Danas u svetu sve veći znaćaj zauzimaju kinematografije azijskih zemalja. Sa svojim orginalnim stilom i jedinstvenim pričama postaju sve popularnije širom planete. One predstavljaju pravo osveženje u odnosu na istrošeni američki film. Možda je problem što su zapadnjaci zaboravili da je film pre svega umetnost a tek onda biznis.
U svakom slučaju ovde bi pričali o kineskoj, korejskoj, japanskoj, iranskoj, indijskoj, turskoj i drugim kinematografijama u aziji. Naravno imam i ja svoje favorite i to su pre svega japanska i korejska koje su naprosto neverovatne.
Poslednji film koji sam gledao je Twilight Samurai iz 2002, japanske produkcije. Prati priču o jednom čudnom samuraju koji ima želju da postane seljak i obrađuje zemlju a pri tom je udovac i ima dve male ćerke i senilnu majku da izdržava. Veoma je siromašan i na njegovu nesreću živi u dobu koje je bilo najgore za samuraje, na kraju Edo perioda, jer više nije bilo potrebe za njima. Po meni odličan film koji mi je držao pažnju do poslednjeg minuta.

Citat

. Meni su skoro svi ti filmovi veliki SUND
. U svakom filmu ljubavna prica kao u jeftinim ljubavnim romanima sa mnogo pjevanja i plesanja... U svakom slucaju vise volim i istrosene americke filmove nego vec pomenute
ali je stvarno dobar.Takodje sam odgledala i 'The Grudge',rimejk sa Sarom Misel Gelar.Filmove kao sto su ta dva smatram za prave horor filmove
Americki takozvani horori su mi jako dosadni.Svaki je isti:cudovista,zombiji... sve je to vec vidjeno.