Ne znam da li negde na forumu postoji tema koja je obuhvatila rad sportskih novinara ali je kao vazan cinilac u informisanosti i stvaranju misljenja pojedinaca o dogadjajima u sportu neizbezna i vredi je pomenuti,narocito,posle svega sto se desilo u zadnjih par meseci sa fudbalom u Srbiji.Uvek mi je smetalo kada otvorim Sport u jutarnjim casovima posle pobede reprezentacije,a tamo gomila bljuvotina o maestralnoj igri plavih momaka,a oni jedva dobili tamo neki Iran sa jedan nula ili posle onih pogibeljnih sest jedan od Holandije na Evropskom prvenstvu,blago uligivanje nasim fudbalerima da su imali los dan.Milojko Pantic i njemu slicni truju preko malih ekrana,uvek se setim one cuvene,fudbaleri Partizana izlaze na teren,a evo i nasih....Vec sest godina unazad sve vesti iz sporta citam na B92 i tamo se godinama ponavlja ista pesma,ako pratite izvestaj sa derbija i kasnije pogledate taj isti derbi kao da se radi o dve razlicite utakmice.Isto je sa tenisom,kosarkom,rukometom...Mislim da je rec kriza u sportskom novinarstvu jako izvestacena fraza koja se upotrebljava kod nas vec da se radi o kontinuiranom skolovanju kadrova po istom kalupu koji kako pocnu da pisu i izvestavaju prepoznajete i pocetak i kraj,samo je nalogodavac drugaciji.

Citat