Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - Strana 7
Strana 7 od 13 PrvaPrva ... 56789 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 91 do 105 od ukupno 185

Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

A ponekad su slike takve da pomislis da nije hrana,vec...ko zna sta...ali i mnoogo su dobri recepti,bas,bas dobri...bez obzira na slike...
    Poruku je izmenio felix, 03.12.2008 u 21:40

Citat felix kaže: Pogledaj poruku
    A ponekad su slike takve da pomislis da nije hrana,vec...ko zna sta...ali i mnoogo su dobri recepti,bas,bas dobri...bez obzira na slike...
    Ubaci i ti slike jela koje spremas pa da mozemo da uzvratimo komentare. Ovako nije interesantno. A nije ni fer.
    Bilo bi zanimljivo videti jelo spremljeno tvojim rukama.
    Poruku je izmenio SQUAW, 05.12.2008 u 01:34 Razlog: Sklonjen višak iz doba Luja
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

Pis of kejk

6 jaja
    6 kasika secera
    200 gr cokolade
    200 gr putera
    2 oblatne (ne pakovanja)

Sve staviti u serpu ili vatrostalnu posudu, pa kuvati na pari uz stalno mesanje. Kada se sve lepo sjedini ostaviti da se prohladi, istresti na oblatnu, preklopiti drugom oblatnom i odgore mestimicno premazati filom koji ste ogrebali sa zida i dna serpe

I dobijete kolachice za 7, 5 min.

htedoh nesto.. ovo sto cu da postavim nije u potpunosti moj recept, procitala sam ga na netu odavno, samo sto nema sanse da se setim sa kog sajta.. pa se nadam da mi necete zameriti sto cu postaviti ovde

elem, potrebno vam je za 4 osobe:

pakovanje makarona
    jedna sargarepa
    jedna sveza ljuta papricica (ako nemate, mozete da ubacite feferonu)
    1-2 cena belog luka (zavisi ko kako voli, ako ce i moj cale jesti, ja ubacim dve)
    konzerva tunjevine
    jedna pavlaka
    100 gr trapista
    marinirane pecurke (mada, mozete i sveze, samo sto ako ubacite marinirane, dobije se malko kiselkast ukus)
    vegeta, biber i po ukusu ubaciti jedan Zdenka sir (odn. onaj trouglasti mali)

prvo, iseckati sargarepu na kolutove, a te kolutove na polovinu (ili kako volite, ja radim ovako), papricicu (ili feferone) usitniti, beli luk takodje.. trapist koji imate izrendajte.
    u jednu serpu, bucnuti vodu u kojoj cete skuvati makarone..
    u drugu serpu sipati malo ulja i ubaciti sargarepe, papricicu i beli luk da se przi. Paziti da ne zagori. Kad vidite da sargarepa pocinje da dobija zlatkastu boju a beli luk vise nije tako beo ubacite tunjevinu, zajedno sa tim uljem u kojem je to stajalo. Kad ubacite tunjevinu, ne morate dugo da drzite na vatri, jer tu mnogo sta nema da se przi, ja drzim oko minut dok se to sve ne sjedini malko. Ubaciti pavlaku, trapist i Zdenka sir (taj sir moze i ucelo da ide, ne morate ga seci) i dodati zacina po ukusu. Staviti jos malo na vatru da se to sjedini i onda dodati pecurke zajedno sa tom marinadom u kojoj su bile pecurke, jos malo mesati i voila
    Servirati u dubokim tanjirima
    Prijatno

P.S. nemam slike jbg
    P.P.S. zaista se nadam da nije problem ovako, posto je osnova ovog recepta sa neta, pogledana davno, i korigovana po ukusu, ali se ne secam zaista koji je sajt bio u pitanju
    Krek, krek.. Ne gudra

Hmm... recimo...
    Skuvas pakovanje makarona (mogu i spagete)...
    u to saspes konzervu lepe tunjevine, jednu malu pavlaku...
    moze da se narenda i sira po zelje... a moze da se ubaci i koja maslina...
    (zaboravih da napisem: pre jedenja dobro promesati!) :D
    i onda... to pojedes!

Nije copy/paste i odmah da se izvinim ako je neko vec
    postovao slican recept.
    Poruku je izmenio MaNemoj, 11.12.2008 u 10:11
    Eto, sad ce dobiti kompleks...

Citat starsica kaže: Pogledaj poruku
    P.S. nemam slike jbg
    Fotke nisu obavezne i ne moraš da ih lepiš, samo je interesantnije sa njima na kulinarstvu. Meni bar. Otvaraju apetit, inspirativne su i recept onda nije suvi flat tekst kao u kuvaru bez slika i nešto što bih preskakala uglavnom. Deluju (kao i klipovi, filmići, kuvarancije na tv-u itd). Ja bih odma' sad recimo pravila ove babine oblande

P.P.S. zaista se nadam da nije problem ovako, posto je osnova ovog recepta sa neta, pogledana davno, i korigovana po ukusu, ali se ne secam zaista koji je sajt bio u pitanju
    Nije problem. Ne treba da izmišljaš recept i nije bitno da li si ga videla na netu, tv-u, od bake ili komšinice, bitno je da si bar probala to što pišeš ili isprobala da napraviš (i svi su preživeli ). Na to sam mislila kad sam napisala zabranjen copy/paste. Da se ovde ne stvore stranice i stranice neproverenih i neisprobanih recepata

KLIK
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid

SVaka chast , probao sam neke stvari za moje goste i dobio sam mnogo , mnogo compliments ,,,, Super je ova stranica dodjesh i uzmesh recept i bez muka napravish neshto lepo....HVALA...
    D.

A sad jedan šećerni bluz

Za one koji mrze kupovne sitne kolače koliko i ja i za to nikad ne bi dali ni centa (svi su istog ukusa i mirisa natrpani kojekakvim zamenama umesto pravih sastojaka), ovi su mLogo ukusni, nije što su majne :

+ sutlijaš i keks tortica

KLIK

Šaljem omiljeno jelo moje porodice

Čorba sa jajima

Potrebne namirnice (mi smo tročlana porodica):
    350-400 grama mesa po izboru (mi volimo svinjsko)
    jedna veza zeleni
    4-5 krompira srednje veličine
    malo vegete, aleve paprike, soli, kašika brašna i malo soka od paradajza (pola dcj a po želji može i više) i ko voli seckani peršunov list
    3 jajeta

Staviti u dublju šerpu ili lonac malo ulja (da prekrije dno) i sve sastojke (sem jaja i paradajz soka) isečene na kockice da se malo preprže. Na to staviti kašiku brašna, začine i naliti vodom. Kuvati oko sat vremana pa onda sipati sok od paradajza, vode po potrebi, seckani peršunov list i jedno po jedno jaje (naravno samo belance i žumance ne i ljusku, moram ovo da napomenom jer je bilo slučajeva da se ubaci celo jaje sa sve ljuskom). Kuvati još par minuta pa isključiti.
    Prijatno

ps jelo je jako jednostavno i vrlo ukusno

Kockice od mesa po sistemu

OFRLJE
    by Najgora

Može da se pravi od bilo kog mesa, probala sam belo pileće, batake i svinjsko, iseče se na kockice i začini se začinima po ukusu (zato se i zovu Ofrlje staviš šta hoćeš i šta imaš) vegeta, aleva paprika, beli biber, bosiljak, susam, može i varijant sa jajima, bršanom i prezlama da deluje kao da su pohovane. Sve se to izmeša, lepše je kad se malo ostavi da postoji da meso upije začine Baciti to na ulje ili mast dok ne porumene.
    Nemam sliku ali imadžin rumene kockice koje prosto mame
    Super deluju ako vam dolazi društvo pa servirate to uz neke salatice uz to brzo se i priprema.

Slane pogačice

0.5kg starog sira
    0.5kg masti
    2 jaja
    3 kašike kiselog mleka
    1 prašak za pecivo
    soli po ukusu
    brašna koliko treba za se zamesi da ne bude ni meko ni tvrdo.
    Ostaviti testo u frižider(može da stoji najviše 10 dana u frižideru) i prve pogačice praviti tek sutradan.
    Razviti testo na odprilike 1cm debljine i vaditi pogačice modlama.
    Super izgledaju ako imate neke blesave modle (kuce, zeke, srca ili zvezdice)
    Premazati žumancem pre pečenja.

KrrRRRaAAAFFffnnneeE i još svašta nešto

KLIK

- Napraviti palentu i preruciti je u vatrostalnu posudu
    - Na seckanoj slanini upržiti mleveno meso, sa crnim lukom i seckanom crvenom ili bilo kojom drugom paprikom. Začiniti po ukusu.
    - Izdinstano meso sipati preko palente, i posuti izmrvljenim feta sirom.
    - Zapeci u rerni na 250 stepeni, ne duže od 15 min.
    neunistiva zlojebaba!

Piletina malo drugačije

Pileće belo meso isečeno na kocke stavimo u jednu posudu, dodamo jednu kesu krem supe od pečuraka (prah) i pola litre slatke pavlake. Sve dobro izmešati pa pola smese sipati u vatrostalnu posudu, na to staviti oko 300 grama seckanih šampinjona pa preliti ostatkom smese. Poklopiti i peći u zagrejanoj rerni oko 40-tak minuta.
    servira se po želji uz testeninu, bareni pirinač ili samo uz salatu.
    ...svi mukarci misle da su bogovi...samo im niko nije rekao da su ene ateisti...

Ovo je moje omiljeno eksperes jelo, koje je gotovo za 45 min,
    a ima i miris i ukus

Pileci paprikas na riblji nacin

3-4 glavice crnog luka izdinstati, na vodi i dodati soli,
    ubaciti na kolutove isecenu sargarepu i jedan pastrnjak,
    dodati isecenu piletinu na kocke,ja najcesce isecem
    batkove, karabatkove i krilca,ali moze i belo meso,
    dinstati 30 min. i dodavati vode samo toliko da prekrije meso.
    Kad se meso izdinsta,dodati jedan zacin za riblju corbu i ostaviti
    da se kuva jos nekih 15 min. ne treba se dolivati previse vode, jer
    jelo gubi gustinu.Ne treba preterivati sa vegetom, jer je u dodatku ima
    da jelo ne bude previse slano i naravno nezaobilazni persun list, koji
    dodajem uvek na kraju, da zadrzi miris.

Kao prilog domaci siroki rezanci.

~Lazanje~
    ( za chet'r osobe ili posudu 33x23cm)

Iseckati na sitne kockice 2 shnite suve slanine (ne znam gramazu, recimo...puna shaka ) i malo je propeci. Reshiti se vishka ulja i masnoce.

Dobro izdinstati vecu glavicu luka. Ubaciti proprzenu slaninicu i 600 gr mlevenog juneceg mesa.
    Prstohvat soli, malo bibera, smanjiti temperaturu i meshati povremeno (dinstati oko 15 min)
    Dodati jedan oguljeni i iseckan svez paradajz, 500 ml paradajz pirea i origano i ostaviti da se krchka 15-20 min. Na kraju zagustiti brasnom/ 1 u vr' puna kasika.
    Za to vreme napraviti beshamel: na blagoj temperaturi rastopiti punu kashiku maslaca i uz stalno meshanje zicom dodati 5 kasika brasna, pa dodavanjem mleka odrediti gustinu, recimo malo gusce od smese za palachinke.
    Ne treba ubacivati nista od zacina.

U vodu dodati malo ulja pa kad provri ubaciti testo za lazanje na par minuta da se malo skuvaju.

Prekriti testom dno pleha (posude za pecenje).
    Istresti polovinu skrchkanog mesa,
    ponovo prekriti testom,
    razmazati odgore drugu polovinu mesa,
    preliti besamelom
    i na kraju ususkati testom.
    Poklopiti i peci u rerni na 200 stepeni sat vremena.

Nakon toga jos samo fali 250 gr narendanog sira i vracanje u rernu da se zapeche.

Prilazem dokaz u vidu fotke,jedva sacuvan okrajak za jutro posle, tek izvadjeno iz frizidera i ruinirano viljuskama gladnih i nezasitih

Strana 7 od 13 PrvaPrva ... 56789 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Nescafe - zabranjen i kancerogen
    Autor greco u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 31.03.2012, 21:14
  2. Moje divljenje
    Autor drazesnaSkorpija u forumu Druženje forumaša
    Odgovora: 10
    Poslednja poruka: 08.08.2011, 22:31
  3. Copy & Paste