Ako govorimo o forumu:
Tu na pismenost gledam kao i na umetnost.
Tek kada se crtež i gomila dosadnih-obaveznih pravila savlada ... sve može da postane igra. I često baš ta igra nekome da, onaj pravi - osobeni pečat.
(Za Pikasa na primer, malo ko zna, da je vrhunski crtač - grafičar. Da je pravi mag tek sa olovkom, grafitom, tušem, perom ... i iglom. A proslavio se sa "zezanjem" i ostao da se pamti po slikarstvu, po izmišljenom pravcu

... po Kubizmu. Naravno, to nije "praksa" i nije obavezno,
nije svako Pikaso.

)
Kada sam prvi put kročila na forum, bilo je to kao da sam pala s'Marsa u svet već odavno uigranih mahera-pisaČa.

U masi, u tom moru običnih, neobičnih, jednostavnih , solidnih, bledih, priučenih, podnošljivih, neveštih, zanimljivih, dosadnih, simpatičnih, smešnih, tužnih, šturih, "produhovljenih" i ne"produhovljenh" rukopisa ... i mastila,
izdvojilo se (samo):
nekoliko (zlatnih) pera,
dva bisera,
... a među (svima) njima ... jedan (jedini) - brilijant

žena

(

pod nickom m)
reči, humora, ironije, aluzije, sarkazma, drskosti, vulgarnosti, provokacije, gadosti, "nepismenosti"
a istovremeno, u sve to fino i vešto upakovane pameti, znanja i (u malom prstu) pismenosti,
baš - koliko je potrebno da post zablješti, a ne istera oko

.
Priče o pravopisu i pismenosti su mi listom dosadne, kao i oni koji na tu temu redovno "pilje piljevinu"

(jer) ja volim ta "iskrivljena", žargonska, lokal"patriotska" poigravanja, zezanja i glupiranja u pisanijama (kao i u životu),
naročito kada iza njih stoji neki maestro.
Zato uvek kada ih "prepoznam" - kliknem i viknem -
Bravo (brate i sestro) Maestro ... Bravooo !!! 

- "padne".
Bude i to(ga)

... al'(ga) bude retko.