Čini mi se da sam videla cica macu - Strana 3
Strana 3 od 14 PrvaPrva 1234513 ... PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 31 do 45 od ukupno 203
  1. #31

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    Meni je jedno vrijeme poceo da iskace taj plavi ekran. Al' posto sam ja imao obicaj da sutnem tu kutiju kad me nesto iznervira, ja je fino otvorim i pregledam i vidim da se jedan kapacitor na MB odlemio. Uzeo fino lemilicu i ponovo zalemio i nema vise plavog ekrana smrti.
    Mozda ti nesto sa tim tvojim tumbastim prstima... Njeznije malo, njeznije
    Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
    Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

  2. #32

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    Citat SQUAW kaže: Pogledaj poruku
    Pa piše samo 1GB Ma, nema šanse ništa ja da vadim, nego znači ozbiljno je i moram zvati servisera?



    Ummmmm nisam dodavala ništa od nove opreme, samo ubacila disk za vezu sa telefonom i njegov usb, to je poslednje što sam radila. Nisam radila nikakav update windowsa, ništa ja to ne znam sama da radim (jedino ako se radi samo), nisam menjala nikakve drajvere, niti išta ubacivala iz one kutije što ti kažu "ovo čuvaj ali ništa ne diraj". Definiši to nešto slično što nije CD/DVD
    Vidim da svi zanemaruju ovaj detalj koji sam obojio u crveno.

    Prilikom ubacivanja tog diska instalirala si drajvere i program/e za podršku toj skalameriji od Nokije N76 ... ne znam šta je na tom disku ali ne treba zanemariti da je nešto pisano po bazi registri u tom trenutku, prilikom te instalacije, pa da li je došlo do konflikta sa prethodnim stanjem ... teško je biti pametan ali treba obratiti pažnju na svaki detalj, možda bi mogla za početak da probaš deinstalaciju tog dodatog softvera, pre nego što se upustiš u duboke analize računara.

    Pošto je moguće da je problem softverske kao i hardverske prirode treba proveriti prvo softver pa se tek onda baviti hardverom ... ja bih recimo prvo probao da iz Safe moda pokrenem sve problematične programe kod kojih je računar padao u nesvest ...

    PS.
    Ne volim da se bavim prognozama u ovakvim slučajevima, opšte poznato je da ovakvi ekrani iskaču u mnogo više situacija nego što to mogu da objasne ili da imaju pojma o tome čak i oni iz Microsoft-ove podrške, ali blizu sam da sumnjam na softver u ovoj priči.

  3. #33

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    Pa ja 'tedoK da uradim sistem restore i da ga vratim u neko vreme kad smo se voleli, al' sam se zaglibila u drugo

    Opet se pojavio dva puta iz čista mira, sad ni vratanca nisu bila otvorena, ništa nije sviralo drndalo, i sad još ima i neku crvenu kocku



    Zvala servisera (čitaj dovoljno sam se smorila ), sutra će da ga dobije, pa šta mu uradi - uradi, al' ćem da ga pitam šta je kad opravi i da javim šta je bilo.

    Mozda ti nesto sa tim tvojim tumbastim prstima... Njeznije malo, njeznije
    Minka čeka!
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  4. #34

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    Kad smo vech kod ovih telefona, sad mi pade na pamet. Jednom ja kupio neke adaptere za Ericsson-ove telefone, kao da ih prikopcham na comp. I tako ja to sve fino prikachim, neshto prochachkam po BIOS-u, instaliram neke programe i iskochi mi taj plavi ekran i ni makac. Kako ja restartujem, tako on ponovo iskochi. Iskopcham ono sranje, vratim sve u BIOS-u, al' nich ne pomazhe. E tu mi vech dosadilo da se zajebavam sa tim, pa ja fino uzmem backup (koji inache chesto pravim ) i sve fino vratim na predjashnje stanje. Ne dugo poslije toga mi crkne HD . Evo ga imam ga i sad, pun je bad sectora, al' imam josh dva pored toga . Vazda nekih gluposti snimam na njega, al' malo, malo mi postane nedostupan, pa ga ja kao onda nekim alatkama popravljam . I cheramo se mi tako, malo on radi, malo ne radi, al' bitno da je meni fino
    Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
    Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

  5. #35

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    Mozh' biti shto simke kazhe, da je zbog Nokaje, al' sumnjam...

    STOP: 0x000000F4 je vrlo redak BSOD, i najverovatnije je vezan za hardware... A reci mi SQUAW, da li ti je kojim sluchajem ukljuchena varijanta stand-by odnosno suspend za comp... Tipa, da gasi HDD posle 20 minuta neaktivnosti, i slichno? I ako jeste, da li se ovo deshava kad treba da vratish sistem iz tog suspend-a? Definitivno sumnjam na stand-by i HDD kombinaciju...

    Koliko sam primetio, trokira kad gledash film sa DVD-a, ne sa HDD...

    EDIT:
    Shto vishe "risrchujem", sve vishe sam siguran da je u pitanju problem sa slave HDD koji je sam na IDE grani, ili na sekundarnom SATA kanalu... I onda kad HDD ode u stand-by, tj. zaspi, kada Windows pokusha da ga vrati iz stand-by, ne uspeva, i desi se to shto se desi...

    STOP: 0x000000F4 (0x00000003, 0x#...) ili STOP: 0x0000007A (0x#...)

    STOP: 0x0000007A se deshava verovatno jer je Windows instaliran na tom HDD koji se uspava, pa pri neuspelom pokushaju budjenja HDD, ne mozhe da prochita zheljenu stranu iz swap fajla, i onda pukne...

    Savet, ako ti majstor vetj prchka, ili ako ne isprchka... Prebaci HDD da bude Master, ili ga bocni u primarni SATA kanal (ne znam koji HDD imash PATA ili SATA)

    Znam da nashi serviseri pri sklapanju chesto ubodu naopako kablove, pa DVD zavrshi kao master, a HDD kao slave... Najcheshtje jer su kablovi kratki, pa ne mogu da se propisno udenu gde treba...

    Ja preporuchujem da se DVD i optika stave na sekundarni IDE kanal, a HDD-e na primarni... I instalirati Wintendo na primarni master HDD...

    Dodatak za radoznale:
    Od kako je uvedena IDE-80 specifikacija, i 40-o zhilni kablovi zamenjeni 80-o zhilnim, vrlo je pozheljno pravilno povezati komponente... Na starim IDE-40 kablovima, svaka zhica je korishtjena za povezivanje sa komponentom, a u novim IDE-80 kablovima, svaka 2 zhica je uzemljena, tako da je postignut mnogo vetji kvalitet signala, a samim tim i brzina prenosa... Primera radi ATA133 radi samo na IDE-80 kablovima, odnosno, brzina prenosa podataka od 133MB/s mozhe samo sa IDE-80 kablom...

    Na IDE-80 kablu, konektor koji ide u matichnu plochu je CRN, konektor koji se ukljuchuje u slave komponentu je SIV, a konektor koji ide u master komponentu je PLAV... To je u vetjini sluchajeva ovako, mada ima i proizvodjacha koji drugachije bojadishu konektore... Chak i ako su drugachije boje, mozhete prepoznati koji je za master a koji za slave komponentu:


    [CRNI]--------------------------[SIVI]-------------[PLAVI]
    [IDE]--------------------------[SLAVE]-------------[MASTER]
    (primetite da su SLAVE i MASTER blizhe jedan drugom, nego IDE i SLAVE)

    Primera radi, kachimo HDD i DVD na Primarni IDE kontroler:

    [PRI.KONTROLER]
    --------------------------[DVD]-------------[HDD]

    Kabel tje najverovatnije morati da bude malo iskrivljen i zguzhvan, kako bi prvo bio ukljuchen DVD (koji je fizichki iznad HDD), pa onda spushten od DVD do HDD, ali je izvodljivo... Druga varijanta je povezati HDD na primarni, a DVD na sekundarni IDE kanal, oba kao MASTER... Primer:

    [PRI.KONTROLER]--------------------------[NEPOVEZAN]-------------[HDD]
    [SEK.KONTROLER]--------------------------[NEPOVEZAN]-------------[DVD]

    Naravno, za ovo su potrebna dva IDE kabla... Koji koshtaju otprilike 500 dinara, ako su kvalitetniji...
    Poruku je izmenio Galahad, 14.12.2007 u 11:20


    Spajdr pig, spajdr pig, daz vatevr a spajdr pig daz, ken hi sving, from a veb, no hi kent, hiz a pig, lukaaaaaaaout, hiz a spaaaajdr piiiiiig...

  6. #36

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    E, vidis ovo nisam znao Ovo za 80pinske IDE kablove. Al sad je kasno, kad sam sve prebacio na SATA, mada nije na odmet saznati nesto novo Hvala Galahad
    SrboDroid - za nekoga sve za svakog po droid

  7. #37

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    Nije mi bila uključena varijanta stand - by 'vako je bilo kad je momčina dobila moje kućište, tako mi on rekao:
    Prvo je mislio da mi se kolju antivirusi nešto pošto sam imala neka dva ista onda je očistio 18 trojanaca onda mi je zamenio memoriju, napajanje, neke kablove (možda te o kojima pričate) i kuler, e sad ne znam koji i šta (možda je i taj o kojem pričate), uglavnom - riknuo mi je hard i sad imam novi Sve mi je isto ispričao što ste vi pričali ovde i otklanjao jedno po jedno, meni bilo smešno, kao da čitam forum Btw, da li treba da napomenem da mi je rekao da ovakav kvar nije video od kad radi sa kompjuktorima? Always a special one tak'a mi karma

    I da, da ne zaboravim, kad ga je testirao - plavi je iskakao stalno, jer ga je bio baš opteretio i zadao mu svašta da radi
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  8. #38

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    eto `el sad vidis da ti nismo mazali oci :D
    SrboDroid - za nekoga sve za svakog po droid

  9. #39

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    eto `el sad vidis da ti nismo mazali oci :D
    Ma kakvi, znam ja da ste vi najbolji hakeraši banderaši na netu zato ja o'ma i pitam ovdi kad sve znate da pomažete ovakvim nesrećnicima

    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  10. #40

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    Citat SQUAW kaže: Pogledaj poruku
    Prvo je mislio da mi se kolju antivirusi nešto pošto sam imala neka dva ista
    Molio bih te da navedeš koja si to dva ista antivirusa imala,
    da ih preporučim nekim ''prijateljima'' kao vrhunski efikasne

    Citat SQUAW kaže: Pogledaj poruku
    onda je očistio 18 trojanaca
    jadni mali trojanci, sredili ih indijanci strašno ...

