Zanimljiva tema da li znate odakle vam poticu koreni ili od kad ste se doselili na ovo tlo i kakve price znate o dedovima ili rodjacima bliskim.
Da ja pocnem prvi znam da su se moji doselili iz Crne Gore daleke 17?? ziveli su na teritoriji juznog Banata.Pre par godina ja i cale smo pregledavali arhiv i nasli smo i zvanicno stablo.Da ne bi sada sve pricao sta pise na njemu evo ukratko koreni:
1.Arsenije ili Arsen jer postoji dokument da je bio oficir Austro-ugarske armije
2.Arsenije mladji sin Arsenija gore navedenog,zemljoposednik(paor ili gazda)
3.Pavle bio je zemljoposednik dosta bogat za to vreme.
4.Nikola-visoki oficir Austro-Ugarske vojske imam i neke slike kao potvrde,slike su iz kraja 19.veka i pocetkom 20-og.O njemu znam najvise jer ima cak u dokumentima koje sam nasao iz Austrije jer je bio zaista veliki oficir verovatno jedan od vecih oficira za podrucije Banata ili juznog Banata.Bio je ucesnik bitaka izmedju Austrougarske i Rusije na frontovima u Galiciji i nekom mestu prema Ukrajini.Umro je od tifusa.Sahranjen je sa velikim pocastima.I njegov grob je i dan danas u fenomenalnom stanju u bronzi,metalu i extra mermeru.
5.Stevan bio je politicar i predsednik mesnih zajednica i bogati zemljopsednik pa mu je veci deo oduzet tokom II svetskog rata zbog velikog jezika.
6.Srdjan-zemljoposednik
7.Lazar moj otac direktor je u jednoj firmi
8.Onda ja....
Zaista sam ponosan na ovo sve malo i licim na mog deda Nikolu zamislite kad vidite njegovu sliku staru sto godina u oficirskoj plavoj uniformi sa odlikovanjima i brcicima.Zaista je prorade geni.A tek kad cujem pesmu od Balasevica Galicija to je tek osecaj.

Citat