Šmrc!Ja spikam samo engleski i ako računate znam i makedonski...naravno, pored maternjeg-srpskog.
Šmrc!Ja spikam samo engleski i ako računate znam i makedonski...naravno, pored maternjeg-srpskog.
engleski i francuski pricam, pisem i razumem, naravno!![]()
ucila sam italijanski i spanski, ali na zalost vecinu stvari sam zaboravila. nadam se da cu jednog dana nastaviti da ucim te jezike jer su zaista lepi a nisu tako ni teski za ucenje...
posto zivim u multinacionalnoj sredini, pomalo znam Spanski i Italijanski, inace pored maternjeg, govorim, pisem i citam engleski![]()
neunistiva zlojebaba!
Govorim maternji-Madjarski, perfektno Srpsko-Hrvatski, i Sehr gut Nemacki.
Razumem i pricam malo Engleski,Rumunski.
pozdrav:B.Gradistanac.![]()
![]()
![]()
Samo engleski, i to ne baš jako dobro.
Ne biti mrtav nije to i biti iv.
Engleski , pomalo nemackog i ruskog, na zalost nem pojma rumunski iako sam Rumun, nije se u porodici pricalo sem prabake, i kada se nesto tajno domundjavaju, mada sam oduvek ziveo samo sa roditeljima tako da i nisam imao gde da naucim.
Francuski odlično, a solidno i engleski pisani, jer ova dva jezika imaju veliki procenat reči istog značenja koje se isto i pišu, ali različito izgovaraju.
Na grčkom znam neke uobičajene fraze koje sam naučila tokom višegodišnjeg letovanja u toj zemlji. Znanje nije zanemarljivo, jer uspevam dobro da se sporazumevam sa Grcima.
Nemacki - ucila u osnovnoj i srednjoj skoli,strina mi bila Nemica, tako da mi se uvek obracala iskljucivo na nemackom.Dugo ga nisam koristila, jer nisam imala prilike
i dalje ga dobro razumem i govorim.
Engleski - snalazim se dovoljno u osnovnoj komunikaciji, vec nekoliko meseci idem na kurs pa cu ga valjda donekle usavrsiti.
Italijanski - razumem sve savrseno, iako Italijani strasno brzo pricaju, za moj ukusjedino dok komuniciram sa njima malo se gadjam padezima i pojmovima, tako da ne retko izazivam salve smeha kod sagovornika.
A nisam se nesto preterano ni trudila da ga savladam![]()
Ruski znam odlicno(to mi je trenutno i izvor zivota...dobro da je mama insistirala da pricamo kuci ruski...nekada su mame i u pravu
)
Francuski ucila od 1. osnovne a danas znam da kazem samo J' taime (sto mi bas i ne koristi puno)
Engleski poprilicno razumem..a samouka po tom pitanju...
Latinski ucila u skoli (srednjoj) i jedino sto znam su sentencije
Makedonski..trebalo bi mi nedelju dana i pricala bih ga perfektno...
...i gledala samo jednu spansku seriju...a znam poprilican broj reci ...karinjo, sjelo, karse, dulse, tristesa (ali ne bih umela da ih povezem)![]()
Budi pametan i pravi se lud
Studiram engleski. Toliko.![]()
" I'm not afraid to die. I just don't want to be there when it happens. " Woody Allen
jer ima neko neki savet za lako savladjivanje madjarskog jezika for free... ??