ide na živce - pitanje je - namerno?). A činjenice se ne mogu negativizirati. Činjenice su da je u 20-om veku u par navrata bilo par pokušaja pravljenja "velike Srbije", a to uvek ide sa zlim delima i namerama onih koji to pokušaju da ostvare. I to su činjenice. Za dežurne kritičare, koji bi mi prikačili mađarski šovinizam, evo pišem da je isto bilo pokušaja za pravljenjem "velike Mađarske" koja je isto tako zla ideja, kao i ideje o drugim "velikim Državama".

"ништа ми нисмо гори од других, можемо бити само бољи јер..."
    - ovo ne može biti opravdanje ni za kakvo delovanje, makar se ono na prvi pogled učinilo humanim - ništa nismo gori od drugih - ovo je razmišljanje kao ono kad su u demonstracijama uhvatili devojke koje su krale patike iz izloga: "pa mi samo radimo ono što i drugi, i drugi rade ovo, zašto smo mi gori?" - mislim... no comment

Требала им је Србија, Војводина им је била заштита од унијаћења и претапања у Мађаре, Немце или Хрвате до 1918. године. Када су могли бити Срби у Србији, своји на своме, нису хтели никакве ограде.
    Mislim.. po ovoj logici sada je Mađarima potrebna ograda od asimilacije u Srpsko stanovništvo. Po ovome što ti pišeš, Mađari bi trebali dobiti autonomiju teritorijalnu sa granicama gde žive Mađari, i to ne po većinskom ključu. Isto tako rumunima autonomija u okolini Vršca, a Vlasima u Timočkoj Krajini, a Bosancima u Sandžaku. I to sve po tvojoj logici Srpske Autonomije Vojvodine kao "zaštite od unijaćenja i pretapanja u Mađare, Nemce ili Hrvate do 1918. godine".

Dakle, Srbi nisu imali, dobili autonomiju do 1918. godine da bi se otcepili od "Mađarske Krune", nego da bi se sačuvali. Isto tako, po tebi autonomiju sve manjine bi dobile ne da bi se otcepile, nago da bi sačuvale svoju kulturu.

A sa druge strane, imaš pravo: Građanima Vojvodine treba ta ograda od Beogradske Vlade (neidentična sa Vladom Srbije!!), da bi se ekonomski očuvala od NENAMENSKOG utapanja svojih poreza ne u džep R Srbije, nego u džep nedoličnih i po Srbiju sramnih političara i sebebiznismenomprozvanih trgovaca i tajkuna.
    Poruku je izmenio BaneK, 29.10.2008 u 19:04 Razlog: dve za redom i kod
    Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

Слажем се са констатацијом да су Србима највећи непријатељи сами Срби ...
    Ova konstatacija apsolutno nema veze sa realnoscu, i sve sto si ti rekao
    nema nikakve veze sa temom.
    Tema se odnosi na Drzavu Srbiju koja je priznata kao Drzava u UN-u, a ne na
    Srpsku istoriju.

jupiter

Gospodo (Veliko)Srbi, vi spoljnje neprijatelje nemate iz prostog razloga sto bi vas vec svaki neprijatelj davno rasturio.
    Kakvi ste tek vi kad smo vas mi ovako "rastureni" u dva rata momacki rasturali...bolje se pokrijte usima i cutite.....rasturili smo vam "vasu" (vise austrijsku nego vasu) drzavu!

Strana 1 od 2 12 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Tvrdjave Srbije
    Autor felix u forumu Kulturna baština
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 02.03.2015, 19:45
  2. Manastiri Srbije
    Autor HLEBmaster u forumu Kulturna baština
    Odgovora: 161
    Poslednja poruka: 27.02.2015, 20:50
  3. Da li ste za ulazak Srbije u EU?
    Autor Lady S u forumu Politika