In memoriam - Strana 2
Strana 2 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 16 do 30 od ukupno 48

Tema: In memoriam

Odgovor: In memoriam

...

''Dirty Dancing''
    Film uz koji sam odrasla...gledala ga više puta, zbog muzike, zbog plesa i naravno Patrika.
    Nedavno sam videla neke njegove slike kad je bio bolestan i ostala sam bez teksta :

Uf! Kad se samo setim... I danas kad čujem ''Love Is Strange'' zaplešem

Preminula glumica Brittany Murphy

Americka glumica Brittany Murphy iznenada preminula u nedelju ujutru u Los Andjeleskoj bolnici, imala je 32 godine. Prema prvim informacijama razlog je iznenadni srcani udar.
    Inace Britani poznata je po ulogama u filmovima "8 Mile," "Just Married," "Girl, Interrupted," "Sin City" i "Riding In Cars With Boys, a slavu je stekla prvom ulogom u filmu "Clueless" iz 1995 godine.

32 godine samo...

A mala mi je baš simpa bila...
    Prestani razmišljati o svojim granicama..
    Počni otkrivati svoje mogućnosti.

Pocivaj u miru, Britani

Nekoliko interesantnih filmova u kojima je glumila no meni je najdraza njena uloga u filmu "Girl, Interrupted"... samo 32-e god... tuzno...

RIP, Brittany Murphy

January 23, 2008 Heath Ledger Died

THE PAST IS HISTORY, THE FUTURE IS MISTERY,TODAY IS A GIFT... THATs WHY ITs CALLED " PRESENT "

Preminuo Denis Hoper

Čuveni holivudski glumac Denis Hoper preminuo je danas u svojoj kući u blizini Los Anđelesa u 74. godini, zbog komplikacija prouzrokovanih rakom prostate.
    Hoper je preminuo okružen članovima porodice i najbližim prijateljima, izjavio je za Rojters glumčev prijatelj producent Aleks Hic.

Slavni glumac najpoznatiji je po režiji kultnog filma "Goli u sedlu", u kome je, pored Pitera Fonde, tumačio i jednu od glavnih uloga.

Nezaboravne uloge ostvario je u filmovima "Apokalipsa danas", "Plavi somot", "Brzina", "Prava romansa", seriji "24". Glumio je i u filmovima "Buntovnik bez razloga" i "Div" uz Džemsa Dina s kojim je bio blizak prijatelj, prenose agencije.

Hoper se, takođe, aktivno i uspešno bavio i drugim vidovima umetnosti, kao što su fotografija, slikarstvo i vajarstvo.

Izvor: Blic

Preminula bivša glumica SNP-a Dobrila Šokica

dobrila_sokicaPrvakinja Drame Srpskog narodnog pozorišta u penziji, Dobrila Šokica (1934), preminula je 25 u Novom Sadu.

Dobrila će ostati upamćena po mnogim ulogama koje su joj donele epitet jedne od najboljih glumica na srpskom pozorišnom prostoru, ali među najzapaženijima su svakako njeno tumačenje Feme u predstavi “Pokondirena tikva” i Gazdarice u “Velikom Maku”, u antologijskim režijama Dejana Mijača.

Višestruka je dobitnica nagrade Udruženja dramskih umetnika Vojvodine, dva puta je dobila Zlatnog ćurana na Danima komedije u Jagodini, dobitnica je Oktobarske nagrade grada Novog Sada (1969), Zlatne medalje “Jovan Đorđević” (SNP) za celokupan umetnički rad (1987) i Nagrade “Branislav Nušić” za životno delo (1998 ) za celokupan umetnički rad (1987).

Komemoracija povodom smrti Dobrile Šokice je održana 27. maja u 11 sati u Srpskom narodnom pozorištu, a sahrananjena je u 13.15 na Novom groblju.

izvor
    Poruku je izmenio silvia, 29.07.2010 u 21:38 Razlog: izmena datuma smrti

Uskoro ni o meni ni o tebi niko neće pričati niti znati,neki drugi ljudi živet će ovde...mi nećemo nikome nedostajati

Citat Bombica kaže: Pogledaj poruku

[/CENTER]
    Zao naS je.

Život nije, i nikada nije bio, pobeda sa 2:0 kod kuce protiv lidera lige, posle rucka u restoranu brze hrane.

Bekim Fehmiu

:[
    Život nije, i nikada nije bio, pobeda sa 2:0 kod kuce protiv lidera lige, posle rucka u restoranu brze hrane.

