svi smo bili, manje ili vise, svedoci neprevednog ocenjivanja od strane profesora.. na stranu profesorske izjave "svi studenti/ucenici su jednaki".. znamo da to nije istina, pogotovo u osnovnoj i srednjoj skoli.. mozda na faksu nije toliko izrazeno, jer predavanja obicno imaju veliki broj studenata pa profesor ne moze da se toliko 'zblizi' individualno sa studentima.. ali u manjim razredima to i te kako moze doci do izrazaja..
mozda ste i vi bili zrtva nepravednosti.. ne bitno da li pozitivne ili negativne nepravednosti.. ne samo da vas profesor mozda nije volio jer ste bili 'divlji' na casevima pa vam je uvek davao nizu ocenu, vec ste mu mozda bili 'ljubimac' pa ste dobivali vise ocene.. ima situacija da profesori daju ocene prema njihovom raspolozenju ili nekim drugim kriterijima, bez obzira na znanje ucenika..
postoji li uopste nacin da se student/ucenik izbori protiv toga? vredi li se zaliti direktoru ili nekom drugom? kako ste vi izasli na kraj u toj situaciji? digli celu skolu na noge ili se jednostavno pomirili sa sudbinom?
imate li takvih iskustava?![]()

Citat

uglavnom ja sam bila u pravu...

), tako da ako sam npr. samo zvrljnuo po klupi morao sam da odgovaram ili me salje kod direktorke. E sad, fora je to sto je direktorka moja ex uciteljica, tako da sam uvek birao odlazak kod nje i uvek sam se vracao sa punim dzepovima bombona

Dodje na cas sva nasmejana, a onda se u roku od 5 minuta namrgodi ko da smo joj oca ubili. Pocinje da vristi, pocrveni k'o paprika i najveca moguca ocena koju je moguce dobiti je 1+

A kada se tako nesto kaze razrednim staresinama, oni samo kazu: "Znam, tako je bilo i tako ce uvek i biti". Jos jedan odgovor je da profesori nece da daju nekom (pod tim "neko" mislim na decu profesora) losiju ocenu, da se ne bi zamerili kolegama, jer posle toga oni moraju da pogledaju kolege u oci... Tako ce, po mom misljenju, stvari i uvek ostati. Mislim da ne moze nista da se preduzme povodom toga, koliko god mi to zeleli.

Kriva sam.