YouTube - 1/2 Hour News Hour: Sexual Harassment
slucajno naletih na ovaj video danas. Jest da je ovde sve prikazano komicno ali pojedinci nekada stvarno budu izlozeni sexualnom maltretiranju radnih kolega. Stereotipno su to zene izlozene komentarima, a ponekad i nepristojnim ponudama, muskaraca sa kojima dijele radni prostor. Naravno nisu izostavljeni ni fizicki kontakti u pojedinim situacijama.
Kako je kod vas na poslu? Koliko se paznje ovom problemu, kazem problemu jer cesto sexualno zlostavljanje dovodi zrtve u agoniju, poklanja na vasem radnom mjestu? Da li ste se vi ikada nasli u nelagodnoj situaciji zbog necijeg komentara ili ponude za nedeljnu veceru u dvoje?
Ja juce dobih masazu ramena, sutra vec ocekujem dohvacanje fascikle i bliskim suocavanjem sa poprsjem radne mi kolegice![]()

Secam se kad sam ja pocinjao,mlad,lep ki upisan jos sa akcentom,a menadzerke su mi bile sve neke babe i redovno su me grlile i trljale sise od mene.Ja jeste da nisam golicljiv u predelu pupka ali mi i nije bilo svejedno.Izgleda da sam i sam bio zrtva seksualnog zlostavljanja.Nije da ne volim prednje zenske atribute na sebi ali ponekad su i preterivale

I impulsivno odgovaram: "Ma, marš bre u p.... m....., matori". Okrećem se i prepoznajem "kolegu" kog samo zbog poslovnog bontona nisam oslovila sa Čiko. Ne prođe od toga neko vreme, lik počne da mi se pojavljuje u kancelariji sa idejama o masaži, pričama o potentosti,...

) nije dao krajnje moronsku ponudu mojoj poznanici. Sreli smo se par dana posle njenog ispita i dok mi je vidno potresena pricala sta joj se desilo nisam mogao da vjerujem da takav skot moze da predaje na jednom univerzitetu. Naime, kad je krenula da pise tezu na postavljena pitanja matorac (ladno joj je mogao biti deda) joj pridje, uzme olovku iz ruke i kaze da postoje i drugi nacini kod njega da se polozi ispit. Ona prvo zatecena jedva nekako izusti da ne razume o cemu prica. On se na to nadoveze kako ima vikendicu nedaleko od BLa i da planira ovaj vikend da provede sam tamo. Isuvise bi mu bilo milo da mu se ona pridruzi a tamo ce da ustanove koju ocjenu ona zasluzuje. Ona umalo da se onesvjesti kaze, nije mu nista odgovorila vec je samo izasla placuci. Nikome nikada nije nista prijavila, iako smo je svi na to nagovarali. Teza da je to samo njena rijec protiv njegove, covjeka sa autoritetom i pozamasnim akademskim radom iza sebe, joj nije izlazila iz glave i prijava protiv njega joj se cinila beznacajnom. Na kraju je posle par pokusaja da polozi ispit kod njega trazila da polaze pred komisijom.

snalazljiv si , sto jes jes