Godšnjica smrti tvorca partizanskog vesterna

Sjećanje na Hajrudina Šibu Krvavca

Polaganjem cvijeća i minutom šutnje na gradskom groblju "Lav", delegacija Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo u ponedjeljak 12. jula odala je počast i prisjetila se velikog režisera bivše SFRJ, Hajrudina Šibe Krvavca, koji nas je napustio prije 18 godina

Šiba je snimio četiri igrana filma, odnosno "Diverzante", "Most", "Valter brani Sarajevo" i "Partizansku eskadrilu", a iako su rađeni prije skoro 30 godina, predstavljaju kontinuitet modernog filmskog izraza u estetskom i svakom drugom umjetničkom segmentu, zbog čega i jesu kulturno blago Bosne i Hercegovine.

U srcima Sarajlija, ali i Bosanaca i Hercegovaca ostaće zapamćen i po vizionarskim riječima, kojima se oprostio od svog voljenog grada: "Nedavno sam govorio sa prijateljima ovdje da priželjkujem da se kao iz magnovenja javi neki pokret obnove Sarajeva i Bosne i Hercegovine, jer njegovi ljudi su uvijek znali da naprave čuda. I ne sumnjam ni jednog trenutka da se čuda napraviti neće i da će se sve rane Sarajeva na najljepši način zaliječiti i da će Sarajevo po onom svom starom historijskom običaju uvijek izaći novije i ljepše".

Napustio nas je glumac izuzetne harizme

Tako je govorio Rade Marković

T. Nježić | 13. 09. 2010.

Moj život se poklapa sa dvadesetim vekom - rekao je Rade Marković, jedan od naših najvećih glumaca, koji je preminuo u subotu u 89. godini života i koji će ostati upamćen po vanrednim glumačkim dostignućima, po tome što je rekorder u broju ostvarenih uloga i na sceni i ispred kamere (samo u pozorištu odigrao ih je preko dve stotine), kao i po svojoj mirnoći i kad je najteže i odnosu prema raznim temama i dilemama, o čemu je govorio i u svojim (ne baš čestim) intervjuima.

Vreme i mesto sahrane Radeta Markovića biće naknadno objavljeni.

O svom životu i vremenu u kome živi

Dvadeseti vek je, čini mi se, najdramatičniji i po svojim špicevima, najneuravnoteženiji vek koji je čovekov razvitak doveo do apsurda, do mogućnosti da čovek samoga sebe uništi. Vek haosa, krajnjih protivrečnosti i u pozitivnom i u rušilačkom smislu. Da prste liže čovek koji se bavi dramom, koji trazi materijal u sebi za izražavanje vremena u kome živi. Ovo je jedan fini pakao, pakao pun dramatike i obrta, pun zbivanja.

O svojoj mirnoći

Nekako mi nije bilo teško da se snađem u ovom vremenu. To je verovatno zbog toga što imam fundament koji je dosta stabilan. Ja sam Beograđanin. Ovde sam rođen. I moji preci sa majčine strane su Beograđani. Nisam, dakle, onaj što dođe u veliki grad i pokušava da u njemu nađe mesto. Nisam trošio svoju energiju, niti sam stvarao neki duševni napon grabljenjem da nešto osvojim. Otuda moja prividna mirnoća.

O glumi

Uvek govorim iz pozicije glumca. Ja sam samo to. A mirnoća je, naravno, privid. Šta se u meni događa, to je druga stvar. Ja sam od malih nogu poneo neke velike bolove koji su ostali za ceo život i doživeo sam vrlo dramatične obrte. Ali se to u meni samom i događalo i razrešavalo.

O krizama

Doživljavao sam velike krize. Desilo mi se, recimo, da tri-četiri godine nisam mogao da kročim na scenu. Nisam imao hrabrosti da izgovorim jednu reč na sceni zbog toga što sam izgubio tlo pod nogama. To su, valjda, one normalne čovekove i umetničke krize u četrdesetim ili ne znam kojim godinama... Onda sam se ponovo skupio i ušao u jedan drukčiji, zreliji period. Postao sam mnogo stroži prema samome sebi, nisam sebi više dopuštao neke gluposti koje sam radio u opasnim godinama.
    izvor

Uskoro ni o meni ni o tebi niko neće pričati niti znati,neki drugi ljudi živet će ovde...mi nećemo nikome nedostajati

Američki glumac Toni Kertis umro je u 86. godini od srčanog udara, javile su svetske agencije. Glumac je umro u sredu, u svom domu u Las Vegasu

Toni Kertis nominovan je za Oskara za najboljeg glumca za film "Bekstvo u lancima". Ipak, najveću slavu stekao je ulogom u klasiku Bilija Vajldera "Neki to vole vruće" iz 1959, u kojem je igrao sa Merilin Monro i Džekom Lemonom.

Kertis je u karijeri snimio stotinak filmova. Najpre se 1950-ih godina probio u avanturističkim filmovima, a potom se proslavio kao komičar. Sin krojača Jevrejina, Kertis se rodio 3. juna 1925. kao Bernard Švarc, u siromašnoj njujorškoj četvrti Bronks.

Tokom Drugog svetskog rata priključio se američkoj mornarici, u kojoj je debitovao kao komičar amater. Usledilo je nekoliko pojavljivanja na Brodveju, a 1948. dobio je ulogu u filmu Roberta Šidmaka "Criss Cross". Tada ga je zapazio jedan producent i 1950. potpisuje ugovor sa studijom Universal.

Posle brojnih komedija, u kojima je briljirao, uspeo je da dobije i nekoliko "ozbiljnijih" uloga, kakve su one u "Trapezu" Kerola Rida 1956, "Vikinzima" Ričarda Flajšera 1958. i "Spartaku" Stenlija Kjubrika 1959. Sa Sidnijem Poatjeom snimio je "Bekstvo u lancima" 1958, u vreme kada niko, kako je govorio, nije želeo da radi sa Poatjeom pošto je crnac. Ipak, obojica su nominovana za Oskara.

Kertis je smatrao da je njegova najbolja uloga u karijeri u filmu "Bostonski davitelj" Ričarda Flajšera iz 1968. Ženio se šest puta i ima šestoro dece. Džejmi Li Kertis je njegova ćerka iz prvog braka, sa glumicom Dženet Li.

Kertis se poslednjih 25 godina bavio slikarstvom, a 1995. je objavio autobiografiju. Pre šest godina je na festivalu u Berlinu dobio nagradu Zlatna kamera za celokupnu karijeru.

Umro glumac Lesli Nilsen

Komičar Lesli Nilsen, zvezda filmskog serijala "Goli pištolj" i "Ima li pilota u avionu", umro je u nedelju u 84. godini.

Nilsen, rođen u Kanadi, umro je u bolnici u Floridi, od komplikacija koje su pratile upalu pluća.

"Ožalošćeni smo smrću voljenog glumca Leslija Nilsena, verovatno najpoznatijeg po ulozi poručnika Frenka Darbina u serijalu 'Goli pištolj' a čija je karijera na televiziji i filmu trajala više od 60 godina", naveo je njegov portparol Džon S. Keli.

Nilsen je u Holivud došao sredinom ’50-ih. Njegova prva filmska uloga bila je u filmskoj opereti studija „Paramount“, "The Vagabond King", u kojoj je tumačio francuskog kralja.

Taj film nije imao uspeha kod publike ali mu je ipak obezbedio sedmogodišnji ugovor sa studiom „MGM“. Prvu rolu u filmutog studija imao je u naučnofantastičnom ostvarenju "Forbidden Planet".

Za Nilsenovu najbolju dramsku ulogu važi njegova rola kapetana prevrnutog putničkog broda u filmu "The Poseidon Adventure" iz 1972. godine.

Postao je slavan kao glumac u ozbiljnim ulogama, ali je iza kamere važio za šaljivdžiju. Taj aspekt njegove ličnosti tek je postao vidljiv u komediji "Ima li pilota u avionu" iz 1980. godine, koja je postala ogroman bioskopski hit.

Do kraja karijere igrao je uglavnom u komedijama, među kojima su "Ponovo opsednuta", "Gospodin Magu", "Deda Mraz je pao na teme", "2001 suluda odiseja u svemiru", "Špijuniraj muški" i "Kevin sa severa".

Imao je brojne epizodne uloge na televiziji a igrao je u i nekoliko serija kratkog veka kao što su "New Breed", "The Protectors" i "Bracken's World".

U filmu "Goli pištolj" uz Nilsena su igrali Prisila Prisli i O. Džej Simpson. Posle uspeha te komedije, snimljeni su nastavci.

Nilsen je dva puta bio nominovan za nagradu Emi.

Izvor: B92

RIP Leslie Nielsen.

Jako sam tuzan. Juce kada sam procitao na IMDb da je umro prosto nisam mogao da poverujem.

Prvi film Nielsen-a koji sam gledao bio je Naked Gun 1 i bukvalno sam se valjao po podu od smeha.

Leslie Nielsen je zasluzan za toliko smeha i zabave koje su kod mene izazvali filmovi u kojima je glumio.
    Leslie, legendo, hvala ti za Repossessed, Naked Gun 1-2-3, Airplane!, Dracula: Dead and Loving It... a najvise ti hvala za Forbidden Planet.

Jos jednom veliko hvala za sve tvoje filmove, i pocivaj u miru.

Strana 2 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja

Slične teme

1. In Memoriam - slavnim muzicarima
    Autor Neron u forumu Muzika
    Odgovora: 101
    Poslednja poruka: 03.10.2017, 21:15
  2. In memoriam
    Autor Charlie Harper u forumu Sportska centrala
    Odgovora: 12
    Poslednja poruka: 07.06.2012, 09:02
  3. In Memoriam Slavnim Knjizevnicima
    Autor cabb u forumu Književnost