Ovogodišnji fruškogorski planinarski maraton, 30. po redu, će biti održan sledećeg vikenda (28. i 29. aprila) sa standardnim početkom u 9 časova.
Kao i svaki put do sada, autobusi GSP-a će voziti učesnike do Popovice.
Staze su iste kao i ranijih godina - staza radosti za decu u dužini od 3 km, staza za početnike od 17 km, dva mala maratona od 33 km, dva srednja od 56 km, dva velika od 82 km i ultra-maraton od 101 km.
Staze možete preći hodajući, trčeći ili biciklom.
Evo i staza.
Jeste li do sada bili fruškogorski maratonac?Ako jeste, na koji način ste prelazili stazu?
Ja obišao skoro sve staze, oba mala nekoliko puta, jedan srednji, jedne godine sam krenuo na ultra bajkom, ali me je omelo vreme, pa sam završio samo veliki i dobio diplomu. Dogodine sam opet krenuo na ultra, ali mi je pukla guma, pa sam završio mali. Zbog faksa već dve godine nisam išao, ali u subotu sam tamo!![]()

Ako jeste, na koji način ste prelazili stazu?

Citat
Meni to bilo uvek dosta, 33 km nije malo. Uvek hodajuci. Poslednjih par godina kao sto kaze Kunic zbog faxa nisam stizala na maraton.
Isli smo grupica nas neki 5-6 -oro i igrali smo se igre Ko ce vise puta pasti. Rekord je drzao jedan drugar koji je pao 19 puta, a poslednji put kad je pao overio je nos u blato.
Jedan drug se okliznuo na nizbrdici, i poceo da klizi sa ubrzanjem pravo prema jezeru. Nekako se nasukao na travi pre vode, pa je isla spasilacka ekipa po njega.
Ali osecaj kadaprolazis kroz cilj posle takve avanture je neopisiv.
Jedva cekam

Otok je nakon hladnih obloga skoro spao, ali je upala mišića ostala.
nikad ne bi rekla da je bilo toliko ljudi...
verovatno zbog toga, ma koliko zabusavali, nikad nismo zaostajali za kolonom 
"Nenadno vetar zavija i lupa mi u prozor zatvoren. 

a dobro,kakva ste vi to majka?