Citat NSdjanka kaže: Pogledaj poruku
S obzirom da su svi ljudi po svojoj prorodi grešni, a uče nas da samo bezgrešni idu u raj, znači li to da smo svi osuđeni na večnu propast? Po nekoj teoriji, ljudski rod je proklet jer je nakada davno krenuo za lučonošom okrenuvši leđa Gospodu... Čemu onda može da se nada ljudski rod?
Ko te uči da samo bezgrešni idu u raj? Ko to priča? Sigurno bi onda po toj osnovi raj bio veoma pusto mesto. . .Ne! . . . Niko nije, niti može biti 100% bezgrešan. Samo je Isus kada je hodao po zemlji kao čovek, ispunio moralni zakon pokazavši da se isti može držati. I samo On je bio bezgrešan, i kao takav je osudjen na najstrašnije muke , raspeće na krstu i smrt. Da bi posle tri dana vaskrsnuo i pokazao svima da je smrt pobedjeni neprijatelj !
I samo ako prihvatimo Isusa kao Božijeg sina, i primimo ga u naša srca, priznamo mu da smo grešni i slabi, tražeći istinski oproštaj za sve grehe, greške i gluposti koje smo, i koje pravimo u životu, možemo se nadati večnom životu sjedinjeni sa Bogom !
Mi smo zatvorenici u svom vidljivom, trodimenzionalnom svetu. A Bog je sasvim blizu, u drugoj dimenziji, koju naša fizička čula ne mogu da registruju. Bog je prisutan i u našoj dimenziji ali na jedan specifičan način. Biblija govori: "Okružuješ me sa svih strana" . Bog nam je na dohvat ruke. Ali, izmedju njega i nas je zid te druge dimenzije. Do Božijeg uha dopire sav jad ovoga sveta. On čuje psovanje ogorčenih, plač usamljenih, Bol onih koji su izgubili svoje mile i drage, uzdisaje onih koji pate zbog nepravde...itd.... I šta se desilo? Bog je jednog dana srušio zid izmedju sebe i nas i došao k nama u naš vidljivi svet u svome sinu Isusu! U Isusu Božijem Sinu, Bog je došao k nama, u svu našu prljavštinu i svu bedu ovoga sveta i naših života!
Otkako sam upoznao Isusa, znam da je Bog živ! Otkada je Isus došao, poricanje Boga je čisto neznanje!!!