Tomislav Nikolić novi predsednik parlamenta - Strana 2
Strana 2 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 16 do 30 od ukupno 51

Odgovor: Tomislav Nikolić novi predsednik parlamenta

Nikolic je po meni zasluzeno dobio ovu "titulu" jer je ovo u pitanju parlament. A narod je tako glasao. Parlament treba da predstavlja volju naroda po svim demokratskim pravilima. A ko nam je kriv sto smo tako glasali........ I ovo sto Nikolic vodi sednice nista ne znaci, tako da nema potrebe dizati galamu.
    I mislim da upravo taj EU koji svi spominjete zeli da se narod zavadi u Srbiji. Stara izreka 'zavadi pa vladaj'. Kao slucajno je pokrenuto pitanje Kosova bas sad kad treba vlada da se formira. Ma da. Nista nije slucajno. A nas narod se samo i dalje svadja..... Stvaraju se frontovi raznorazni. Demokratske stranke su sve ispale pickice. Radikali neumorno koriste situaciju. Nemam vise sta da kazem.
      Vrh

Citat Kunic kaže: Pogledaj poruku
    Uostalom, postoji još nekoliko evropskih zemalja u kojima su izraziti desničari na vlasti, pa ne vidim da im je EU bilo šta sankcionisala. Konkretno mislim na novog predsednika Francuske, pa na predsednika Hrvatske, na predsednika Kosova i negde sam pročitao da su i u Škotskoj na vlasti desničari.
    Niko od njih nije bazirao i dobio svoje izbore na politici koja se direktno suprotstavlja ulasku u uniju, niti je za njihove birache evropska unija neprijatelj, niti se osecaju kolonizovani od strane unije ili ugrozzeni moguchom kolonizacijom. Bash me neshto chudi da postoji razlika izmedju odnosa prema novoizabranima ovde i tamo, kako to, majku mu?

Izmedju ostalih krenulo se i sa korisnim izjavama tipa - "nikada nechemo biti evropska kolonija "..kao da se to podrazumeva ispunjavanjem osnovnih zahteva za pochetak pregovora...

Meshanje u unutrashnju politiku? Jeste. Evo ja chu da dozvolim komshiji koji zzivi u svom sobichku da probije zid i da zzivimo u istom stanu...Eto nekako chu ga na kraju naterati da poshtuje kuchni red...Samo kako da izadjem na kraj sa njegovim problematichnim burazerom koji maltretira ceo komshiluk? Ma nema veze, shto mu je brat dileja zbog kojeg smo ga i izolovali u sobichak .. u njegovom sistemu vrednosti to je sasvim ok i nemogu da se mesham u unutrashnu postavku njegovog stana koji chu sutra ja da izdrzzavam... Ako se neko nadje uvredjen metaforom, zzalim sluchaj..

Istina je da on kao predsednik skupshtine mozzda nema ovlashtenja shto se tiche unutrashnjih pitanja. On je shtetan kao simbol. A mislim da che se strasti stishati, ako se formira normalna vlada, ma shta da on "iznosi" predsedavajuchi parlamentom...
    Poruku je izmenio HLEBmaster, 08.05.2007 u 23:47
      Vrh

Više ni sama ne znam na koji način da izrazim emocije u vezi svega ovoga što nam se dešava ovih dana,ustvari,u vezi svega ovoga što nam se dešava u poslednjih par godina.Zar sam uzalud verovala da će mi u ovoj zemlji konačno biti bolje?Zar je ovo "svetla" budućnost koja me je dočekala,u medjuvremenu, sa detetom u naručju?Borila sam se onoliko koliko sam mogla, i verovala, i više nego što sam trebala i smela, da ću konačno moći da postanem deo sveta,da ću moći da odem i pogledam uživo sve one prizore iz evropskih i svetskih muzeja,trgova, gradova,...misleći da neću više morati setno da uzdišem kada ih ugledam na TV-u,da ću uspeti da svojoj porodici pod nekim normalim i poštenim okolnostima stvorim krov nad glavom,mislila sam da ću,...ma svašta sam ja mislila ali se sada definitivno predajem.Ne vredi ovo ljudi...Daleko od toga da nema za šta i koga da se borim,ali...Misle li oni na mene,na moje dete,na sve nas?Da misle, ne bi se igrali sa našim životima i sudbinama,dok se reše da nam udele mrvicu pažnje,nama običnim smrtnicima kojima životi zavise od njihovih igrarija, i pokrenu se sa mrtve tačke, biće kasno...Dosta mi je više i Slobodana,i Vojislava,i Tomislava,...i svih njima sličnih...Mislila sam da ovo neću reći nikad ali mi je dosta i života u ovoj zemlji,nažalost...
    I may not be perfect but I'm always me
      Vrh

Нисам имао такве илузије да ће бити драстично боље након 2000, што ми није драго, (потајно сам се надао да ће можда да ме изненаде) тако да нисам разочаран, све што се дешава између "демократских" се дало и очекивати, пре или касније, а десило се избором В.К на место премијера из подршку опозиције, тако да је и то застарело. Боље сутра само у предизборним говорима нигде више, што се Србије тиче.

едит:
    шта је ово, па нема опције за брисање читавог поста???
      Vrh

Citat StOlA kaže: Pogledaj poruku
    едит:
    шта је ово, па нема опције за брисање читавог поста???
    sad offtopic:

A ti bi da kazes pa onda da povuces receno? Ne ide to tako u zivotu...
      Vrh

Citat supermenns kaže:
    svako normalan treba da se zgrozi na ovakvog predsednika skupstine, a da pljune svakog DSS-ovca kojeg zna kada ga sretne na ulici.
    Niko ne treba da se zgrožava jer je Toma izabran demokratskim putem. To što nekome nije po volji, ne daje mu za pravo da vređa druge.

Citat HLEBmaster kaže:
    Niko od njih nije bazirao i dobio svoje izbore na politici koja se direktno suprotstavlja ulasku u uniju, niti je za njihove birache evropska unija neprijatelj, niti se osecaju kolonizovani od strane unije ili ugrozzeni moguchom kolonizacijom. Bash me neshto chudi da postoji razlika izmedju odnosa prema novoizabranima ovde i tamo, kako to, majku mu?
    Nikome od njih EU nije oduzimala deo teritorije niti uvodila sankcije. Znači - EU je krivac zato što je narod glasao za SRS.

Isto kao što je u Srbiji nastao "Otpor" zbog politike Slobodana Miloševića, tako sada nastaje druga vrsta otpora prema EU.

Ni trunku dobre volje nisu pokazali i sami su krivi za stanje u Srbiji. Mi samo igramo kako oni sviraju. A sada će naravno oni opet ispasti nevini i naivni, a mi crazy Serbs.

Citat HLEBmaster kaže:
    Istina je da on kao predsednik skupshtine mozzda nema ovlashtenja shto se tiche unutrashnjih pitanja. On je shtetan kao simbol. A mislim da che se strasti stishati, ako se formira normalna vlada, ma shta da on "iznosi" predsedavajuchi parlamentom...
    Kakva god vlada da se formira, ona će biti demokratska. Uvek će biti zadovoljnih i nezadovoljnih. I tako možemo u krug. Ako sastav nove vlade bude SRS-SPS-DSS (29+7+16=cirka 52) on će predstavljati većinsku volju naroda. Ako pak bude DS-DSS-G17 (23+16+7+manjine = cirka preko 50) opet će predstavljati većinsku volju naroda. Tako da ko god se borio za demokratiju 5. oktobra, sada mora da je prihvati.
    Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
      Vrh

Citat goldie kaže: Pogledaj poruku
    sad offtopic:

A ti bi da kazes pa onda da povuces receno? Ne ide to tako u zivotu...
    такође ван теме:
    ма не још сам оштрији у живо , овако бирам речи, него једноставно непотребан пост, ван теме, СПАМ, као и овај сада. Такође за брисање, па када сам већ уметнуо ред, да га и напуним.

повратак на тему:
    делим по овом питању мишљење изнад, јесте "демократски" је.
    Да ли се то неком свиђа или не? Не знам и не занима ме.
    Није ствар демократије.
    на пр. и горење скупштине се неком свидело, није било демократски па је добило име демократије испред.
    Чудно је то, ово је демокраски, оно није, ти си добар, а ти, да, да ти тамо, ти ништа не ваљаш, ко су ти ликови који себи дају за право да квалификују, знам једино да 100% нису са неког института који се бави том проблематиком.
    Било би лепо да нам је врх власти испуњен првим умовима и практичарима ове земље, али није тако, одавно су побегли из политике.
    доста и ово му је много.
    поз..
    Poruku je izmenio StOlA, 09.05.2007 u 00:34
      Vrh

Citat Kunic kaže: Pogledaj poruku
    Kakva god vlada da se formira, ona će biti demokratska.
    Da, to je upravo ono shto celoj stvari daje najmrachniji ton. Niko nema nikakve primedbe o demokratichnosti izbora niti che ih imati, nadam se. Istina je takodje da je sve ovo i posledica pogreshnih poteza Evrope. Banalan primer je ochigledno Solanino izletanje od juche. Na kraju krajeva, ovde se politichki poeni stichu dupeuvlachenjem i dodvoravanjem (a najmanji ochekivani pokazani trud je dizanje u nebesa - Srbija je kljuchni faktor.. kichma mira .. regionalni lider u svemu...), tako da je svako odstupanje- provokacija, a kamoli kad neshto tako kazze jedan Havijer pa josh Solana....Jer se sve, bash sve mozze izvrtati po dnevnoj potrebi..

I da ponovim, stina je da je sve ovo legalno i legitimno shto se volje naroda tiche, ma kako gadno bilo, ali to je zapravo chinjenica koja me najvishe i brine.

Strashno..
      Vrh

ja se nisam borio svih '90 da bi posle samo 7 godina (a i ranije) mirno gledao na izbor SRS kao demokratski i "moralni" cin DSS-a. A prave efekte ovog "bezazlenog" predsedavanja oseticemo svi mi veoma skoro.

A taman su se mladi navikli da putuju sa studentskim vizama po svetu, mladi bracni parovi da kupe stan preko kredita, nezaposleni da nadju kakav takav posao, da neuredjena drzava makar malo lici na uredjenu...
    zao mi je sto zvucim pesimisticki ali ovo mi se uopste ne svidja.

za par dana cemo saznati da li imamo Vladu sa radikalima i light radikalima ili idemo u nove izbore koji na kraju krajeva nece nista novo doneti.
    zato poruka svima vama ispod 30-te, kupite prnje i kud koji.... ja imam 35 i duga bi lista bila kada bi vam pisao sta sam sve preziveo od '91 do danas.

posto imam zenu i dete, moj posao i zenino nezaposlenje, nikakvih rodjaka u inostranstvu i ni dinar ustedjevine ne daje mi za pravo da budem defetista pa kopam i rukama i nogama da begam odavde sto pre da ne bi morao mom sinu u njegovoj 30-oj da objasnjavam zasto zivimo u usranoj zemlji usranim zivotom.
    ZIVELA NEBESKA SRBIJA. (ja sam bio u tri rata, sada neko malo drugi da ide, vazi?)
      Vrh

Ne možeš se tako igrati demokratije - ako pobeđuju tvoji onda je demokratski, ako pobeđuju oni drugi - onda su oni budale.

Ko god da za sebe tvrdi da je demokrata mora bez vređanja druge strane prihvatiti ishod svakog demokratskog izbora.

Ja ne dovodim i pitanje tvoje pisanje i tvoju sudbinu. Ogroman broj ljudi je prošao kroz isto to. I dalje prolazi.

Kenedi je rekao "Ne pitaj šta država može da uradi za tebe, već ti za nju." Ko god nije zadovoljan razvojem situacije, može da utiče na istu. Banalan primer - ovaj forum. Objasni osobi koja suprotno misli da nije u pravu argumentovanom diskusijom. Ako uspeš - tvoji dobijaju jedan glas. Otvori slepom oči.

Očigledno je da narod nije zadovoljan. Sedam godina nikako nije mali period da bi se određene promene videle. Sloba je vladao Srbijom deset godina. Skoro pa je 1:1. 5. oktobra 2000. godine su pale suviše prijatne i slatke reči koje je narod progutao i živeo u nadi da će sve biti sjajno u veoma kratkom roku. Nije kriv narod več političari. Izmanipulisali su narod, kao što je to radio i pokojni Milošević. Radikali su 2000. godine imali svega par procenata podrške. Sada imaju skoro 30%. Pitanje je ko treba da stavi prst na čelo. Ako ćemo po onoj da se davljenik i za slamku hvata, onda je ovde žešće loše. Što se mene tiče - nije mnogo daleko od toga.

Jako mali broj obećanja je ispunjen. Ulje na vatru su dolila prethodna dešavanja po pitanju Kosova, saradnje sa Hagom, prekidom pregovora o pridruživanju itd. Logičan sled je - ako nećete vi sa nama, nećemo ni mi sa vama.

Opet ću da ponovim - glavni i odgovorni krivac za sve ovo je EU.
    Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...

Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
      Vrh

"Kunic" свака ти је златна. Свака! Све што си написао - потписујем!
      Vrh

ove rasprave mozemo i sutra nastaviti, a one traju vec punih 16 godina.

laku noc Srbijo, ma gde bila....
      Vrh

Nemojte da plujete po Tomi,nije on kriv sto se DS i DSS nisu dogovorile, mislim da je najvise pljuvanja zasluzila DS.Oni su dozvolili da se ovo desi,oni su znali da Kostunica nece pustiti mesto Premijera pa makar morao i sa crnim djavolim u koaliciji. Bojim se da ga sa tog mesta necemo morati skidati kao Milosevica!!!!!
      Vrh

Svi su krivi, ali najviše DSS. To veče (jutro) gledam skupštinu i čekam da čujem mog kolegu sa fakulteta,inače poslanika DSS, kako će preko svojih usta da prevali ime Tomislav Nikolić. Nije mu bio problem, e moj kolega. E zbog toga je ne mogu biti političar, jer mi niko ne može da kaže kako treba da mislim.
      Vrh

Врло је недемократски причати о једном оваквом демократском чину у смислу непридржавања демократских принципа. Зар би изгласавање госпође Милене био већи демократски принцип од изгласавања Томе Николиће?! Зар је већи демократски чин био када је рецимо председавала парламентом Наташа Мићић из тада најмање странке чланице ДОС-а?! Као што су демократски изабрани посланици ДС-а и ДСС-а, тако су и СРС-а... Само нам треба више зрелости у сваком смислу и све ћемо ово лакше варити, ништа више.
    Зар заиста мислите да сутра Радикали не могу постати главна перјаница екипе из ЕУ?! Наравно да могу, доказала нам је и ЕУ и САД више него једном да код њих за једну исту ствар могу да важе тртоструки аршини, да су цинични до коске, да им је годину дана ОВК врхунска терористичка група, а после врхунски савезник, зар не?! Према томе нема потребе за драмом и кукњавом, не очекујте благостање споља, већ изнутра сопственим снагама.
    Оно што је по мени за расправу јесте количина и ментални склоп радикалских гласача?!
    п.с.Ево докле је дошло, гледам овај пренос и гледам како нас Ром уједињује...
      Vrh

Strana 2 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. Vitomir Vito Nikolić
    Autor Grunt u forumu Jugoslovenska poezija
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 28.09.2018, 13:08
  2. Tomislav Nikolić podneo ostavku
    Autor Necromancer u forumu Spomenar
    Odgovora: 33
    Poslednja poruka: 18.06.2007, 21:37

Tagovi za ovu temu