Sitni kolači
Prikaz rezultata 1 do 12 od ukupno 12
  1. #1

    Sitni kolači

    Kolač sa eurokremom


    - mera je čaša od jogurta -

    - 2 jajeta
    - 1 prašak za pecivo
    - 1 vanilin šećer
    - 2 čaše šećera
    - 2 čaše brašna
    - 1 čaša ulja
    - 2 čaše mleka
    - 100 gr mlevenih oraha
    - 2 kašike kakao

    sve umutiti i sipati u tepsiju ,kada je pečeno,
    vruće premazati sa 250 gr eurokrema i posuti mlevenim orasima
    iseći na štanglice
    sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

  2. #2

    Odgovor: Sitni kolači

    Slatka proja


    Umutiti:

    60 gr masti,
    250 gr secera,
    1 jaje
    1 vanilin secer
    1 prasak za pecivo
    70 gr mlevenih oraha
    250 gr brasna
    1/2 litre mleka
    malo suvog groždja

    Fil :

    200 gr mlevenih oraha
    200 gr secera
    ukuvati u 1/4 l mleka
    u hladno dodati malo ruma i
    1 margarin
    mutiti mikserom

    Na piskotu naneti fil

    Odgore moze da se pospe orasima ili prelije glazurom od cokolade

    Glazura:

    3 kasike mleka
    3 stangle cokolade
    3 kasike seceta
    margarina kao orah velicine
    sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

  3. #3

    Odgovor: Sitni kolači

    Bajadere

    400 gr secera prokuvati u 8 kasika vode

    U tu vrelu masu dodati 150 gr mlevenih oraha, 150 gr mlevenog keksa i 150 gr margarina.

    Masu umesiti rukom i podeliti na dva dela

    U jedan dodati 3 stangle cokolade

    a u drugi malo ruma

    na tacni prvo rastanjiti tamniji deo, potom svetlij

    odgore ide glazura od cokolade

    kad se stegne seci na stanglice
    sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

  4. #4

    Odgovor: Sitni kolači

    MARASKIN ŠTANGLE
    300 gr.oljuštenih i samlevenih badema,300 gr. prah šećera,
    1 belance. Zamesiti sve zajedno a zatim podeliti na 3 dela.
    Prvi deo obojiti sa 1 kašicicom kakaoa.Drugi deo ostaviti beo a treći deo obojiti sa kap dve ekstrata od maline ili jagode.
    Prvi braon deo razvući na dasku 4 cm širine i 1 cm debljine
    pa ga namazati sa malo umućenog belanca da se slojevi bolje vežu.
    Onda staviti drugi beli deo,pa belance pa treći roze deo.
    Preliti sa čokoladom ako želite. Ostaviti da se prosuši.
    Seći na štangle.


    KOLAČ ZA SVAKU PRILIKU
    Testo:1 čaša brašna (2 deci),pola čaše zejtina,isto toliko mleka,
    4 žumanceta,4 kašike šećera,2 kašike kakao praha i 1 kesica praška za pecivo. Dobro zamesiti i sipati u pleh i ispeći.
    Od preostala 4 belanca i 8 kašika šećera ulupa se šne.
    Kada je testo ispečeno, do pred sam kraj, izvadi se iz rerne pa
    se preko njega stavi šne i sve se vrati da se dopeče.
    Ali se sve vreme pazi da šne ostane bele boje.
    Može se išarati sa tečnom čokoladom, ko želi. Seći na kocke.
    neunistiva zlojebaba!

  5. #5

    Odgovor: Sitni kolači

    Medeno srce

    -mera je casa od jogurta-

    1, 1/2 casa secera
    1,1/2 casa mleka
    2,1/2 casa brasna
    4 kasike pekmeza od kajsija
    1 maka kasicica sode bikarbone
    2 male kasicice cimeta

    sve umutiti pa pola smese sipati u tepsiju

    poprskati pekmezom (da ga bude negde vise negde manje)

    pa sipati ostatak smese

    odgore ide glazura od cokolade
    sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

  6. #6

    Odgovor: Sitni kolači

    Stanglice

    100 gr secera u prahu
    150 gr mlevenih oraha
    1 jaje

    mesiti testo
    razvuci na radnom stolu i premazati sa

    150 gr prah secera i malo sirceta

    iseci stanglice i susiti ih na umerenoj toploti u rerni
    sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

  7. #7

    Odgovor: Sitni kolači

    Kolac sa pudingom

    4 zumanceta
    250 gr secera
    300 gr brasna
    1-2 solje mleka
    1 prasak za pecivo

    umutiti i razliti u tepsiju, peci na laganoj vatri.

    Kada je peceno preliti sa kuvanim pudingom od vanile.

    Odgore staviti sveze voce i
    na to šne od 4 belanceta koja su umucena sa 250 gr secera

    Staviti u rernu da se suši!
    sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

  8. #8

    Odgovor: Sitni kolači

    RUSKA PITA

    250 gr. putera.
    3 kašike kisele pavlake
    300 gr. brašna
    1 kašika šećera,
    kora od limuna,
    vanil šećer.
    Uraditi testo i podeliti na dve kore, Prvu staviti u podmazan pleh.
    Fil: 10 jaja sa 10 kaš.šećera dobro umutiti i kada je umućeno
    dodati 300 gr. mlevenih oraha i 2 štangle rastopljene čokolade.
    Sipati u pleh preko prve kore.
    Preko fila staviti drugu koru.
    Peći na 200 stepeni.
    Kada je pečeno posuti prah šećerom pomešanim sa vanil šećerom.
    neunistiva zlojebaba!

  9. #9

    Odgovor: Sitni kolači

    kozacke kape

    400 gr secera
    5 jaja
    1/2 solje od bele kafe ulja
    14 kasika mleka
    400 gr brasna
    1 prasak za pecivo
    2 kasike kakaa
    2 kasike kokosa

    umutiti tim redom i razliti u tepsiju velicine rerne

    fil:

    7 dcl mleka
    1 puding od vanile
    3 kasike brasna

    skuvati i u hladno staviti jedan margarin

    sa modlicom vaditi krugove od piskote pa ih preseci na pola,
    filovati sa filom i uvaljati u kokosovo brasno sa strane,
    odgore preliti sa cokoladnom glazurom
    sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

  10. #10

    Odgovor: Sitni kolači

    Mocart (Mozart) kugle

    Potrebno za 25 kuglica:
    200 gr čokolade
    150 gr mlevenih lešnika
    100 gr šećera u prahu
    50 gr margarina
    150 gr čokolade za prelivanje kuglica
    2 kašike ulja
    25 višanja
    Margarin i šećer sjediniti. Dodati mlevene lešnike i 200 gr istopljene čokolade. Sve dobro promešati da se smesa izjednači. Ostaviti 10 minuta da se prohladi a onda formirati kuglicu sa višnjom unutra.
    Lepše izgledaju kad se ukrase sa belom čokoladom

  11. #11

    Odgovor: Sitni kolači

    Kuglice


    -200 gr margarina
    -250 gr šećera u prahu
    -2 jaja
    -50 gr kakaa
    -300 gr mlevenog keksa
    -1 kašika ruma

    Sastojke dobro sjediniti i praviti kuglice od njih,po želji uvaljati u mlevene orahe.Brz kolač i nije skup
    I may not be perfect but I'm always me

  12. #12

    Odgovor: Sitni kolači

    Čupavci


    -125 gr kornfleksa
    -100 gr margarina
    -100 gr meda
    -100 gr šećera
    -1 štangla čokolade

    U većoj šerpi prvo istopite margarin i dodate šećer i čokoladu.Kada se to sjedini dodate med,dobro izmešate,i kornfleks.Ostavite da se dobro ohladi,obavezno.Vadite kašikom i po želji oblikujete mada ispadnu najbolji kada direktno iz kašike smesu sipate u papirne korpice.
    I may not be perfect but I'm always me

Slične teme

  1. Mala škola oklagije
    Autor SQUAW u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 58
    Poslednja poruka: 03.01.2015, 19:03
  2. Muzička škola
    Autor Mish u forumu Obrazovanje
    Odgovora: 32
    Poslednja poruka: 13.06.2009, 01:57
  3. Kolaži od cveća
    Autor Lady S u forumu Hobi - Uradi sam
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 26.05.2009, 10:22
  4. 27 viših škola bez akreditacije
    Autor Lady S u forumu Spomenar
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 10.05.2007, 13:55

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •