Praktični saveti kod pripremanja hrane
Prikaz rezultata 1 do 5 od ukupno 5
  1. #1

    Praktični saveti kod pripremanja hrane

    Svakome od nas se dešava da napravi nesmotrenu grešku te previše presoli jelo, previše zasladi, dozvoli da iskipi, zagori... Ko radi - taj i greši. Oko toga smo se već složili. Neko to radi konstantno, i tome nema pomoći.

    Hajde da ovu temu iskoristimo za razmenu saveta za situacije poput "šta da uradim kada uprskam stvar a nemam vremena da počnem iz početka".

  2. #2

    Odgovor: Praktični saveti kod pripremanja hrane

    Da probijem led... Ukoliko vam se desi da presolite ručak, ubacite jedan (ili više) oljušten krompir i kuvajte ga par minuta sa jelom. Krompir će povući suvišnu so.

    Naravno, krompir nakon toga izvadite iz jela.

  3. #3

    Odgovor: Saveti...

    Heej domaćice, pa gde ste, ova tema ukoči pa ne mrda. Hajde da ja pokušam da gurnem malo.

    Savet za čorbe da se neukisele, i bez problema se mogu podgrevati više puta.

    Ovo je posebno praktično za letnji period bilo da ste kod kuće ili u prirodi.
    Trik je jednostavan, kada je čorba skoro kuvana isecite jedan osrednji limun na pet šest delova, ubazite u čorbu, i pustite da se kuva još jedno petnaest minuta, jedan limun obično ide na šest-sedam porcija. Limun nemojte nikako vaditi iz čorbe, dok se ne potroši.
    Limunska kiselina je kozervans.

  4. #4

    Odgovor: Praktični saveti kod pripremanja hrane

    Ako se presoli jadenjeto obicno stavam pola laz.seker ili kompir pa potoa go vadam ili parce leb ,toa mi se slucuva oti ovaa sol ne e originalnata ,ako stavam malku bljutkava ako stavam poveke sum presolila ,sega im velam da si doturat sol vo jadenjeto.

  5. #5

    Odgovor: Praktični saveti kod pripremanja hrane

    Uklanjanje neprijatnih misrisa



    Miris ribe iz sudova nestaće ako sud izribate solju i isperete čistom vodom.
    Kriške limuna koje ste dodali u vodu pri kuvanju ribe ukloniće prodorne mirise.
    Miris ribe sa ruku uklonićete ako ruke dobro istrljate talogom od crne kafe.
    Miris ribe ili luka na rukama uklonićete ako ih protrljate limunom.
    Miris crnog luka sa ruku uklonićete ako ruke protrljate solju.
    Miris dima iz prostorije nestaće ako tokom noći u prostoriji ostavite sud sa čistom vodom. Efekat je brži ako vodi dodate malo hipermangana, koji možete nabaviti u svakoj apoteci.
    Miris luka sa noža kojim je sečen uklonićete ako nož nekoliko puta prevučete preko plamena.
    Miris pri kuvanju kupusa otklonićete ako sud u kome kuvate kupus prekrijete krpom natopljenom u sirće.
    U kuhinji koja duže ostaje zatvorena može se pojaviti neprijatan miris. Zato pre odlaska na put po podu kuhinje prospite sušeno lišće nane.
    Osmeh je kriva linija koja ispravi sve..skoro sve..


Slične teme

  1. A-Z hrane
    Autor lind cokolada u forumu Igre bez granica
    Odgovora: 427
    Poslednja poruka: 26.04.2017, 18:01
  2. Modni saveti...
    Autor Goga u forumu Moda
    Odgovora: 5
    Poslednja poruka: 20.02.2010, 13:42
  3. Pripremanje hrane
    Autor little fairy u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 21
    Poslednja poruka: 19.10.2009, 07:15

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •