Neka ovo bude naš mali kutak gde ćemo pomagati jedni drugima u vezi svega što ima veze sa nekim aspektom obrazovanja, (upisivanje kurseva, polaganje istih, kako i gde naći knjige, šta i gde možemo da radimo sa našim diplomama...). Sve, baš sve gde će neko od nas imati problem a neko drugi možda biti u stanju da ga reši.
Dragi moji forumaši,
sledećeg petka u Beogradu polažem ispit za licencu,za vaspitača,pa ako ima među vama vaspitača koji su to prošli molim da mi kaže nešto više o problem situacijama.![]()

Citat

, postavljam novu temu! elem, koliko je vama, ili nije, aktuelna ova tema, koliko znanja o datoj temi posedujete i koliko ste zeljni da ih sa drugima delite? po struci sam profesor i radim u jednoj srednjoj skoli. od prosle subote sam postala jedan od glavnih likova u prici: "kako poloziti strucni ispit za nastavnike, vaspitace, strucne saradnike". jedan deo ispita je iza mene, drugi je preda mnom. ako zelite, podelicu sa vama svoje iskustvo. zelela bih da mi vi, ako ste u mogucnosti, ako zelite, pomognete u vezi sa drugim delom ispita. naime, drugi deo ispita podrazumeva drzanje casa, odgovore na pitanja u vezi sa pedagoskom praksom i odgovore na pitanja u vezi sa zakonima. cas cu, nadam se, dobro pripremiti. kada su zakoni u vezi sa vaspitanjem i obrazovanjem u pitanju- bicu okorela strebercina, jer drugacije ne mogu! problem su situacije iz pedagoske prakse. kod sebe imam pitanja koja se ticu prakse u osnovnoj skoli. buduci da radim u srednjoj skoli, mogu da ocekujem ista na ispitu- a nemam ih kod sebe! ima li ih ko medju vama i kako se za odgovore na ista priprema? kojom se literaturom sluzite? na jednom sajtu sam procitala da se za taj deo ispita toplo preporucuje knjiga ljubice prodanovic "proverite kako vaspitavate u skoli". znate li gde bih istu mogla da nabavim? obilazila sam meni znane knjizare u novom sadu, ali bez uspeha! pomoci cu svima koliko mogu, ali se, ujedno, bez stida, pomoci od svih vas nadam!