Privatni fakulteti - Kvalitet? - Strana 2
Strana 2 od 2 PrvaPrva 12
Prikaz rezultata 16 do 30 od ukupno 34

Hybrid View

Prethodna poruka Prethodna poruka   Sledeća poruka Sledeća poruka

Odgovor: Privatni fakulteti - Kvalitet?

Privatni fakulteti variraju po kvalitetu,a svako iole socijalan ce imati poznanika ili poznanika druga druga druga koji ide na fakultet koji je tvoja opcija u glavi.
    Ja cem da upisem privatni tj Usee smer Poslovno-Pravni engleski i debelo sam se raspitala unaokolo kakav je. Nista sem reci hvale. Plus je od prosle godine akreditovan {a uz to me (tj moje roditelje) kosta isto ko i drzavni da nisam na budzetu,oko 1500 e} ,tako da ne vidim nista lose. Samo sto treba da saznam da li ima 2 rok.
    Takodje sam za neke Bg faxove cula da su dobri a neki opet ladjenje m... koliko su opasno ozbiljni.
    Npr Mod' Art koji sam isto htela u Bg jeste skuplji (oko 3000 e + jos usputna oprema koja treba za sivenje,crtanje,slikanje), medjutim na tom faxu se bas radi,nije za lelemude
    Takodje fax u Italiji u Trevizu sa smerom za dizajn odece se vise isplati nego kad bi uzeo cenu ALU i oduzeo cenu Mod Art. Tj. primaju 5 stranaca i svi su stipendirani sa po 3000e po godini. Jos si u srcu mode,modne kuce poput Benettona ti kupuju ti skice za 100 eura.
    Sa BK u Bg-u znam neke ljude koji glavu koriste samo kad ih pogodi pesma pa udare njome o zid.
    Jos uvek nije moguce diskusiju voditi i uopste pricati o tome koliko su dobri priv faxovi kada ni ne mogu da se porede sa onima u inostranstvu.
    Ma ko god ima para i zelju,informisanost mu je pola uspeha.

pozdrav svima!! sta mislite o FORKUP-u fakultetu za obrazovanje rukovodecih kadrova novi sad

Sta mislite o FDON-u,kome je sediste u NS....?

Moje ćerke su na državnim fakultetima. Ipak, ne bih se složila da je nastava na privatnim lošija po tom sistemu, ko došo dobro došo. Možda je tako bilo u početku, dok nisu privukli dovoljan broj studenata. Mislim da se sada i tamo i te kako radi, i da oni opravdavaju uplaćenu školarinu.
    Ne bi toliko studenata upisivalo, da bi izlazili sa fakulteta bez znanja i mogućnosti zaposlenja. Tamo se samo ne uči mnogo bespotrebnih gluposti na kojima na državnim insistiraju, pa studenti više padaju.
    "Ljepota nije u licu; ljepota je svjetlost u srcu."

04 Odgovor: Privatni fakulteti - Kvalitet?

Cao svima
    Nadam se da ima nekog ovde ko ce da mi odgovori i da me upati malo... Ja sam iz Makedonije, ovde studiram na drzavnom fakultetu, pravnih nauka, pa bi htela da upisem master studije na neki od vasih privatnih univerziteta. Zanima me ko su dobre, i kako je tamo kod vas?

Unapred hvala

Citat sanja_l kaže: Pogledaj poruku
    Sta mislite koji od privatnih fakulteta je najbolji? Kad kazem najbolji mislim na kvalitet nastave, odnos profesora prema studentima, vannastavne aktivnosti,...
    Definitivno onaj koji je završio Tomislav Nikolić (koji god to bio), jer je jedini privatni koji je iznedrio budućeg predsednika Srbije. Bolja preporuka ne treba.
    Owyn: I heard a rumour that you're an idiot, is there any truth to that?

Cini mi se da nijedan nije uspeo da dokaze ozbiljnost ,uglavnom sve same afere vezane za svaki .Odatle i prezir i podsmeh,a i sumnjicavost prema diplomama koje dobijaju njihovi studenti.

Moja ćerka je upisala i završila prava na Privrednoj akademiji u Novom Sadu. Bila je izuzetno zadovoljna, predavanjem, profesorima. Ja i nisam bila zadovoljna kako se opredelila jer sam završila državni fakultet i još me drži mišljenje da su bolji. Medjutim ona mi je delima dokazala da je u pravu. Učila je , učila , vredna je i željna znanja. Navodila mi je primere kada su radili pismeni, ko je uhvaćen da prepisuje, priča i sl. udaljeni su sa ispita, ponekad i sa nemogućnosti polaganja i u sledećem roku. Nekako mi to deluje ozbiljno, stimulacija za odgovornost i ispravan stav prema profesoru i predmetu.

Posle možda manje od godine dana, zaposlila se u jednoj dobroj firmi u N Sadu. Nikakvih komentara o diplomi privatnog fakulteta nije bilo, i tu je zadovoljna, cenjena i tako i plaćena. Inače , zaposlila se sistemom ,,prva šansa".
    "Ukrašću srce od cigana da raskrstim sa brigama"!

Princip je prilicno jednostavan. Da bi imali pozitivan budzet, morate privuci odgovarajuci broj studenata.

Privatni fakulet:
    Niko ne moze da plati pravu cenu skolovanja osim dece tajkuna. Znaci budzet slabasan. Slabasan budzet znaci slabije profesore, tezu akreditaciju, itd. Sta ces uraditi? Privuci one kandidate koji imaju i interesa i novaca da dodju. Da, dobit ce i doktorat, i sve zivo, samo da donose pare!

Drzavni fakultet:
    Nemas dovoljno studenata, drzava ti drasticno smanji budzet, a moras placati troskove infrastrukture i izdvajati plate zaposlenima. Sta ces uraditi? Smanjiti kriterijum na prijemnom ispitu, pa ce ti dolaziti losiji studenti ali masovno. Naravno morat ces iole smanjiti i kvalitetu gradiva, no pare su bitna stvar!
    Gospodine, vase dete se plazi na mene!

Citat biterlemon kaže: Pogledaj poruku
    Princip je prilicno jednostavan. Da bi imali pozitivan budzet, morate privuci odgovarajuci broj studenata.

Privatni fakulet:
    Niko ne moze da plati pravu cenu skolovanja osim dece tajkuna.
    Ma ne bih se složila sa tobom, nikako nismo tajkuni...Pa zar godina ne košta skoro pa isto na privatnom ali i na državnom ako dete nije ušlo u budžet.
    Razlika što se tiče kvaliteta predavanja i zalaganja profesora da nauči studente je u stimulaciji profesora za rad, a to je već domen vlasnika fakulteta, doduše mislim da je i u tom delu uspeo jer je ogromna cifra dece koja su na tom fakultetu, a u pitanju je već sam napisala Privredna akademija u Novom Sadu koju je osnovao profesor Slavko Carić inače čovek koji je i meni predavao na državnom.
    Doduše pišem samo u svoje ime...generalno mi nije ni važno!
    Poruku je izmenio proleće, 30.07.2015 u 00:10
    "Ukrašću srce od cigana da raskrstim sa brigama"!

Strana 2 od 2 PrvaPrva 12

Slične teme

1. Privatni ili drzavni fakulteti
    Autor Kunic u forumu Obrazovanje
    Odgovora: 33
    Poslednja poruka: 12.09.2019, 21:50
  2. Zavisi li kvalitet sexa od godina zivota?
    Autor Andjelika u forumu Erotika & sex
    Odgovora: 77
    Poslednja poruka: 12.10.2018, 12:36
  3. Privatni časovi u srednjim školama?!
    Autor memento u forumu Obrazovanje
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 25.09.2011, 12:19
  4. Kvalitet seksa vise zavisi od...
    Autor Crazy Angel u forumu Erotika & sex
    Odgovora: 87
    Poslednja poruka: 08.12.2009, 15:33
  5. Visina plate = kvalitet rada ?!