Vasar
Prikaz rezultata 1 do 15 od ukupno 19

Tema: Vasar

Hybrid View

Prethodna poruka Prethodna poruka   Sledeća poruka Sledeća poruka

Vasar

Ja volim vasare, ali jako tesko dolazim do informacija gde i kada se odrzavaju Vojvodina ima jako puno vasara i verujem da ste i Vi bili na nekima, a neki i zive u mestima gde se odrzava vasar, podelite sa mnom Vasa secanja na pojedine vasare

Odgovor: Vasar

Svakog meseca prve nedelje posle 15. održava se vašar u Žablju. Kao dete sam obavezno išla na svaki jer je dedina kuća bila prekoputa vašarišta.

Citat misti kaže: Pogledaj poruku
    Svakog meseca prve nedelje posle 15. održava se vašar u Žablju. Kao dete sam obavezno išla na svaki jer je dedina kuća bila prekoputa vašarišta.
    Cekaj, cekaj, znaci onda ovaj mesec je 18-tog u Zablju vasar, ako sam dobro skontala ? Bas me interesuje, jer cu ici obavezno

Sutra 8.6., je vasar u Backoj Topoli,lep,veliki vasar. Ako krenes u BTopolu na vasar svrati po mene,ja obavezno tamo idem.

Ja sam bila u Bačkoj Topoli na vašaru. Dosta dobar vašar...ali na žalost ne idem sutra, tako da te neko drugi odveze do vašara

Nekad je u Rumi koliko se secam uvek prve nedelje posle 3. u mesecu ili tako nesto uglavnom oko treceg se radilo
    I tako u beskrajno!

Citat cvishna kaže: Pogledaj poruku
    Ja volim vasare, ali jako tesko dolazim do informacija gde i kada se odrzavaju ....
    I ja jako davno nisam na vašaru bio, iako često uhvatim sebe u pomisli da bih na neki pravi vašar otišao. Bio sam se i raspitivao koji od vašara još ima onoga što ja podrazumevam pod 'pravi vašar'. Kažu da su to Rumski i Žabaljski vašar, ovde kod nas.

Pod ono 'pravi' podrzumevam da ima i krupne stoke ( i džambasa), papudžija, opančara i sarača, korpara i sl. (Ciganskih, izdubljenih korita u topolovom trupcu sigurano nema. A nema ni ringišpila koje okreću klinci tabanajući bosi po daskama iznad glava dece koja se vozaju ukrug na konjićima. I još raznih stvari kojih više verovatno nema. )

U crkvenom kalendaru je nakad (a video sam još i pre par godina) na nekoliko zadnjih stranica bilo: Vašari i panađuri u Srbiji sa datumima održavanja (ili onim, kao za Žabaljski vašar - prve nedelje posle 15-og u mesecu...)

Ova tema me je podgrejala da za onaj lepši deo jeseni predvidim odlazak na neki vašar.

Cvishna...hvala ti što si navela vrijeme,datum i mjesto održavanja vašara u vojvodini...
    molim nekog da mi kaže ima li tamo da se kupi gunj-pršnjak... dobar je za zimu...to je onaj što čuva leđa i prsa...želim znati kolika je njegova cijena da znam koliko novaca treba pripremiti...

Citat riki45 kaže: Pogledaj poruku
    Cvishna...hvala ti što si navela vrijeme,datum i mjesto održavanja vašara u vojvodini...
    molim nekog da mi kaže ima li tamo da se kupi gunj-pršnjak... dobar je za zimu...to je onaj što čuva leđa i prsa...želim znati kolika je njegova cijena da znam koliko novaca treba pripremiti...
    Imas ga na najvecem vasaru. koji se odrzava vekovima ...
    Znas koji je to ?

A cijena ......prava sitnica
    Hej Joe...Supercalifragilisticexpialidocious !

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •