Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)
Strana 1 od 13 12311 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 1 do 15 od ukupno 185
  1. #1

    Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Ideja mi je da napravim temu na receptima za sve one kojima recepti kopirani sa interneta ne deluju toliko toplo i primamljivo kao recepti koje je neko već provereno pravio. Neko nema novca da se bavi eksperimentima, neko ne veruje i ne voli da eksperimentiše, neko nema vremena da iz mora neproverenih recepata bira, a neko jednostavno voli da napravi nešto što je neko u njegovoj okolini već pravio pa ga još i preporučuje

    A možda se i kad prođe vreme, a vi napravite nešto odavde, za ručkom setite nekog forumaša, pa vam presedne Kidinnnng, kidinnng

    Dakle, copy/paste ostavite za druge teme, ovde kucamo naše recepte, jasno i razumljivo kao kad bi ih diktirali nekom svom i kuvamo samo ono što se u našoj kuhinji već krčkalo
    Nema kategorija, u ovoj kuhinji kuvamo sve, pa ko šta voli
    Let's go
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  2. #2

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Evo recepta za sve one koji se nerviraju što im se faširane šnicle stalno lepe, nije isto, slično je i ja sam se skroz prešaltala na ovaj recept. Zovu se kineščići, jer od malo materijala ispadne dosta, pa ima za celu bandu, kolika god da je

    KINEŠČIĆI

    300 gr mlevenog mesa, pola glavice crnog luka (iseckane sitno), dva čena belog luka (ja to ne seckam, već propustim kroz presu), 5 kašika brašna, 1 kašika ulja, 1 kašičica vegete, peršuna seckanog (ili sušenog, ja koristim i jedan i drugi) koliko želite, 2 cela jaja, pola kesice praška za pecivo i šoljica vode (ne ona minijatura, ne velika, nego srednja šoljica za kafu).

    Sve to izmuljate u jednoj posudi varjačom da se sjedini, uzimate masu kašikom i skidate je kao uštipak u tiganj sa zagrejanim uljem Kolike će veličine biti zavisi od vas, ja pravim male, da se lepše i brže isprže pa još kad ih svučem sa kašike malo pritisnem odozgore da im napravim neki oblik. Brzo ide i ukusno je a ovi moji to vole i hladno da jedu.
    Poruku je izmenio SQUAW, 01.06.2007 u 08:49 Razlog: Fal'lo slovo
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  3. #3

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    ma 5kg mesa bilo kojeg bacite na vatru i gledajte da ne zagori naredni pola sata i prijatno !!!

  4. #4

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Recept za one koji vole ljuto

    Ne znam kako se zove ovaj gurmanski specijalitet, ali je mnogo dobar:

    Dve srednje glavice sitno seckanog crnog luka dinstate sa 2-3 seckane zelene paprike. U ovo dodate oko pola kg svinjskog mlevenog mesa i konzervu pasulja.

    Sve ovo, mesate povremeno i na umerenoj temperaturi kuvate oko 30 min.
    Dodate alevu papriku, biber, vegetu, i tucanu ljutu papriku (ukoliko nemate, moze i par svezih - zasecenih - ljutih papricica - sve dobro promesajte i kuvajte jos oko 5 minuta.

    Sluzite preko barenih makarona, rezanaca, ili bilo koje druge testenine. Preko ovog nadeva izmrvite cips.
    neunistiva zlojebaba!

  5. #5

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    VLAŠKA SALATA

    500 grama pilećih prsa u omotu, 1 belo pileće meso (obareno), 8 crvenih pečenih paprika, 2 veće glavice crnog luka. Sve isečete na rezance (luk na polumesece), izmeša se, posoli, stavi se bibera po ukusu, sipa se 1 dl belog vina i doda 600 grama majoneza pa se sve ponovo izmeša.



    (Ne preterivati dok solite ili biberite. Probajte obavezno i imajte u vidu da salata treba da malo odstoji u frižideru i da sve pusti svoj sok. Lakše je kasnije dosoliti još, ako je potrebno, onako kako vam se dopada)
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  6. #6

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    PIZZA PITA

    Za 1 rolat (ili 1 jufku, kakogod) potrebno je 7 kora za pitu. U zavisnosti koja vam je količina pite potrebna, umnožavate sastojke

    Dakle, 7 kora za pitu, 300 grama šampinjona, 3dl kisele pavlake, 200 grama praške šunke (ili šunke u crevu), 200 grama kačkavalja (trapista), kečap (ne znam tačno količinu, uvek imam ono veliko pakovanje ali recimo 2 dl), 2 jaja, ulje, čaša kisele vode, origano, peršunovo lišće, mleveni biber.

    Postupak je sledeći:

    Šampinjone iseckati na listiće, ubaciti u šerpicu i pobiberiti, staviti origano i malo soli i dinstati ih dok ne ispari sva voda iz njih. Onda su gotovi. (ne sipati vodu, oni puste svoju)

    Kore ređati na stolu (pultu, ili gde već ređate), kao kad pravite bilo koju drugu pitu (jabuke, višnje, sir itd). Kore idu jedna preko druge. Prvu koru poprskati uljem i kiselom vodom. Drugu staviti preko i poprskati je isto uljem i kiselom vodom (ne preterivati da se ne napravi žvaka i da bi koru posle podigli sa stola). Treću koru premazati sa 2 dl pavlake. Na četvrtu koru izrendati šunku. Petu koru premazati kečapom. Na šestu koru izrendati kačkavalj. Na sedmu koru staviti pečurke koje smo izdinstali.

    E sad, sve to zavijete kao i svaku drugu pitu, u čvrst rolat i uvijete ga u alu foliju i ostavite u frižider na jedno 2-3 sata. Onda ga izvadite i odmotate i oštrim nožem sečete na parčad debljine oko 1.5 cm. Pleh podmažete uljem i ređate te parčiće (ja ih ređam gusto jedan do drugog, položene kao sendviče).
    Prelijete onom preostalom pavlakom u kojoj su razmućena jaja i pečete u rerni oko pola sata na 225 stepeni

    (Možete da pospete još origana na onu koru sa kečapom, možete da pospete tako zalivenu pitu koja je spremna za pečenje origanom ili biberom, ili da je još posolite, peršunovo lišće u one šampinjone ili preko pite ili ne morate, u zavisnosti kako volite)
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  7. #7

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Istina da ne volim da se zadrzavam puno u kuhinji ali povremeno volim da napravim nesto za drage ljude...ponekad sam uspesna u tome, ponekad nisam...
    Ovo ponekad napravim, nije nista specijalno ali pruza priliku svim kreativnim ljudima da naprave nesto po svom ukusu...inace mere i merice ne koristim...ne znam da procenim, dzabe...

    Uzmete svinjsko meso, ja volim snicle...stavite u pleh, i krenete na pijacu po zelenis...hihihhihi...sve sto je sezonsko mozete kupiti, paprika, mlad luk, sargarepice, zelen, krompir...kad poredjate meso u pleh, iseckate na kockice svo povrce koje zelite, i to isto stavite u pleh, sipate malo ulja ili stavite malo margarina, zacinite, stavite foliju preko toga i zapecete u rerni...ono sto zelim napomenuti jeste, da meso morate pripremiti na sledeci nacin pre nego sto ih poredjate u pleh, kad ih malo samo istucate, prevrnite ih u mesavini brasna i bibera i ispecite na vrelom ulju, ne da se ispeku vec samo da pocrveni...i zatim ih redjate u pleh kako smo to vec rekli...

    Dok se sve to kuva i pece pod folijom, s vremena na vreme polijte meso s crnim vinom...ima specifican ukus od vina...nakon sto se sve ispeklo, meso stavite u ciniju a svo to povrce povadite i uz pomoc nekog sejkera izmiksujte da dobijete preliv koristeci sokove u kojima se krckalo meso...prelijete meso s tim prelivom i uz sve to sluzite krompir pire i zelenu salatu, spremljenu sa prelivom od maslinovog ulja, cena belog luka iseckanog na sitne kockice, senfa, i soli....

    Prijatno!
    Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari

  8. #8

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Pljeskavice od povrća


    Obariti mešano povrće ( mix za rusku salatu iz kesice)Kada se prohladi dodati dva jaja i malo brašna,da se dobije homogena masa (nije potrebno pasirati povrće), začiniti po ukusu. Praviti male pljeskavice i pržiti na ulju.

    Vrlo je ukusno i brzo se sprema

  9. #9

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Evo jedan jednostavan rucak:Krmenadle sa krompirom(bas mi se trenutno krcka na sporetu )

    Potrebno je oko 800 gr kremenadli(to je oko 6-7 snicli,zavisi),500gr krompira,soli i pavlake.

    U poveci dublji tiganj sa dosta ulja poredjati predhodno posoljene snicle,poklopiti i peci(okretati)oko 20 min.Kad se meso ispece(ne skroz)izvadi se iz tiganja.U tiganj staviti krompir koji smo predhodno isekli,i na krompir opet poredjaju kremenadle(.Ja namazem snicle sa pavlakom) i to se krcka jos nekih 20 minuta.Eto to je sve...probajte veoma je jednostavno a isto toliko i ukusno

    prijatno
    Volim je od štala do neba, od blata do pšenice, toplu od ciganskih gudala i blagdanskih očenaša, vršidbenu i zadušničku, smeđu kao devojačke pletenice, tu zemlju čardaša, čaša i bezemljaša ...tu Vojvodinu bogomojačku, i bezbožničku, i ivnsku, belju od jaganjaca, crnju od paljevina, tu Vojvodinu svetonikoljsku, velikogospojinsku...

  10. #10

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Ovaj je za one koji imaju problema jer im klinci ne jedu kelj ili za one što su se udale za one "što im mama nikad nije kuvala kelj " ili za one koji ne veruju da i ova povrćka može biti ukusna. Oni koji ga vrlo ne vole često ne mogu ni da ga provale ovde

    ZAPEČENI KELJ

    800 grama kelja, 300 grama mlevenog mesa, 3 jaja, 80 grama pirinča (ovo sam lupila, ja koristim onaj pirinač koji se bari u kesicama, a tamo ima u jednoj kesici otprilike između 65 i 80 grama, zavisi od proizvođača, znači stavim tu jednu kesicu), 2 glavice crnog luka, 3 kašike prezli (hlebne mrvice ili kako ih već zovete), ulje, čaša kisele pavlake, biber, začin C i so.

    Očistite kelj i obarite ga u slanoj vodi (možete da ubacite u vodu malu koricu hleba u slučaju da ukućani ne vole njegov miris ), kad se obari iscedite ga, ohladite i sitno iseckate. Na ulju propržiti mleveno meso i sitno seckani crni luk, skinuti sa ringle, dodati u to napola obareni pirinač, prezlu, biber, so i 3 žumanca razmućena prethodno sa pavlakom. Sastaviti sa iseckanim keljom. Posebno umutiti belanca, pomešati ih sa masom polako, sve izručiti u podmazan đuveč, rasporediti i zapeći u rerni

    Edit: Javili se već neki kojima nije jasno šta je:

    1. začin C - ako kažem vegeta možda će biti jasnije uglavnom sušeno povrće, so, još malo nekih začina itd
    2. đuveč - nisam vodila računa o ovom slengu dakle, ne jelo, nego posuda za pečenje, najčešće onakva u kakvoj pravimo musaku, malo dublja od pleha, može i vatrostalna, kao oni čuveni crveni i plavi dublji plehovi, jednobojni ili na bele tufne što su svi imali kad smo bili mali
    Poruku je izmenio SQUAW, 07.06.2007 u 18:08
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  11. #11

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Još jedna salatica

    Tegla mariniranih pečurki (ona od kg ili 800 grama, kako beše), 1 zelena salata, 1 obareno pileće meso, 4 veća kisela krastavca, 3 obarena jaja, 1 kisela pavlaka i 300 grama majoneza. Sve iseckati na kockice, pomešati sa pavlakom i majonezom, probati i posoliti ako treba po ukusu
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  12. #12

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    BAREN KROMPIR + MIROĐIJA

    Beli krompir (najbolje je onaj mladi pa da budu lepo loptice , al' i nije tol'ko bitno) oljuštiti i obariti u vodi u kojoj ima morske soli (ako su veći, pre barenja iseći na približno jednake komade da se u isto vreme obare), procediti kad budu gotovi, preliti ih tako vruće maslinovim uljem, posuti seckanom svežom mirođijom i seckanim belim lukom (ili presa), preko iscediti limun, promešati i uživati. Jako je lep prilog uz riblje specijalitete. Osvežava i brzo se sprema.


    ZLATNI KROMPIR

    Krompir oljuštiti, i preseći samo na pola po dužini. Ostaviti u vodi. U dubokom tanjiriću napraviti mešavinu kukuruznog brašna (palente) i malo morske soli i onda taj mokar krompir valjati u toj smesi i slagati u podmazan pleh nebitno koliko redova - dok se ne potroši krompir. Peče se u rerni dok ne porumeni oko 1h-1h i 30min. Uz ovo lepo ide pivce ili kajmak ili sir - šta ko voli
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  13. #13

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Pazi sad

    Iskecka se sveza paprika i sampinjoni pa se baci na vrelo ulje. Moze i praziluk. Posle 5 min doda se iseckana sunka, salama, slanina, sta se ima a moze i sve to. Kada je sve isprzeno dodaju se jaja i sve se izmesa. Kada je to gotovo doda se susam i narenda se sir. Malo promesate da se sir otopi. Ja odgore isecem i svezeg paradajza ali u sustini ne mora. Sve u svemu, mozete kombinovati bukvalno bilo koje povrce, ne mora biti paprika. Tikvice su odlicne u toj varijanti. Ja ljudi ovo prosto obozavam, a zovem ga muckalica

    Posto mnogo volim da ceprkam po kuhinji, bice toga jos...
    Prijatno
    Evo, promenila sam potpis

  14. #14

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    ČORBICA SA MESOM

    Izrendam na sitno (najsitnije rende) 3 šargarepe, 3 bele zeleni i 1 crni luk. Propržim sve to na ulju u loncu dok šargarepa ne napravi softić. Iseckam još par šargarepa na kolutiće, ubacim između 800g i 1kg telećih rebara, pola kašike aleve paprike, kašiku vegete, iseckan i oljušten paradajz, iseckan peršun iz veze. Nalijem vodom i kuvam dok ne spadne s kostiju (ili dobro omekša).

    Može i sa nekim drugim mesom, ali ja kuvam najčešće ovako. Zove se kao čorbica, ali bude glavno jelo, jer se svi toga nakusaju pa ne traže drugo, niti pravim
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  15. #15

    Odgovor: Recepti iz moje kuhinje (zabranjen copy/paste)

    Divna corba

    - pola praziluka iseckanog na kolutice
    - 1 paprika zuta/moze i druge boje iseckana na rezance
    proprzi na malo ulja da omeksa pa dodaj
    250 gr mlevenog mesa/ pilece, junece koje imate
    - 1 tikvica ociscene i iseckane na kockice
    - 1 plavi patlidzan ociscen i iseckan na kockice
    izdinstaj kratko pa dodaj
    4 iseckanih paradajza
    2 ces iseckanog belog luka
    zacini sa malo bosiljaka, oregana, so, biber po ukusu
    2 kocke za supu od povrca i dolij 1,5 l vode
    kada pocne da vri mozes iskljuciti ali ostavi na ringlu.

    posebno skuvaj rezance za supu u malo vode i pripremi narendan kackavalj

    sluzi tako sto u tanjiru prvo staviz kasiku procedjenih rezanaca pa sipas corbu i odozgo pospes narendanim kackavaljem
    uz corbu posluzi razani hleb ili domace pogacice premazi margarinom i stavi listic kackavalja

    Prijatno!
    ...Koliko god život od tebe traži ozbiljnost, svako treba prijatelja s kojim se može glupirati. ...

Strana 1 od 13 12311 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Nescafe - zabranjen i kancerogen
    Autor greco u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 25
    Poslednja poruka: 31.03.2012, 20:14
  2. Copy & Paste
    Autor Arthur Dent u forumu Pričaonica
    Odgovora: 13
    Poslednja poruka: 19.06.2010, 22:12
  3. Paste i punjene paste
    Autor SQUAW u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 27.03.2010, 20:16
  4. Specijaliteti libanske kuhinje
    Autor Aiko u forumu Recepti
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 14.06.2009, 20:02
  5. Bad Copy
    Autor Lady S u forumu Domaći spotovi i tekstovi
    Odgovora: 22
    Poslednja poruka: 31.03.2008, 09:48

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •