Koliko smo pismeni?
Da li pridajete znacaj pravilnom govoru i pisanju, ili je za vas to od marginalnog znacaja? Da li vam smeta nepismenost pojedinih ljudi koji rade u medijima?
I drugi narodi govore i pisu nepravilno, ali nekako mi se cini da mi prednjacimo u tome, pogotovo kad vidim neki od primera na sajtu www.srbovanje.com
![]()

Citat
Žao mi je što jednom prilikom nisam fotografisala jedan papirić, okačen o vrata frizerske radnje "ZATVORENO RADI BOLESTI"
Hoće te li da me ispravite ako sam pogrešila? 

Trudim se da pravilno pricam i pravilno pisem, jer to smatram normalnom pojavom. Zaista me zna iznervirati kada vidim "ne" odvojeno od glagola ili "naj" odvojeno od prideva.
Sticajem okolnosti, poznato mi je da autorka ove teme dobro zna da sam zbog postovanja na jednoj sličnoj temi, na jednom drugom forumu banovan
Ko ne veruje, neka malo prošeta po domaćim forumima ili prelista SMS poruke u inbox-u svog mobilnog telefona. Garantujem da će pronaći sijaset gramatičkih, a naročito pravopisnih grešaka. Lično me najviše izluđuje kada ljudi ne stavljaju razmak iza zareza i tačke 

Doduše, relativno kratko komuniciram na ovaj način i otvorena sam za svaku vrstu dobronamerne primedbe i/ili saveta. Hvala.
. Reč je, pre svega o medijima. I ne samo o pismenosti u smislu poznavanja pravopisa, već i obrazovanosti. Pre nekoliko meseci gledao sam na TV BK kviz "Zlatna žica" i jedno od pitanja je bilo: koje mesto u Vojvodini je imalo u nazivu "Titov"? Javila se devojka i odgovorila: Vrbas (što je tačan odgovor), a voditeljka kviza je rekla da odgovor nije tačan, da bi na kraju kviza dala obrazloženje da je to bio Vršac
'Leb za predsednika!