Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj.. - Strana 3
Strana 3 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 31 do 45 od ukupno 47
  1. #31

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    Nisam imao hleba kući, pa sam našao ja neki recept za neki "ciganski hleb". Smesu spremim - po receptu...
    Stavim u tepsiju, tepsiju u rernu - ispeče sa, ali za jesti nije bilo... Debljina od 0,5 cm do 1 cm pa se sredina nije ispekla... Nije imala nikakav ukus, nisam pojeo da ne bih oboleo...

    Inače par puta sam spržio supu: kuvao šargarepu i ugljenisao je... uglavnom jer sam zaboravio na supu... Inače dobre supe kuvam a i volim je...
    Ko rano poludi, ceo vek mu u veselju prođe!

  2. #32

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    meni je majka ostavila u zadatak da kad se vrnem s posla (a kobila preko 20 godina) procijedim supu koju je skuvala i dodam paštu..sve drugo je ona pripremila..
    i ja fino dođem u kužinu, uzmem onaj expres lonac, izbacim kokošku iz njega - jer je kokošija DOMAĆA supa bila u pitanju, uzmem cediljku , stavim je iznad sudopere i svu supu procijedim kroz nju..i ona naravno ode u slivnik...
    otac kad je vidio što sam uradila, samo me je najljubaznije zamolio da izađem iz kužine, ispratio me do sobe ka' šašavu i zamolio da ne pomaljam nos u kužinu dok ne servira...
    od tada kad god se primaknem kužini oni me upozore sa:

    - Nahrani kerove i ništa ne diraj!
    'Ako vam se neka ptica posere na glavu, obrišite se diskretno i pravite se ludi, kao i uvek kad su vas posrali.' - čika Dušan Radović

  3. #33

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    meni, brate, nishta neche da neuspe
    & underpaid......

  4. #34

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    Once upon a time ...

    Godinama smo letovali u hotelu Pelegrin - Kupari, ali se meni i bratu nekako uvek činilo da su Kamp i kamperi baš cool.
    Ubedismo oca da ništa na svetu ne želimo - kao taj i taj ... neki lepi veliki šator i svu moguću prateću kamp opremu.

    Majka je u startu odbila "poslušnost" i te godine (dobrovoljno) ostala bez letovanja ... "kratkih rukava"...
    (a možda i u bratelicama ne sećam se baš dobro..)
    Dobila sam sve direktive, kako se šta koristi i kako da ocu napravim recimo kafu (koja pred šatorom ima poseban šmek)
    Naravno da nisam ni znala a ni trebala ništa da kuvam i spremam, jer hranili smo se u hotelu, ali tu kafu sam eto (napamet) naučila.

    Imala sam devet godina.

    Jedne večeri, tata se požalio da ga boli grlo, pa on i brat pođoše do ambulante.
    Ja (carica) očevo mezimče, ostanem plačući ... i smišljajući ...

    Eureka!!! Napraviću mu iznenađenje - jedan lepi vreli čaj. To će ga spasiti.

    Uzmem džezvu, uzmem kutijcu od šećera, uzmem kutijcu sa listićima čaja ... a uzmem i kašičicu.
    Uključim sve skalamerije po protokolu i voda provri.
    Šta sad ???
    Sećam se samo "recepta za kafu" . Proceduru spravljanja čaja (iskreno) nisam ni slušala.

    Tatu je svakako u šoljici sačekalo TO ... proceđenih 2dl vode i oko po' kila čaja.
    Od nane.

    Tata se *zahvalio, čak me je poljubio i pohvalio ... ali ja nikada neću zaboraviti njegovu grimasu na prvi (pokušaj) gutljaj(a).


    Bio je to Gel-Čaj.


    (zahvalio se rečenicom "divan ti je čaj Bebane.. ali - HVALA, NE MOGU )

  5. #35

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    Pošto sam pri kuvanju vrlo oprezan i neviđen ziceraš, moji sitni gafovi u kulinarstvu, nisu ni malo niti značajni niti interesantni...

    Ali, do pre par godina radio sam sa jednom koleginicom koja je, kako bih rekao, sticajem nekih okolnosti bitno napredovala na društvenoj lestvici i htela je da svom životu i životu svoje porodice da da malo više glanca i glamura. I, pošto sam joj pomagao u nekim poslovima, pozove ona mene na ručak uz tajanstven osmeh i rečenicu:
    - Biće iznenađenje!

    I bilo je! Kada sam ušau u njihivu kuću odmah sam zaluo plač njihovog sina koji nečemu pružao otpor:
    - Neću to da jedeeeem! Ko govna su!

    - Vrlo stimulativno. - Pomislio sam i ušao u trpezariju. Ubio me je u startu smrad neočišćenih skuvanih puževa i ja sam odmah shvatio o čemu se radi...

    Klinac će mi verovatno ostati zahvalan do groba, jer sam intervenisao i sprečio nad njim egzekuciju koja se sastojala u nateravanju da jede kuvane, neočišćene i u ljuski puževe.

    Obrazloženje:

    Moja koleginica je negde na satelitskoj eleviziji delimično gledala emisju o pripremanju puževa, a izgleda najviše zadnju scenu u kojoj su oni onako lepo servirani zajedno sa ljuskom, ne shvaćajući da se već kuvani i spremljeni puževi vraćaju u čiste i isprane kućice, ako se žele tako posluživati...

    Smrad u kući je bio nešto gori nego u septičkoj jami i mi smo ipak jeli nešto drugo, naravno u hladu oraha, u dvorištu, a puževe se pojele svinje, uz primetno negodovanje....

    Kasnije, uz gemišt od banatskog rizlinga i smeh, kolegiica me je zamolila da ne pričam nikom o njenom kulinarskom pokušaju...

    Nisam je poslušao. Naravno....
    Opet sam ti u kafani, mene bez nje ništa nema
    Tu su moje lude noći, nikad nisam u samoći,
    Hej kafano, moja rano...
    Samo na www.VojvodinaCafe.rs - Muška kafana,
    Bircuz koji radi 25 sati dnevno!

  6. #36

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    Najgori.....
    od ovog nema GOREG...zapravo niste culi za gori
    Moj prvi pokusaj da spremim ukusne filete......
    Uzela sam skusu, oprala ih pod mlazom tople vode, presekla na pola.......
    glava ribe i sve peraje su naravno ostale , zatim sve to lepo stavila u brasno mesano sa zacinima.....skoro pa idealno, onda u pleh........dalje mozete da predpostavite........
    Mnoge mrzimo bez ikakvih razloga, a da ih zavolimo, tražimo čvrste razloge!

  7. #37

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    Torta zvana "Lomljena cokolada"

    Na jednom (zenskom) forumu je bila hit...svi je pravili i svima je i uspela i bila ukusna...
    NG...ne secam se koja (mislim da je bio docek 2005.)..i ja se lepo do u detalje raspitam...jedna se zalila da ju je bolela kicma od "meshanja"...ja skoro odustala...
    Ali ubede one mene da je sve to p**** dim...i da nema sta da omane....
    Odshtampam ja recepAt...i krenem redom...
    6 jaja...metnem 6 jaja...6 kazika brasna...metnem...6 kasika klinaca placa...turim i to....
    Peci na 250 stepeni....nastelovala i to...
    Kad li vidim da nis' ne raste (kora)...iscekam predvidjeno vreme...izvadim i ima sta da vidim....orasi se sjurili dole, belanac se spljovacio gore..
    Ja odma' na net i da se zalim....kazu...pa ne....belanca umutish posebno i polako ih dodajes u smesu...AHA...a gde to pise, molicu lepo
    Ali smuckam ja koru na svoj "nacin" i krenem na fil...
    One me savetovale da cokoladu (posto je lomljena, je l') da turim u krpu i tucem s' tuckom...sto i jesam...uz to razbila jednu ukrasnu teglicu za kafu koja je bila na stolu (i kao u crtanom se kretala uz svaki udarac) i krpu...a posao uradila nisam
    Uzmem ja rende...i aj' da narendam cokoladu...i rendala ja...rendala i kada sam podigla rende (od elektriciteta) iskoci mi sva cokolada i poleti po kuhinji....

    Rezultat: polomila i rasturila pola kuhinje...nikada vise
    Budi pametan i pravi se lud

  8. #38

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    Rijetko mi šta kiksne osim..kroketa, kada ne napravim smjesu kako Bog zapovjeda...iiiii eto moji pokušaji pravljenja pite. To moram da savladam.
    Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?

  9. #39

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    Veli moja drugarica mužu:
    " ubachi viršle da se kuvaju",
    on se malo zamisli, prvi mu put da ih kuva, zna da s njih nešto treba da spane kad se kuvaju, pa ne razmišljajući mnogo ubači ih u kljuchalu vodu onako komplet sa svim pakovanjem. Bio je to pravi kulinarski poduhvat stoljeća...vrishtale smo mu od smijeha...
    'Ako vam se neka ptica posere na glavu, obrišite se diskretno i pravite se ludi, kao i uvek kad su vas posrali.' - čika Dušan Radović

  10. #40

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    Citat Vojvotkinja kaže: Pogledaj poruku
    Veli moja drugarica mužu:
    " ubachi viršle da se kuvaju",
    on se malo zamisli, prvi mu put da ih kuva, zna da s njih nešto treba da spane kad se kuvaju, pa ne razmišljajući mnogo ubači ih u kljuchalu vodu onako komplet sa svim pakovanjem. Bio je to pravi kulinarski poduhvat stoljeća...vrishtale smo mu od smijeha...
    Neke viršle se kuhaju u pakovanju.
    Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?

  11. #41

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    chisto sumnjam da se kuvaju u onom pakovanju dje pishe ko je proizvodjach, do kad je rok trajanja..Carnex-ove one po 5 komada u pakovanje...
    zaisto se ne sjecam da se takve kuvaju u kompletnom pakovanju..
    mozhda su se sad neke nove izmislile...
    'Ako vam se neka ptica posere na glavu, obrišite se diskretno i pravite se ludi, kao i uvek kad su vas posrali.' - čika Dušan Radović

  12. #42

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    Citat Vojvotkinja kaže: Pogledaj poruku
    chisto sumnjam da se kuvaju u onom pakovanju dje pishe ko je proizvodjach, do kad je rok trajanja..Carnex-ove one po 5 komada u pakovanje...
    zaisto se ne sjecam da se takve kuvaju u kompletnom pakovanju..
    mozhda su se sad neke nove izmislile...
    Te možda ne...ali rekoh NEKE se po pravilu kuhaju u omotu.
    Pa čemu onda osmeh što sam ja ničija
    kad je to, zapravo, najgore što može da ti se desi?

  13. #43

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    Sada se setila....kada sam pile ispekla sa sve onom kesicom sa iznutricama unutra.....

    Nije mi palo na pamet da mecem prste unutra....
    Budi pametan i pravi se lud

  14. #44

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    Nije bilo nekih većih grešaka,jer ono u šta nisam sigurna i ne čačkam,osim kada sam tulumbe pekla u rerni ,jednom i nikada više.
    Doduše radila sam sve kako je trebalo,al' sam se negde zajebunio ,i nisam otvarala rernu dok su se pekle,to je bilo naglašeno.
    LM,pojele su se al' nije to bilo to.

  15. #45

    Odgovor: Ko radi taj i greši...najgori kulinarski pokušaj..

    Malopre sam pisala o medenjacima pa se setih mog prvog (i jedinog) pokušaja pravljenja istih.

    Sređujući bakine stvari našla sam bakinu svesku sa receptima i ponela je sa sobom u NS, pa sam jednom prilikom namerila da pravim medenjake po njenom receptu...Kad ono - bakin recept: prstohvat soli, malo soda bb, od oka brašna da bude testo glatko i sve tako označene mere... Jedino je pisalo 2 kašike meda.
    No, ja sam onako, odokativno, procenila koliko čega treba i umesila i pekla... Ispadoše medenjaci tvrdi...pretvrdi... Zovem odmah mamu da proverim, a ona lepo rekla da se oni tek sutradan jedu, jer tek onda omekane...
    Čekali smo moji cimeri i ja dva dana...bili smo strpljivi i treći dan...međutim, definitivno nije valjalo, bili su tvrdi kao kamen...
    Tada sam probala da pravim medenjake i nikad više...

Strana 3 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Najgori domaći film?
    Autor Lady S u forumu Film i pozorište
    Odgovora: 53
    Poslednja poruka: 01.12.2015, 15:32
  2. Kulinarski recnik
    Autor SQUAW u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 31.01.2015, 03:18
  3. Najgori razlozi za udaju
    Autor makilli u forumu Ženski kafić
    Odgovora: 26
    Poslednja poruka: 04.08.2010, 18:10
  4. Najgori film svih vremena
    Autor Muckota u forumu Film i pozorište
    Odgovora: 30
    Poslednja poruka: 25.06.2009, 01:51
  5. Biramo najgori telefon
    Autor SQUAW u forumu Mobilna telefonija
    Odgovora: 8
    Poslednja poruka: 23.04.2008, 00:03

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •