Pa ne znam..iako je RS adekvatno (Republic of Serbia),suvise me to podseca na R. Sprsku ... ne svidja mi se,ali najtacnije je,steta sto je preeksploatisano.A sta je cs?![]()
Pa ne znam..iako je RS adekvatno (Republic of Serbia),suvise me to podseca na R. Sprsku ... ne svidja mi se,ali najtacnije je,steta sto je preeksploatisano.A sta je cs?![]()
Sada ce Vuk D. da predlozi da budemo .ks (kraljevina Srbija)![]()
Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...
Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
А šta će tom Surinamu net domen uopšte? Jedina svrha te države je da Holanđani kupe sa drveća male crnčiće i od njih posle prave Sedorfe, Davidse i Haselbainke. Sećam se kad smo kao klinci skupljali sličice fudbalera, svakoj, ali baš svakoj, čamugi iz Holandije je u mestu rođenja pisalo Paramaribo.Sad, Surinam nam je uzeo .sr, a ona još uzalidnija država, ta "Somalijska ostrva" - .sb. Mislim, možda ne bi bilo loše da diplomatskim putem sredimo da oni to nama ustupe, damo im džak dva nekih drangulija, bižuterije i sl, ima da budu presrećni.
Ali ako baš mora nešto od ponuđenih, onda je najbolje .rs, bez dileme. To jedino ima smisla, za razliku od .ss i .sx, koji nemaju baš nikakvog smisla.
If I had one wish, I would ask for a big enough ass for the whole world to kiss...
Ja mislim da bih bilo adekvatno SERB nego SER gde se iz zlonamere moze dodavati ko nas ne voli ( A) pa bih bilo nekako neukusno za nas umesto punog imena SERBIA po svetu kako se nasa zemlja izgovara moze da bude skracenica SERB ili na nasem jeziku SRB SR ne dolazi u obzir posto je SRpksa Republika vec tu sa tom skracenicom, znaci moj predlog je za tablicu ovakav
SERB
SRB
![]()
Hm, pa nisam baš siguran da može četiri slova.vancouver kaže:
![]()
If I had one wish, I would ask for a big enough ass for the whole world to kiss...
Gle ko nam je ukrao net domen, pogledajte im samo grb:
![]()
Stvarno, opet pitam isto, šta će njima net uopšte?![]()
Skroz offtopic!
Indijanci![]()
Pčelo, smiri se![]()
Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid
mislim da mozemo da predlazemo i predlazemo u nedogled, ali ce na kraju biti (kao i uvijek) kako netko drugi odredi (na zalost)![]()
nattydread is coming to dinner
Međunarodna oznaka za Srbiju - SRB
Predlog za nove međunarodne oznake Srbije, onu od tri slova, kakva se koristi na vozilima, i oznaku od dva slova koja se koristi na Internetu, Zavod za standardizaciju dostaviće ministarstvima za nauku i spoljne poslove u ponedeljak, 19. juna, saznaje „Blic”. „Ta ministarstva treba da daju mišljenje o predlogu nakon čega se on prosleđuje Vladi, koja o tome obaveštava međunarodnu organizaciju ISO, koja se bavi dodelom međunarodnih oznaka”, kaže za „Blic” Ljiljana Pavković-Bugarski, pomoćnik direktora Zavoda za standardizaciju. Oznaka od tri slova nije problematična, i ona će najverovatnije biti SRB, a takva skraćenica se za Srbiju već koristi u svetskim organizacijama poput Svetske trgovinske organizacije, kaže ona.
„Problematična je oznaka sa dva slova, budući da su sve oznake na ´s´, koje asociraju na Srbiju, već zauzete. Oznaka rs kao Republika Srbija takođe ne dolazi u obzir, jer u oznaku države nikada ne ulazi njeno državno uređenje”, objasnila je Ljiljana Pavković-Bugarski.
Dok ISO ne odluči o našoj novoj međunarodnoj oznaci, u upotrebi će ostati YU, kao i domen yu na Internetu, koji će moći da se upotrebljava još tri do pet godina. (Mondo)![]()
Drago mi je. Kao što rekoh, SRB je mnogo bolje, jer obuhvata i Srbija i Serbia. A da ne pričamo kako bi se zlobnici hvatali za ono SER.
Bas bih voleo da bude SRB posto nam obuhvata naciju na nasem ali i SER nije lose kao sto rece Pcela Ubica stoji nam vise SRB jer ova skracenica je dosta u upotrebbi na engleskom podrucju ...Kako bilo da bilo samo da vec imamo jednom ono sto nam pripada , a verujem da ce i himna i grb doci uskoro da budemo kao i sve druge zemlje sveta...![]()
O, pa to je već sređeno, još dok Srbija i nije bila nezavisna država, država je dobila sve svoje simbole.vancouver kaže:
Srbija već ima svoju himnu, to je, naravno, Bože pravde (uz malo modifikaciju teksta - izbačeni su monarhistički elementi). Srbija ima svoju državnu zastavu, koja izgleda ovako:
Na ovoj prelepoj zastavi meni je ubedljivo najlepši detalj to što je grb u ofsajdu, mnogo lepše rešenje nego da je bio u sredini.Takođe, postoji i tzv. narodna zastava, koja je klot, bez grba.
Grb Republike Srbije izgleda ovako:
Dakle, sve je rešeno, skraćenica, himna, zastava, grb... Čak je i predsednik FSS, Zvezdan Terzić, pre neki dan izjavio da će dresovi naše reprezentacije ubuduće biti crvene boje, u skladu sa zastavom.Znači, ostaje još samo glupi internet domen.
Zadovoljan sam i grbom i zastavom. Iako ovaj odgovor nema veze sa temom, bilo bi lepo da proglasimo monarhiju da bude u skladu sa ovim obeležjima.
(samo moje mišljenje)
Hvala Pcelice na ovim lepim vestima i grbovima , i kako rece samo jos domen na internetu pa da budemo vec jednom onako kako treba ..
Pozdrav-![]()