Ne! Ostaju u braku zbog slabosti, sebičluka, "šta će reći svet" stava itd... Moje je mišljenje da se, nažalost, retko kada razmišlja o deci, osim o svojoj ličnoj projekciju kroz njih (moje divljenje časnim izuzecima!). Deca ljudima dođu kao izgovori pred samim sobom, kada ih naprave onda su ponosni građani planete, podarili nove živote, ispunili misije, bla, bla, ali kada počnu da se ređaju problemi, onda su deca uglavnom štitovi i neki loši izgovori za odluke koje ljudi nisu u stanju da donesu i da preuzmu odgovornost za iste. Koliko samo ima nesrećne dece na planeti? I ko je najčešće odgovoran za tu nesreću?
Ovde ću samo da primetim da je neko rekao da muškarac treba da ima decu iz nekog razloga. Nije mi jasna ova konstrukcija. Ja spadam u one bolesne iluzioniste koji misle da deca trebaju da se rađaju kao plod ljubavi i da oni, onda kada se rode pripadaju čitavoj planeti, roditelji su tu da ih usmere, ohrabre, oforme u divne nove zadovoljne ljude koji nisu ničije vlasništvo osim svoje sopstveno.

Citat