Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - Strana 12
Strana 12 od 13 PrvaPrva ... 210111213 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 166 do 180 od ukupno 185
  1. #166

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Mafini sa bananama i čokoladom



    Ako vam se ikada dešava, kao meni, da vam banane danima čame u posudi za voće i počnu da menjaju boju, ovi mafini su "spas".

    Sastojci

    250 gr brašna
    150 gr šećera
    kašikica praška za pecivo
    pola kašikice sode bikarbone
    prstohvat soli
    kašika kakaa
    pola kašikice cimeta
    na vrh noža muškatnog oraščića
    100 gr iseckane čokolade
    2 jaja
    100 gr putera
    3 zrele banane
    kašikica extrakta vanilije

    Izmešajte brašno, prašak za pecivo, sodu i so i u to dodajte iseckanu čokoladu (ja sam je provukla kroz seckalicu).
    U tu smesu dodati šećer, kakao i začine.
    Umutiti učnom mutilicom 2 jaja, dodati rastopljeni pute i u to dodati 3 izgnječene banane i vanil extrakt.
    Dodati tečne u suve sastojke, sjedinite...napunite korpice do 3/4 i peći oko 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
    Ukrasiti po želji...a i ne mora..
    Budi pametan i pravi se lud

  2. #167

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Njoki od batata sa pestom od peršina




    Recept:
    Kutlacom po kazanu: Njoki od batata
    moomoo meee jooouu

  3. #168

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Princes krofne

    Sa' će babaC da me "mrzi" ...ne brini, tebi ću poslati do u detalje, nema da ne uspe pa da obraduješ Šinka...

    Do sada sam imala ok recept za princes, čak me i hvalili, dok nEsam naletela na oFaj (sada će možda i da me pitaju da s'Udam ).

    Prvo sličke...radna verzija (sa sve haosom okolo)



    I jedna "sređena"



    Sastojci za krofne

    250 ml jaja (dođe mu oko 4 jaja S klase ili 5 A)
    250 ml vode
    125 ml ulja
    150 gr brašna
    prstohvat soli
    3 kašikice šećera

    Sastojci za fil

    1l mleka
    250 g šećera
    3 kesice vanilin šećera
    1 jaje
    5 žumanaca (sa belancima vidite posle šta ćete )
    150 g gustina
    125 g putera

    Prvo spremiti fil...
    Izvaditi puter da poprimi sobnu temperaturu.
    U većoj šerpi mutiti jedno celo jaje i 5 žumanaca. Dodati 100 ml mleka i promešati. U to dodati 150 gr gustina i lagano mutiti žicom da ne bi bilo grudvica.
    Ostatak mleka (900 ml) skuvati sa vanil šećerom i običnim šećerom i kada provri naglo sipati u smesu sa jajima (nikako obrnuto) i sve vreme mutiti mixerom dok se ne zgusne..
    Prekriti površinu plastičnom folijom da se ne stvori korica (foliju nabiti na sam fil) i ostaviti da se skroUz ohladi.

    Uključiti rernu na 200 stepeni i spremati testo.
    U šerpici staviti vodu, ulje, so i šećer i ostaviti da proključa. Skloniti sa ringle i dodati brašno sve vreme mešajući...i onda i jaja iz 3-4 puta (mešati između).
    Obložiti pleh papirom i kašikom ili špricem ili kesom kojoj se odseče vrh (ja tako pravila) istiskivati testo...otprilike prečnika 5 cm (ja iscrtala na papir šestarom kružiće )...na veliki pleh ređati 5x4...izađe tačno 20 komada.
    Nije potrebno preveliki razmak jer i kada se spoje ne zalepe se.
    Peći oko 35-40 minuta i rernu nikako ne otvarati .

    Dovršiti fil...kada se ohladio izmutiti ga kratko sa mixerom i u njega dodati 125 gr omekšalog putera.
    Hladne krofne prerezati na pola...špricem sa zvezdastim nastavkom puniti žuti fil...posle se može staviti i beli (ko želi..a lepo je) koji se napravi od 250 ml slatke pavlake i kašikicu prah šećera.
    Zatvoriti kapice i posuti prah šećerom.

    Prijatno
    Budi pametan i pravi se lud

  4. #169

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Veruj da se još uvek nisam usudila da ih pravim. Sve me nešto stra'

    Bravo šareniću, ooodlično izgledaju!
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

  5. #170

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Mesila sam je juče, ali naravno da nisam uzela aparat u ruke da to i zabeležim. Mnogo brzo bude gotova, i nema šanse da omane.
    Pogača je u pitanju, a evo i recepta:

    800gr brašna
    600ml vode/mleka (bitno je da ima i jednog i drugog a razmeru odredite sami, koliko čega imate toliko i sipajte)
    1 kocka kvasca
    1 kašičica šećera
    1 kašičica soli
    U mleko/vodu izmrvite kocku kvasca, stavite so i šećer i ostavite na toplom da nadođe. Zamesite sa brašnom i ostavite da testo naraste. Testo treba da bude glatko, ako fali brašna slobodno dodajte malo. Pecite na 180° oko 20 minuta (zavisi kakva je rerna, ali videćete i sami kad je gotova). Odozgo može, pre pečenja, da se premaže umućenim jajetom, ko voli.

    I to je to. Jednostavan recept, ali jedini od svih za te obične pogače koji mi uspeva.
    I may not be perfect but I'm always me

  6. #171

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Štrudla s'makom,orasima ili rogačom

    500 gr. brašna
    200 gr.margarina ili masti
    3 žumanceta
    2 kaš.šećera,malo soli
    20 gr.kvasca
    2-3 dl.mleka i limunove kore

    za nadev;
    250 gr.maka (orasa ili rogača)
    1/4 l mleka
    kora od limuna
    2 vanil šećera
    150 gr. šećera
    100 gr. margarina za premazivanje


    Kvasac potopiti u 5 kašika mlakog mleka pomešanog sa 1 kašičicom šećera i brašna
    pa ostaviti na toplom oko 15min.
    u sud za mešanje staviti raz,mekšali marg. ili mast ,šećer,so,struganu koru limuna,
    žumanca,ostatak mlakog mleka,potopljen kvasac i na kraju postepeno dodavati brašno.
    Masu dobro izmešati i pokriveno testo ostaviti da kisne oko 1h.
    Zatim testo podeliti na dva dela.Jufke razviti tanko,poprskati rastopljenim margarinom i premazati rastopljenim
    nadevom.Nadev se stavlja preko cele površine a zatim savija savijača sa obe strane do sredine,pa se testo
    nožem preseče po dužini,tako da se dobiju dve štrudle od jedne jufke.Ostaviti ih još po sata pokrivene u tepsiji a
    potom ih premazati belancetom ili margarinom i peći na 200 stepeni , 1 sat.



    Da me kojim slučajem nema,trebalo bi me izmisliti

  7. #172

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Ako vam je dosadila standardna kupus salata, moja shveca je napravila chudo, razvaljujemo se od nje.

    Potrebno:

    - kupus
    - jogurt
    - sirce
    - beli luk
    - ulje
    - so
    - kari
    - biber

    Kupus na sitno, beli luk usitniti sto vise i sve pomesati. So, kari i biber po ukusu, jogurt takodje. Drknuti u frizider malo da se o'ladi i voila, gotova salata.
    Krek, krek.. Ne gudra

  8. #173

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Kinder Pingui



    Ovo je nekakA kombinacija kinder pingui-ja i onaj milk šnite...
    Šta je da je...nije teško za napraviti...a mnogo ukusno (probO ja iako ne jedem koLJače)

    Sastojci za biskvit

    -5 jaja
    -1 kašika meda
    -5 kašika brasna
    -1 kašika kakaa
    -2 kašike ulja
    -1 prašak za pecivo

    Sastojci za fil

    -500 ml slatke pavlake,
    -1 kisela pavlaka
    -1 želatin fix
    -2 kašike meda
    -1 vanilin šećer

    Sastojci za preliv

    -200 ml vode
    -2 kašike meda
    -1 vanilin šećer

    Sastojci za glazuru

    -200 gr čokolade
    -100 gr putera
    -4 kašike ulja

    Postupak...

    Umutiti belanca, dodati med, jedno po jedno 5 žumanaca i na kraju pomešane suve sastojke (brašno, kakao, prašak za pecivo).
    Izliti u tepsiju (širu) obloženu papirom za pečenje i peći na 180 stepeni oko 10 minuta.
    Ohlađen biskvit prerezati na pola po dužini ili širini (kako vam volja)...ne po dubini...tj visini..

    Fil spremiti tako što se želatin razmuti sa 4 kašike 'ladne vode i ostavi deset minuta...posle sezagreva dok se ne otopi (nikako da provri).
    Umutiti slatku pavlaku, dodati med, vanil šećer, kiselu pavlaku i polako dodavati topao želatin. Podeliti na pola.

    Preliv spremiti tako što se u mlaku vodu rastvori med i vanilin. Podeliti na pola

    Glazura...otopiti na pari čokoladu sa puterom i uljem...Podeliti na pola.

    Slaganje...

    Biskvit-preliv-fil-glazura-fil-biskvit-preliv-glazura.

    Dobro bi bilo posle prve glazure ostaviti malo u frižideru da se čokolada stegne..

    Prijatno
    Budi pametan i pravi se lud

  9. #174

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Čupavci mafini



    Testo

    3 jaja
    125 ml ulja
    280 g brašna
    150 g šećera
    1 kašika ekstrakta vanile
    1 kašičica praška za pecivo
    100 ml mleka

    Umutiti belanca sa šećerom, dodati ulje, polovinu brašna pomešanog sa praškom za pecivo, žumanca, vanil ekstrakt, mleko i na kraju drugu polovinu brašna.
    Puniti kalupe do kraja i peći na 180 stepeni dok ne bude pečeno
    Za to vreme spremite fil. tj glazuru.

    Glazura

    70 g putera
    25 g šećera
    80 g čokolade za kuvanje
    100 ml slatke pavlake
    1/2 pakovanja kokosovog brašna

    Zagrevati puter, šećer i sl. pavlaku dok se sve ne otopi...skloniti sa ringle i dodati čokoladu i mešati da se skroz istopi.
    Ostaviti da se ohladi i dosta ugusti.
    Ohlađene kolače umakati u čokoladu pa uvaljati u kokos.
    To bi bilo to ovaj put...
    Budi pametan i pravi se lud

  10. #175

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Zapecene testenine sa povrcem

    Potrebno:

    - povrce po zelji (ja kupim neku mesavinu, uglavnom balkansku)
    - dve srednje glavice luka
    - pakovanje testa po zelji
    - 3 jajeta
    - solja mleka
    - malo fete
    - jogurt
    - zacini (ja sam koristila so, biber, kari i bosiljak)

    Testo metnuti da se bari a luk iseci na tanko, ako su u pitanju kolutici kao kod mene i ostaviti da se dinsta.



    Kad luk postane staklast dodati povrce da se to sve zajedno skuva. Sunuti malo vode i zacina po volji i koje god zelite. To se kuva nekih dvadesetak minuta i ja onda dodam jogurAt. Pustim jos malo da se kuva i ako je vodenasto, dodam brasno.



    Ocedite testo koje se do sada skuvalo, ukljucite rernu na 180 - 200 stepeni da se greje. U medjuvremenu pomesajte jaja i mleko i izdrobite fetu unutra. Ja fetu drobim viljuskom posto je u mleko i jaja ubacim ukrupno. Volim kad je glatka smesa na kraju.
    E sad, posto sam se ja poprilicno prebrojala oko kolicine, nemojte preterivati kad kuvate povrce, ne treba da ga bude previse, niti treba celo pakovanje od 400 grama testenine Htela sam da pravim na dva sprata ali, kao sto rekoh, bilo je previse svega pa sam sve samo izmesala. Smesu od mleka, jaja i fete nisam htela, ali jbg, ne bi stalo drugacije i zato je moralo duze da se pece, da mi jaje ne bi bilo zivo unutra.



    Prelivalo je kad je krenulo da se pece i sad pravim promaju zbog kuvanja jer je rerna naparila stan

    Kad je napokon bilo gotovo (zbog kolicine, trebalo je oko pola sata - malo jace, obicno treba dvadesetak minuta), izgledalo je ovako (minus jedno parce):



    Dobro osolite testo dok se kuva, inace ce samo jelo biti neslano, bez obzira na slanocu ostatka.

    Prijatno
    Krek, krek.. Ne gudra

  11. #176

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Citat starsica kaže: Pogledaj poruku
    Zapecene testenine sa povrcem
    E sad. Impresije sopstvene, posto sam prvi put pravila ovo.

    1. Obavezno osolite dobrano vodu u kojoj se kuva testo da bi samo testo bilo slano.
    2. Ako koristite posudu velicine kao sa mojih slika, nema potrebe za celim pakovanjem testa, dovoljno je pola.
    3. Nemojte preterivati ni sa samim sosom koji pravite od povrca jer ce masnoca iz njega isplivati na povrsinu i jaje nece moci da se zapece normalno.
    4. Ovo je komotno rucak za cetvoroclanu familiju bez da se gledaju ko ce pojesti vise.
    5. Definitivno je falila slanina.
    Krek, krek.. Ne gudra

  12. #177

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Kljukusha sa ruzmarinom




    recept:
    Kljukusha sa ruzmarinom
    Poruku je izmenio yige_gui, 17.03.2013 u 03:35
    moomoo meee jooouu

  13. #178

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Na prvom mestu, pita sa jabukama. Nasla sam na netu recept, malo sam ga izmenila jer mi se ono cinilo preslatko.

    Potrebno za testo (ako govorimo o tepsiji precnika oko 25 cm):

    - 300 grama brasna
    - 100 grama istopljenog margarina za kuvanje
    - oko pola solje vode
    - kasika secera
    - tri prstohvata soli

    Fil:

    - kilogram jabuka (mada, komotno moze i vise, po ukusu)
    - 150 grama smedjeg secera
    - kesica cimeta (opet, moze po ukusu)
    - kasika brasna

    I korica odgore:

    - 100 - 150 grama smedjeg secera (ko zeli sladje, stavice vise)
    - 150 grama brasna
    - 100 grama otopljenog margarina za kuvanje

    Sto se tice testa, svi se sastojci pomesaju, umese i kad je smesa kompaktna, uvije se u foliju i stavi u frizider na nekih pola sata.
    Jabuke se ociste, od vaseg ukusa zavisi da li cete jabuke rendati ili seci na vece parcade. Opet, sve se pomesa, jabuke, cimet, secer i brasno, to ce divan sok da pusti.



    U medjuvremenu, treba napraviti ono sto ide kao korica odgore. Kada pomesate sve sastojke, dobicete kompaktnu, tvrdu masu.
    Modlu premazite brasnom (ili i sa uljem/margarinom/sAs mascu pre nego sto premazete brasnom), testo izvadite iz friza i razvijete ga za tepsiju, ubacite fil i odgore vam treba ono sto ste dobili kao tvrdu masu, ali kako? Otkinete mali komad te tvrde mase, metnete medj' dlanove i sitnite iznad fila, da izgleda kao da padaju mrvice i to radite dok sve ne potrosite. Tu sliku nemam, nisam se setila da je slikam. Kad ste sve zavrsili, stavite pitu jos malo u frizider, desetak minuta. Pece se nekih 40 - 50 minuta na 180 stepeni.

    Dalje, punjeni luk.

    Potrebno:
    - luka po zelji
    - zacinsko bilje (majcina dusica, bosiljak, origano)
    - beli luk po zelji
    - maslac

    Luku se skine samo prvi sloj, eventualno drugi i odsece mu se samo vrh sa jedne strane, one koja je izduzenija. Presece se na cetvrtine, ali ne do kraja, treba da ostane neki 1 cm do dna koji ostane ceo, inace ce se luk raspasti. Maslac mesate sa cime god hocete. Mi smo zaboravile da stavimo krem sir, ali bilo je super i ovako. Kad sredite fil, samo punite luk sto vise mozete, od margarina ce postati mekan kao dusa. Kad budete redjali luk u tepsiju, prvo onaj donji, nezaseceni deo, umocite u so, pa tek onda u mecete u tepsiju.



    Naravno da se raspadalo, pa smo ga ojacale cackalicama.
    Posto smo mislile da ce biti premasno, stavile smo i krompirice, i sve to lepo ususkale zajedno.



    Prvo smo ga prekrile folijom i kuvalo se neko vreme, recimo pola sata sa folijom na 180 stepeni pa smo posle toga skinule foliju i ostavile ga da se malo zapece.

    I trece, domaci majonez sa zacinskim biljem.

    Posto smo mi to pravile samo kao prilog, koristile smo manje jaja.

    Potrebno:

    - 3 zumanceta
    - 3 dcl ulja (ako imate maslinovo, bolje je ono)
    - kasicica senfa
    - bosiljak i origano
    - 2 cena belog luka

    Nema neke nauke. Sve se mucka mikserom Jedina nauka kod domaceg majoneza je ta da senf, ulje i zumanca moraju biti sobne temperature, kaze keva da drugacije nece da se sjedini. Naravno, luk prvo iseckate pa ga dodate. Pustite ga da odstoji malo, da sve to pusti svoje ukuse, najbolje ga je jesti posle par sati.
    Poruku je izmenio starsica, 17.03.2013 u 22:03
    Krek, krek.. Ne gudra

  14. #179

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Citat starsica kaže: Pogledaj poruku
    Na prvom mestu, pita sa jabukama.

    Fil:

    - kilogram jabuka (mada, komotno moze i vise, po ukusu)
    - 150 grama smedjeg secera
    - kesica cimeta (opet, moze po ukusu)
    - kasika brasna
    Maaalo modifikovano. Ubacila sam 100 grama cokolade za kuvanje koju sam izlomila na komade i dodala malo ruma koji se vukao mesecima po frizideru. Ispalo je mnooogo bolje od ocekivanog, nije bilo preslatko.

    Krek, krek.. Ne gudra

  15. #180

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Krompir na varjacu (by moja mater)

    Ovo je jelo koje mozete jesti uvek, ako volite krompir. Zasto na varjacu. To je izraz moje keve, ali ja kazem harmonika - krompir, a na varjacu zato sto kad se krompir sece, stavi se varjaca pored njega i sece se do nivoa drske varjace, da donji deo krompira ostane ceo.

    Potrebno:

    - krompira koliko volite, stvarno ne znam, ja sam sama pojela 5 komada
    - margarin, puter
    - sir (koji god preferirate, ja metnula fetu)
    - slaninica
    - cen belog luka
    - zacini takodje koje zelite

    Krompir se prvo oljusti, pa onda sece. Kad ste ga oljustili, namazete ga onim belim lukom, pa tek onda fackate zacinima. Ja u jednu posudu pomesala vegetu, biber, kari i bosiljak pa sam tom mesavinom zacinila (treba ceo krompir uvaljati u zacine, a ako mozete, malo zacina ubacite i u procepe). Margarin isecete na tanke tanke snite i ubacujete u procepe takodje. Tepsiju nafackate uljem, ubacite krompire i posudu prekrijete folijom. To tako pecete nekih pola sata, ali ga ja proverim na 10 - 15 minuta u slucaju da se krompir zalepi za tepsiju. Pola sata je dovoljno da se on skuva. Izvadite, i u procepe stavite malo slaninice koja mora biti tanko isecena da bi mogla da se ubaci u krompir. Odgore stavite fetu ili bilo koji drugi sir, pa na to odgore jos malo slanine i voila.



    Posle toga ide u rernu nepoklopljen folijom na jos nekih 10 - 15 minuta i to je to. Fazon je sto donji deo krompira koji je ceo bude skroz res

    Krek, krek.. Ne gudra

Strana 12 od 13 PrvaPrva ... 210111213 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Nescafe - zabranjen i kancerogen
    Autor greco u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 31.03.2012, 20:14
  2. Copy & Paste
    Autor Arthur Dent u forumu Pričaonica
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 19.06.2010, 22:12
  3. Paste i punjene paste
    Autor SQUAW u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 27.03.2010, 20:16
  4. Specijaliteti libanske kuhinje
    Autor Aiko u forumu Recepti
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 14.06.2009, 20:02
  5. Bad Copy
    Autor Lady S u forumu Domaći spotovi i tekstovi
    Odgovora: 22
    Poslednja poruka: 31.03.2008, 09:48

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •