Sta cuvate kao uspomene sa putovanja?Razglednice,suvenire,mape grada,razne letke koje vam doture na ulici reklamirajuci ovo ili ono,samo slike ....
Ja obavezno na putovanjima kupim suvenir ili vise njih(zavisi sta mi se svidi)..Tu su uvek i mape grada,grad u slici,razni letci i slicne sitice...Ponekada kupim i knjigu o gradu sa znamenitostima i sl...
No ipak ono sto najvise ostane je osecaj koji je u meni pobudilo mesto koje sam posetila...
E da,iz Istanbula sam osim raznih sitnica pokupila i recept nekog slasticara za neki slatkis![]()

Citat

odselih se davnih dana sa Balkana, a mojim odlaskom sve fizichke uspomene sa raznih putovanja ostadoshe tamo.. zatrpane drugim, nepotrebnih stvarima ili spremljene u kutije..
) kupim stvari za koje mislim da ce mi na ovaj ili onaj nachin biti od koristi.. 

..
kupujem jer imam alergiju na sve sto nije belo ili obicno zlato..

elem, od onda kad idem nekud, u bochice stavim shta mi vec padne na pamet.. tako imam pesak sa jedne plazhe na Floridi.. granchicu sa omiljenog drveta tamo negde na Brdovitom Balkanu.. nekad bilo lishce, sad se osushilo i izmrvilo.. to pokupih negde u vermontu.. htela sam da stavim malo nasheg mora.. ali sam od te ideje odustala, bilo bi glupo da pogledam u bochicu nakon nekog vremena, a u njoj nema nichega
imala sam i malo zemlje iz Srbije