Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste) - Strana 11
Strana 11 od 13 PrvaPrva ... 910111213 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 151 do 165 od ukupno 185
  1. #151

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Tart od malina i kokosa



    detalji:
    Kutlacom po kazanu: Tart od malina i kokosa
    moomoo meee jooouu

  2. #152

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Citat yige_gui kaže: Pogledaj poruku
    Tart od malina i kokosa



    detalji:
    Kutlacom po kazanu: Tart od malina i kokosa

    Moram da probam... Izgleda mnogo ukusno! Mljac!!!
    "Ability is what you're capable of doing. Motivation determines what you do. Attitude determines how well you do it." Lou Holts

  3. #153

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Mini mafini sa borovnicama



    detalji:
    Kutlacom po kazanu: Mini mafini sa borovnicama
    moomoo meee jooouu

  4. #154

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Pita od urmi i smokava




    detalji:
    Kutlacom po kazanu: Pita od urmi i smokava
    moomoo meee jooouu

  5. #155

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    moomoo meee jooouu

  6. #156

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Spageti s tunjevinom u belom sosu
    Ovo sam skuvala u trenutku inspiracije za brzinski rucak - kuvas sto imas kuci
    Bitno dopalo se ukucanima, pa sad cesto je na meniju..

    - Spagete skuvati u vecoj kolicini slane, kipuce vode. Ocediti, ne prati u hladnoj vodi.
    - U tiganj staviti jednu konzervu tunjevine, sa uljem (ako nije dovoljno dodati jos malo ulja), proprziti kratko, onda dodati oko 300 ml pavlake za kuvanje - ima hopla, dukat i sl. Promesati, posoliti i ostaviti kratko da se kuva.
    - Skloniti sa sporeta, vratiti spagete u serpi, preliti sosom, onda jos malo zagrejati na sporetu. dodati odozgo suseni beli luk u prahu....

    ma milinica


  7. #157

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Elegantni tart sa mini-paradajzom



    detalji recepta:
    Kutlacom po kazanu: Tart sa mini-paradajzom
    moomoo meee jooouu

  8. #158

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Pizza sa smokve




    detalji:
    Kutlacom po kazanu: Pizza sa smokvama
    moomoo meee jooouu

  9. #159

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Mileram Torta

    Torta mi je poluuspela, sledeći put će biti bolje.
    recept koji sam našla je, izgleda, bio za neki manji kalup (moje je 26 cm) pa mi je zafalilo testa da obožim zidove kalupa.
    Posle sam našla recept za prhko testo za moju veličinu te ću njega ovde napisati.



    Za testo

    150 gr mekog brašna
    50 gr šećera
    3 cela jaja
    100 gr omekšalog putera
    1 prašak za pecivo
    1 vanilin šećer

    Zamesiti testo od ovih sastojaka, formirati loptu i ostaviti ga u frižideru oko 45 min.

    Fil

    1/2 l mleka
    2 pudinga od vanile
    200 gr šećera
    800 gr milerama

    U mleku skuvati puding i tako vrelog ga sipati na mileram i izmešati.

    Razviti testo i obložiti dno i zidove kalupa za tortu prethodno podmazanog maslacem.
    Sipati vruć fil u kalup i dodati voće po želji.
    Peći 70 minuta na 170 stepeni.
    Kada se torta dobro ohladi preliti prelivom za tortu (sprema se po uputsvu sa kesice).
    Eto
    Budi pametan i pravi se lud

  10. #160

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Pita sa bademom i cimetom



    Sastojci za testo:

    250 gr brašna
    65 gr šećera
    125 gr hladnog putera
    1 jaje
    prstohvat soli
    na vrh noža praška za pecivo

    Sastojci za fil:

    3 jaja
    125 gr slatke pavlake
    125 ml mleka
    150 gr šećera
    200 gr mlevenih badema
    40 gr prezli
    1,5 kašika cimeta (bude onako jače cimetno...može i 1 kašika komotno)
    0,5 kašikice praška za pecivo

    Prosejati brašno u posudu pa dodati ostale sastojke (puter izrezati na listiće) i mutiti dok se ne dobije glatko (masnije) testo.
    Ja sam prvo mikserom onim krivim lopaticama pa doradila rukom.
    Ostaviti testo na pola sata u frižider (ovaj deo mi nije baš jasan ali sam tako uradila).

    Sastojke za fil sve pomešati, badem pre toga oljuštiti (staviti ga u vrelu vodu i ostaviti par minuta da vri, preliti hladnom vodom i samo ga istisnuti iz kožure, osušiti i samleti)...mutiti dok se ne sjedine .
    Pleh, kalup...prekriti pek papirom ili namazati margarinom/puterom, raviti koru tako da jedno 2-3 cm prekriva zidove i sipati fil.
    Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 45-50 minuta.
    Lepa je i topla i hladna.

    Budi pametan i pravi se lud

  11. #161

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Testenina a la sta imas u frizideru

    U ovo je uslo:

    - pakovanje testenina
    - jedno jaje
    - malo jogurta
    - slanine koliko sam imala
    - salame tek toliko da se potrosi
    - fete isto toliko
    - so, biber i bosiljak

    Testenina se obari, posuda u koju ide has se naulji i sipa se polovina testa, na to ide ono sto ste prethodno sitno nasecali (ja fetu drobim) i to prelijete jogurtom.

