Dijeta nakon operacije žuči
Prikaz rezultata 1 do 11 od ukupno 11

Hybrid View

Prethodna poruka Prethodna poruka   Sledeća poruka Sledeća poruka

09 Dijeta nakon operacije žuči

hitno potrebna dijeta posle operacije žučne kese!
      Vrh

Odgovor: dijeta

pa zar ti doktor nije reko za dijetu ?
      Vrh

Posle holecistektomije u bolnici si trebao dobiti papir sa prepisanom dijetom Obično se dijeta ili ishrana za takve bolesnike zove hepatična, jer jetra preuzima funkcije koje je imala žuč. Ista je ishrana i kod operacije pankreasa ili jetre. Pošto već nisi dobio papir (mada bi mogao da odeš do bolnice i da zatražiš, slobodno, od dijetetičara ili osoblja koje radi na otpustu), treba da se hraniš bezmasno, što više voća i povrća, bareno, nikako rigorozna dijeta i gladovanje, preskakanje obroka i slično, i vremenom se čak mogu uvoditi masnoće u ishranu (u početku nikako) ako je jetra preuzela funkciju kako treba. Neki bolesnici su nažalost doživotno na toj dijeti. Obrati pažnju na slatkiše , jedi dosta ribe (ne masne ribe) i šetaj šetaj šetaj šetaj.
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Vrh

Pošto sam i ja imala holecistektomiju, pre 10 dana, i veoma se dobro osećala do juče, kada sam, ne znajući koliko dijeta mora da bude rigorozna slučajno pojela parče pite sa mlevenim mesom. Posle toga sam celu noć osećala bolove u želucu i užasnu mučninu. Povraćala sam u dva navrata, i to sve parčiće nesvarene hrane, a nakon jutrošnjeg obimnog povraćanja mi je konačno prestala mučnina. Još osećam slabiji bol u želucu i slabost zbog neprospavane i bolne noći koja je iza mene. Da li je moguće da je sve to posledica top parčeta pite, ili može da bude posredi i nešta drugo, potš je tek 10 dana prošlo od laparaskopske operacije žuči? Hvala.
      Vrh

Odgovor: Dijeta nakon operacije žuči

Naravno da je moguce, u pitu tj fil za meso ne ide samo meso, vec i przen luk, zacini ili sta vec. A sve to moze da ti smeta. Enivej, kada budes isla na prvu kontrolu obavesti svog hirurga o tome i pridrzavaj se dijete
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

Vrh

Odgovor: Dijeta nakon operacije žuči

Hvala, što ste mi tako brzo odgovorili.
      Vrh

Slične teme

1. Plasticne operacije
    Autor Savannah u forumu Lepota
    Odgovora: 56
    Poslednja poruka: 27.09.2022, 12:44
  2. Laparoskopska metoda operacije zucne kese
    Autor vvasojevic u forumu Spomenar