NEeeeeeeeesa devojkom
, ženom
, ni ljubavnicom
nee na poslu koji niste u stanju da promenite u natednih pola sata nikako.
Sa svojima jedipij
ali posao nikako
![]()
brm, brm, brrrrrrrrrrrrrrrrm m
TeoreCki sve to lepo zvuci, malcice je drukcije u praxi...to sa prijateljstvom i neprijateljstvom kao i razdvojenst zbog zelje itd. Ali...bizMis tako ne funkcionise. Tu igraju neka druga pravila koja najmanje zajednickog imaju sa "koristiti priliku da budemo zajedno", bar u meni poznatim poslovima - a ne pricam o poslu "ajd' samo da sam prisutna". Stvar je u tome da su poslovni konflikti programirani po difoltu, a ja Bog-me ne volEm da igram poslovni sHah sa onim sa kim delim postelju, jer tu izvisi ili posO ili postelja ili obatroje!
![]()
Never confuse movement with action.
Ne bih volela da radim sa partnerom na istom poslu, nikako!!
Pomisliti da smo faktički 24 sata zajedno - bljak...
To ne znači da svog partnera ne volim, naprotiv, ali lepše je kad se jedno drugog zaželimo, zar ne?
Ne znam kako izgleda raditi sa bračnim drugom u istoj firmi kod poslodavca, ali znam da je izuzetno uspešno ako supružnici imaju svoju firmu i u njoj zajedno rade. Znam, kako iz sopstvenog iskustva, tako i uvidom u druge takve firme, da je porodični posao najbolji, jer se radi sa istim ciljem i u istom (porodičnom) interesu. Još i kad deca stasaju i uključe se u posao, efekat je nemerljiv.
Rad sa supružnikom u firmi zvuчи као horor film.
Stvoriću svoj mali raj i u njega primiti one koji su mi već u srcu.
i kako onda flertovati opusteno kako onda se posvadjati sa nekim a da se taj napr. druzi sa supruznikom, kako opsovati sefa svog partnera, kako se vaditi da se ostaje duze na poslu, kako zbrisati ranije sa posla a bez partnera,...
a ima i dobrih strana rad sa partnerom u istoj firmi : mozes jesti luka i sardine svako jutro, ne moras se uvek kupati, menjati carape i prati zube, mozes cackati nos dok kuckas a olovkom usi,...
za duzi brak je i lepse da se supruznici vidjaju sto manje pa da nemaju vremena za svadju.
A i najlepse je kad dodjes kuci a partner te ne udavi sa problemima i tracevima iz iste firme.![]()
E, a kako bi se moj muz "falio" da krese radnicu kad god stigne ( uzgred budi receno, on je vlasnik firme, a ja svo ostalo osoblje)
Samo u varijanti da je firma naše vlasništvo!
...svi mukarci misle da su bogovi...samo im niko nije rekao da su ene ateisti...
Radila sam dvanaest godina, tu smo se i upoznali. Kako je on bio jedan od rukovodilaca, cesto se desavalo da ga traze kod mene, ili da me pitaju znam li gde je u radno vreme. Obicno sam odgovaral da znam samo gde ce biti nocas. Bili smo mladi....![]()
"Ljepota nije u licu; ljepota je svjetlost u srcu."
Kada sam radio u "Zlatari", bio je čest slučaj da supružnici rade u toj fabrici. Čak su, koristeći razne veze, zapošljavali svoju decu i svi su imali sigurne plate. Međutim, kad je đavo odneo šalu i sve otišlo u..., svi oni su ostali bez posla ili je, u najboljem slučaju, tamo ostao da radi samo jedan član porodice. To je bio mač sa dve oštrice, definitivno.
![]()
Prvi utisak uvek vara
Smatram da je jedina loša strana rada supružnika u istoj firmi to kada firma propadne ili plaća počne kasniti..
Ostalo, i dalje tvrdim - nije loše![]()
Prestani razmišljati o svojim granicama..
Počni otkrivati svoje mogućnosti.