    Ime: pikchr-11063.jpg Pregleda: 441 Veličina: 31.2 KB

    Kad to odradite, ponovite sve i prelijte sa jajima (ili, u mom slucaju, jedno jaje pomesano sa jogurtom).

    Ime: pikchr-11064.jpg Pregleda: 457 Veličina: 30.3 KB

    Pekla sam nekih dvadesetak minuta na lepo podjavljenoj rerni (jebem li ga, cudan sporet u stanu, nemam pojma na koliko je bilo namesteno). Bosiljak je jelo skroUz otvorio u struku Posto nisam docekala da se ohladi, odma' sam, ovako 'alava, uzela parce i setila se da nisam slikala dok je bilo celo i lepo

    Ime: pikchr-11065.jpg Pregleda: 444 Veličina: 29.4 KB

    Prijatno

    Ime: pikchr-11067.jpg Pregleda: 444 Veličina: 31.1 KB

    Edit: Prilicno je sito jelo, nemojte da se zajebete kao ja pa da preterate sa pojedenom kolicinom. Nimije dobro.
    Krek, krek.. Ne gudra

  12. #162

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Citat starsica kaže: Pogledaj poruku
    Testenina a la sta imas u frizideru...

    Edit: Prilicno je sito jelo, nemojte da se zajebete kao ja pa da preterate sa pojedenom kolicinom. Nimije dobro.
    U mojoj 'knjizi recepata u glavi' ovo spada u poglavlje NEPONOVLJIVA JELA (nikad nema istih sastojaka na raspolaganju).

    A konstatovao sam zakonitost: kad god krenem od toga da nemam šta da pojedem, nakupim svega i svačega i uvek se prejedem.

  13. #163

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Citat nenad.bds kaže: Pogledaj poruku


    A konstatovao sam zakonitost: kad god krenem od toga da nemam šta da pojedem, nakupim svega i svačega i uvek se prejedem.
    prica moje kujne.....
    cini mi se da ne bi ni znala da kuvam kad bih imala na raspolaganju sve sto mi dusa iste...
    ovako,kreativnost je vrhunska,fala besparici u drugoj polovini meseca..
    Ploviti se mora i bez broda ..

  14. #164

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Brownie



    Za koru

    5 jaja
    1 margarin (može i puter ko ga ne voli kao ja ali od 250 gr)
    200 gr čokolade
    100 gr šećera (može i manje jer ima dosta čokolade)
    100 gr brašna
    1/2 kašikice praška za pecivo
    vanilin šećer
    prstohvat soli
    1 kašikica kakaa

    Pomešati suve sastojke, rastopiti margarin i čokoladu pa kada se malo prohladi dodati ručno umućena jaja i na kraju postepeno u to umešati suve sastojke. Peći 15 minuta na 180 stepeni (treba da ostane malo "živo").

    Fil

    1/2 slatke pavlake
    300 gr čokolade

    Zagrejati slatku pavlaku i u njoj rastopiti čokoladu.
    Kada se malo ohladi sipati fil na mlaku koru i sve lepooo ohladiri.

    Bon apetito
    Budi pametan i pravi se lud

  15. #165

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Puding kuglice





    Smesa za kuglice (osnovna)

    2 pudinga od vanile
    1/2 l mleka
    7 kašika šećera
    150 gr margarina
    100 gr šećera u prahu

    Za crne kuglice

    80 gr čokolade
    200-250 gr mlevene plazme

    Za bele kuglice

    200 gr kokosa
    lešnici (po želji za unutra)

    Skuvati puding sa 7 kašika šećera u pola litre mleka. U tako vruće dodati margarin i šećer u prahu i podeliti smesu na pola.
    U jedan deo dodati 200 gr kokosa a u drugi čokoladu (da se istopi) i zatim mlevenu plazmu.
    Mešati rukom da bi se odredila gustina smese.
    Staviti na kratko u frižider da se dodatno stegne pa praviti kuglice željene veličine.
    U bele se može unutra ubaciti i ceo lešnik.
    Uvaljati u plazma keks/kokos...ukrasiti po želji.
    Veoma se brzo prave...više mi vremena trebalo da ih ukrasim
    Budi pametan i pravi se lud

Strana 11 od 13 PrvaPrva ... 910111213 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Nescafe - zabranjen i kancerogen
    Autor greco u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 31.03.2012, 20:14
  2. Copy & Paste
    Autor Arthur Dent u forumu Pričaonica
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 19.06.2010, 22:12
  3. Paste i punjene paste
    Autor SQUAW u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 27.03.2010, 20:16
  4. Specijaliteti libanske kuhinje
    Autor Aiko u forumu Recepti
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 14.06.2009, 20:02
  5. Bad Copy
    Autor Lady S u forumu Domaći spotovi i tekstovi
    Odgovora: 22
    Poslednja poruka: 31.03.2008, 09:48

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •