Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - Strana 6
Strana 6 od 13 PrvaPrva ... 45678 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 76 do 90 od ukupno 185
  1. #76

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Dzi, ja sad pravila onu tvoju piletinu sa pecurkama zapecenu u rerni. Inace spremam za nijansu drugacije, ali sad sam po tvom receptu i odlicno je
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

  2. #77

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Salata od blitve

    Blitvu preliti vrelom vodom, pa je posle par sekundi dobro ocediti i sacekati da se ohladi. Iseckati je na trakice i staviti je u dublju posudu. Peteljke hirurski odstraniti.
    Dvopek izlomiti na komadice, sampinjone iseckati, beli luk iseckati ili provuci kroz presu, pomesati sa blitvom.
    Preliti maslinovim uljem, posoliti, pobiberiti, iscediti pola manjeg limuna, popershuniti () i to je to.
    Metoda je odokativna i meni recimo cesto posluzi kao glavno jelo. Najedem se od ovog sam' tako.
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

  3. #78

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Pre neki dan, sam klincu za rođendan pravila neke slane zezancije, pa reko da vam napišem ovde recepte, možda posluže nekom Uslikala sam, ne baš najspretnije ali može da se prepozna šta je šta:

    Ajde da krenem od oblatne ili ti oblande

    Potrebno je:

    Šampinjoni, ona mala konzerva (ne znam gramažu )
    200 gr salame, po mogućnosti stišnjene
    4-5 kiselih krastavaca
    4-5 kuvanih jaja
    1 pavlaka

    i za fil:

    1/2 kg švapskog sira
    2 pavlake
    3 kašike senfa
    100 gr majoneza

    Lako za praviti, brzo i veoma ukusno. Fil izmešati i podeliti na 4 jednaka dela. Prvi deo namazati na rapavu stranu, na to poređati šampinjone, zatim na to staviti drugu oblatnu, čiju glatku stranu namažete sa pavlakom, rapavu sa filom, na nju staviti predhodno izrendanu salamu, pa opet oblatna namazana sa obe strane, pa red izrendanih, predhodno oceđenih kis. krastavaca, zatim opet oblatna, zadnja, na koju izrendate kuvana jaja ( ona se isto namaže i sa pavlakom i sa sirom) Eto, to je to, jedna oblatna će vam ostati viška, da se ne zbunite Ovo morate napraviti dan ranije, da bi kore stigle da omekšaju.



    Punjena kuvana jaja

    Skuvate otprilike 10 jaja, presečete ih na pola i izvadite žumance. Od žumanca, 1 tunjevine, 1 milerama i po želji možete ubaciti i 3 kašike senfa, (ja volim senf pa ubacim, oni koji ne vole ne moraju) napravite nadev, sa kojim punite jaja


    Rolat od španata


    Kora:

    1/2 L mleka se umuti sa 80gr margarina i 80gr brašna, to se kuva na laganoj vatri dok se ne zgusne. Kada ovu smesu skuvate, stavite je da se ohladi. U međuvremenu, opravi i očistiti 1/2 kg španata, iseckati na rezančiće, posoliti i ostaviti da odstoji. Posle toga ocediti u šaci i promešati sa ohlađenom smesom, u to dodati 5 žumanaca i 5 belanaca prethodno umućenih (posebno) i 1 prašak za pecivo. Na pleh staviti mastan papir, sipati umućenu masu i peći u rerni na 150 oko 40 min. Kada je gotovo, koru izvaditi na mokriu krpu i urolati. O staviti tako da stoji, dok se ne ohladi.

    Fil:

    1 pavlaka
    100gr švapskog sira
    100gr šunkarice
    3 kisela krastavca
    3 kuvana jaja
    1 crvena paprika (babura)

    Sve iseckati na male kockice, promešati (bez pavlake) i nafilovati rolat. Kada nafilujete, rolat premažite sa pavlakom.



    Ove korpice (jestive) sam kupila (nisam sigurna, ali mislim da u kutiji ima 48 komada) , i napunila sa francuskom salatom.

    To je to, ako nešto nisam jasno napisala , tu sam, da objasnim

    Prijatno
    Poruku je izmenio silvia, 04.11.2008 u 09:21
    Volim je od štala do neba, od blata do pšenice, toplu od ciganskih gudala i blagdanskih očenaša, vršidbenu i zadušničku, smeđu kao devojačke pletenice, tu zemlju čardaša, čaša i bezemljaša ...tu Vojvodinu bogomojačku, i bezbožničku, i ivnsku, belju od jaganjaca, crnju od paljevina, tu Vojvodinu svetonikoljsku, velikogospojinsku...

  4. #79

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Pljeskavice sa sirom
    (pravicu danas pa cu uslikati)

    Nikad ne pravim po gramazi, ali recimo da bi za 500 gr mlevene junetine bili potrebni sledeci sastojci:

    1 jaje
    oko 150 gr tvrdog sira (ja danas pravim sa mocarelom jer nemam drugi) iseckanog na sitne kockice
    manja glavica crnog luka iseckana na sitne kockice (iseckati, ne rendati)
    1 pupushka (okrajak) belog hleba natopljena vodom, pa dobro ocedjena
    1 kasikica vegete
    pola kasikice aleve paprike
    so, biber i persun

    Sve ovo dobro zamesiti rukom, pa ostaviti u frizideru na 2-3 sata.
    Praviti vece i deblje pljeske, a ako vam se meso lepi za ruke dok ga oblikujete, ohladite dlanove pod 'ladnom cesmovacom. (ovo isto vazi i kada mesite testo)
    Kada je gotovo, na vruce pljeske narendati jos malo sira da se rastopi i to je to.
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

  5. #80

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Citat SQUAW kaže: Pogledaj poruku
    Kad bude našla protezu i naočare (a na glavi su joj), setiće se i da slika

    Nisam stigla da uslikam kad sam zavrsila, potomci i gosti bili gladni
    Slikala sam pripremu, mada sam ubedjena da vam to ne znaci nista

    Zamesila


    Hladnim i uljem premazanim dlanovima oblikovala (ove su manje, namenjene indijancima)


    Tresnula u tiganjce


    I onda je pocelo: Glaaadni smooo!

    Zaboravila sam samo da dodam da u smesu mozete da naseckate i suve slanine, umesto slatke mozete da ubacite ljutu papricicu, moze pola pola...kako ko voli.
    Ali bez sira- nista...eh, taj kackavalj
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

  6. #81

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Skvo, i ja cem da pohvalim
    pravila sam za rucak tvoje punjene sampinjone i ispalo je perfekt ja to sluzila sebi kao glavno jelo, ne mora da bude prilog samo sam ja stavila 3 cena belog luka, 'mesto 4 i da, prvi put da sam cula baku da komentarise neko.. egzoticnije jelo po njenom misljenju kao dobro
    Krek, krek.. Ne gudra

  7. #82

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Govedji kotlet Luj XIV,


    Kazu da je bezeci od Jakobinaca Luj zastao u jednoj krcmi i nezasito jeduci ovaj kotlet zakasnio na brod za Englesku i to ga kostalo giljotine.

    Istucani i malo proprzeni, u tiganju, govedji kotlet premazati gorgonzolom,staviti na njega jedan napola preseceni sampinjon,zaciniti ,staviti u tepsiju,preliti pavlakom i zapeci u rerni.

    Zaboravih da naglasim-moja verzija.
    Poruku je izmenio felix, 13.11.2008 u 23:36

  8. #83

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Citat starsica kaže: Pogledaj poruku
    Skvo, i ja cem da pohvalim
    Mesi mesi neće ništa da ti škodi!




    KLIK
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  9. #84

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Pohovane masline,

    -480 gr zelenih maslina (tegla),
    -80 gr kiselih krastavcica,
    -40 gr majoneza,
    -4 jaja,
    -80 gr brasna,
    -40 gr prezli,
    -40 gr susama,
    -40 gr tvrdog sira,
    -20 gr kapara,
    -30 gr badema,
    -malo seckanog persuna,

    Iz maslina odstraniti kostice i puniti ih sitno seckanim krastavcem,kaparom i bademom,uvaljati ih u brasno,jaja,susam,rendani sir i prezle,prziti u dubokom ulju.
    Posle przenja preliti majonezom.

  10. #85

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  11. #86

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Majstor Mikina fina riba,

    Da mi se ne zameri sto sam recept nazvao po cuvenom beogradskom boemu majstor Miki,koji je primenjivao slican recept na svom splavu na Adi,i u cijem su kuvanju uzivali svi tada poznati boemi...narocito u ovom receptu...

    Uzeti sarana od oko 3 kg ili velikog protfisa.
    Ribu ocistiti i narezati cesto i duboko.
    Namazati dno zemljanog djuveca i ,posoljenu i pobiberenu ribu ,poloziti na na njega.
    Ribu staviti u pecnicu,a za to vreme sest glavica (ne cenova) belog luka dobro stuci pa razmutiti u 3 dl belog vina.
    Cim se riba malo zapece prelivati je sokom cesto i pazljivo.
    Peci oko pola sta i posluziti je prelivenu sokom.

  12. #87

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Probala sam mnoge, ali nijedna nije kao moja.

    Nesto izmedju
    markize i sladoled torte

    Na tihoj vatri ili na pari otopite 120 gr cokolade za kuvanje i ostavite da se ohladi.

    Pripremite ostale sastojke:
    3 pakovanja piskota
    250 gr putera
    250 gr secera u prahu
    8 zumanaca
    isto toliko belanaca
    sad nesto gledam sliku i brojim zumanca...ja sam se izgleda malo zabrojala...u mojoj ciniji ima vise od 8 Nevr majnd, treba vam 8 komada.



    E, ako vam se kao meni desi da nakon ovih priprema dodjete do saznanja da vam je mikser kod komsinice a ona nije kuci, vratite sastojke u frizider i odlozite pravljenje torte za neki drugi dan.
    Salim se
    Zbuckajte sebi kafu ili caj, a ako imate pomocnika kao ja...zbuckajte joj toplu cokoladu i lepo se izdivanite dok se komsinica ne vrati


    Dakle...penasto umutiti puter sa secerom u prahu. Ja uglavnom drljam mikserom po ciniji dok me ne zaboli ruka.
    Dodati zumanca, pa otopljenu cokoladu i nastaviti sa mucenjem.
    Kad zavrsite, pripremite kalup. Pravougaoni, cetvrtasti, okrugli...kakv god da imate posluzice
    Oblozite ga folijom a onda i piskotama koje smo pre redjanja u kalup potopili u mleko. Ja sam danas u mleko dodala pola kasikice nes kafe, cisto da promenim ukus i meni se svidja, indijancima je bljak.
    E nakon toga umutite belanca u cvrst sneg pa ga umesajte u fil kasikom i polako.
    Kad su belanca u pitanju volim da ukljucim _dedu u buckanje, jer tako lepo peva "kad Nadalina muti jaja..." i podize atmosferu do uzarenosti



    Kada se sve lepo spoji istresite masu u kalup i stpajte u zamrzivac na par sati.



    Nakon tih par sati (moze da stoji i preko noci) izvadite torticu, prevrnite je na tacnu, premazite slagom i to je to. I nakon svakog odsecenog parceta vratite je u friz.



    Tako jednostavno, a taaako lepo
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

  13. #88

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Ja ne mogu da vam pridjem zbog tih silnih fotki,ali mislim da recepti nisu losi...


    Brodet (ali na moj nacin)

    1 kg raznovrsne morske ribe,
    2 dl ulja,
    3 glavice crnog luka,
    3 cesnja belog luka,
    2 kasike paradajz pirea,
    1 dl sirceta,1 kasika prezli,so,buber,persun.

    Riba se isece na komade i pece na vrelom ulju.Przeni komadi se izvade,a na istom ulju isprziti crni luk sa prezlama.
    Zatim dodati paradjz pire,,beli luk,persun, i biber.
    Dodati malo vode i posoliti.
    Sve ostaviti da prokuva,zatim dodati ribu,naliti jos pola litra vode i kuvati 30 minuta.


    I daj bar dva posta bez slika,nabicete mi kompleks....

  14. #89

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Citat felix kaže: Pogledaj poruku
    Ja ne mogu da vam pridjem zbog tih silnih fotki,ali mislim da recepti nisu losi...
    I daj bar dva posta bez slika,nabicete mi kompleks....
    Ja sam se u prethodnom postu malko zekila sa slichkama...mislim...kao da vi sad ne znate kako izgledaju zumanca, puter i ostalo
    Ali zato kad vidim slike ostalih djakonija...aghrrr
    Dodje mi da polizem ekran
    I da...dobar recepAt je dobar recepAt...sa slikom ili bez nje...ma koliko primamljivo delovalo
    Poruku je izmenio _baba_, 01.12.2008 u 04:46
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

  15. #90

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Citat _baba_ kaže: Pogledaj poruku
    I da...dobar recepAt je dobar recepAt...sa slikom ili bez nje...ma koliko primamljivo delovalo
    Dobri su recepti bez slika, odlični su, dobri... vrlo dobri su recepti bez slika, dosta su dobri... samo dosadni nekako...



    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


Strana 6 od 13 PrvaPrva ... 45678 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Nescafe - zabranjen i kancerogen
    Autor greco u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 31.03.2012, 20:14
  2. Copy & Paste
    Autor Arthur Dent u forumu Pričaonica
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 19.06.2010, 22:12
  3. Paste i punjene paste
    Autor SQUAW u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 27.03.2010, 20:16
  4. Specijaliteti libanske kuhinje
    Autor Aiko u forumu Recepti
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 14.06.2009, 20:02
  5. Bad Copy
    Autor Lady S u forumu Domaći spotovi i tekstovi
    Odgovora: 22
    Poslednja poruka: 31.03.2008, 09:48

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •