Danas sam bubicu vodila prvi put kod zubara.
Nema problema sa zubima, svi su zdravi i jaki.
Želela sam svakako da mi to potvrdi i stomatolog a i da se Daki upozna sa 'doktorom za zube'.
Danima pre odlaska smo razgovarali, o svemu, šta sve ima u ordinaciji, šta se radi tamo, kako se pregledaju zubi, šta se radi kada neki zub nije zdrav.Trudila sam se da mu objasnim sve na najjednostavniji način, da razume a da ga pri tome ništa ne slažem.
Dok smo čekali red devojčica koja je bila pre njega je počela da viče i plače u ordinaciji.Tako su sve moje priče zamalo pale u vodu!
Došao je i njegov red.
Upoznao se sa doktorkom i tehničarkom.Doktorka je vrlo mlada i rekla bih da jaaaako dobro ume da se izbori sa strahom svojih pacijenata.
Problem je nastao kada je pokušala da mu stavi u usta ogledalce, tako da sam i ja morala da zevam i da me on pregleda itd.
Na kraju je sve ispalo kako treba.
Upitana za način održavanja higijene i zdravlja bubicinih zuba rekla sam joj:
-da je prvu četkicu dobio sa 4 meseca kada su mu nikli prvi zubi
-da svakodnevno pere zube više puta
-da pije dosta mleka
-da nije ljubitelj slatkiša
Nalaz: svi zubi su zdravi.Nadalje treba da nastavi da pere zubiće bar dva puta dnevno i kontrole na godinu dana.

Citat

..i svakodnevno..

Doktorka nam je rekla da nije nista strasno,i da dodjemo kad bude imala 4 godine.Uf,to je sad.Nista,pocecemo pripreme,price pa se na ovoj temi cujemo kad sve bude gotovo.Drzite nam palceve.

Tako da nas sada čekaju spec. pregledi kako bi se mogao napraviti aparatić koji će mala nositi po noći. Inače, zubi su zdravi i dobri ali eto, neravni su. Kaže zubarka kako današnji klinci ne vole jesti korice, stari kruh i slično te se zubalo ne razgibava i samo ne stvara mjesta novim zubićima.