Udala sam se
I nekako se poklopilo da su i stara majka i svekrva u isto vreme otisle na put, _deda i ja poceli da skapavamo od gladi, a nismo imali para da odemo u restoran...ma reko' sad cu ja da skoknem do radnje po namirnice i da skuvam rucak za medalju. Pff, kao da je to neka filozofija.
Secam se da sam u mesari sva bitna rekla:"Dajte mi dva mesa za pohovanje"
Taj rucak je bio totalni promasaj.
Supa i grasak su jos i mogli da se pojedu, ali meso nikako. Znaci, sprzila sam ga u roku od 5 sekundi. Spolja zagorelo...cuj zagorelo...ugljenisalo se, a iznutra ostalo zivo
Posle sam zapisala u svesku, sve po stavkama kako to radi mama. Ponekad, ako zapne oko kuvanja, nazovem je pa mi je davala uputstva:"Sad iseckaj to, sad dodaj to, smanji toplotu ringle na dvojku..."
Tako da sam ta neka "osnovna" jela naucila uz pomoc stare majke i svekrve. Jedna je majka
A kad smo otvorili restoran, pa nisu mogli da me isteraju iz kuhinje. Kuvarima sam pomaznjavala sve moguce i nemoguce tajne recepte i sastojke za pripremu specijaliteta. I tako dobro sam odradila lopovski posaoda recimo kad kuvar javi da je bolestan i da ne moze da dodje na posao, ja ulecem na njegovo mesto
i za divno cudo svi su gosti su preziveli
Sad mozda i mogu da kazem da kuvam za medalju.
Pronas'o sam caku![]()

da recimo kad kuvar javi da je bolestan i da ne moze da dodje na posao, ja ulecem na njegovo mesto
i za divno cudo svi su gosti su preziveli 
Citat
]... a volim da pravim salate za praznike [mimozu, rusku, shopsku...] a od kolacha
to manje jedem pa sam jos u toku sa ucenjem... 

.Od sve naše ushićenosti, nismo mogle da dočekamo da se krompir dovoljno skuva, pa smo ga (kao)propasirale kroz onu spravu za pravljenje pomfrita.
.Nije to javno pokazivao ,ali sam ja videla da izbegava.Šta ćeš, naučio na kevinu klopu!A u mom drušvu mi je bilo super, s`vremena na vreme smo se skupljali kod nekog i pravili večere i gledali filmove.

Ne pravim kolace jer jednostavno nemam talent za njih.
Sa mojim kolacem od banane mog'o si kucu zazidat, tvrd k'o kamen.