    Citat SQUAW kaže: Pogledaj poruku
    onda mi je zamenio memoriju, napajanje, neke kablove (možda te o kojima pričate) i kuler
    i kuler i kuler ...
    šta reći, sad stvarno možeš da

    Citat SQUAW kaže: Pogledaj poruku
    I da, da ne zaboravim, kad ga je testirao - plavi je iskakao stalno, jer ga je bio baš opteretio i zadao mu svašta da radi
    svašta da radi da kuva, pere, pegla, riba, kuću čisti, šije, plete ...


    PS.
    Sad bez šale, drago mi je da ti je računar popravljen iako ne mogu da se otmem utisku da si ti sjajna mušterija koju može samo da poželi svaki serviser.
    Nešto mi je mnogo delova zamenjeno ali ...

  11. #41

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    Zajebava me Spajdermen

    Ma, imala sam neki eset i nod 32 (to je isto, ali su se različito zvali) i jedan je non stop isticao i stalno sam skidala neki trial, a drugi bio crven i tako stajao (istekao), napravila sam neki karambol uglavnom tu, hihihi

    A i to nije za ruganje ne znaju svi sve

    jadni mali trojanci, sredili ih indijanci strašno ...
    Nisu Indijanci nego majstor kvariš. Indijanci su ih lepo čuvali i puštali da idu i oni na net i da rade šta hoće i koliko hoće, bilo mi ih žaVo.

    Sad bez šale, drago mi je da ti je računar popravljen iako ne mogu da se otmem utisku da si ti sjajna mušterija koju može samo da poželi svaki serviser.
    Nešto mi je mnogo delova zamenjeno ali ...
    Hvala, znam vole ljudi da me vide, šta ćeš. Ovakva lepotinja se retko sreće :treptreptreptrep:

    A to za delove, pa i kažem, on otklanjao jeno po jedno, od manjih ka većim stvarima, a neka je on meni osvežio i šta ne treba, kako je ispalo na kraju, ne bunim se ja, specijalno kad ništa ne košta volE mene moj serviser
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  12. #42

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    Citat SQUAW kaže: Pogledaj poruku
    Prvo je mislio da mi se kolju antivirusi nešto pošto sam imala neka dva ista onda je očistio 18 trojanaca
    Nemoj da mi shaljesh mejlove. Mis'im nije da si neshto do sada i slala ali za ubuduche, da ti ne padne na pamet
    Slichice chemo da razmenjujemo, ali fajlove jok
    Crvenu maramu nosiću ja i plavu kapicu, tralalala
    Crvena zvjezdica na kapi sja, o vratu marama, tralalala

  13. #43

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    Citat Papak kaže: Pogledaj poruku
    Nemoj da mi shaljesh mejlove. Mis'im nije da si neshto do sada i slala ali za ubuduche, da ti ne padne na pamet
    Slichice chemo da razmenjujemo, ali fajlove jok
    E sad i kad mi kažeš molim te squaw pošalji mi emajl molimtemolimtemolimtemolimte ja ne bum htela Bila sam nešto pobrkala sa tim antivirusima pa nije ni čudo što sam se zarazila ali sad sam olrajt i sve sam se zaštitila (sve mi on stavio kako treba da ne treba ništa da diram) i nemoj da prestravljuješ primače moje pošte da ti ne poremetim onaj tvoj goblen
    Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid


  14. #44

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    Citat Papak kaže: Pogledaj poruku
    Slichice chemo da razmenjujemo, ali fajlove jok
    a markice i salvete, a?


    eeeeelem.. problemos je sledeci:
    kao shto znate [ili ne znate, ne bitno] koristim lisicu.. od jucher sam primetila da su mi pochele iskakati reklame na exploreru i firefoxu!!!!

    plizz help, jer je stvarno iritantno


    a i krchi mnogo
    Poruku je izmenio yige_gui, 14.05.2008 u 21:58
    moomoo meee jooouu

  15. #45

    Odgovor: Čini mi se da sam videla cica macu

    pokušaj sa

    tools>options>content
    pa podesi kako je na slici



    ako to ne pomogne moraćemo da malo prčkamo po control panelu

Strana 3 od 14 PrvaPrva 1234513 ... PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. kristina-cica
    Autor Goga u forumu Želje, čestitke i pozdravi
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 21.01.2009, 18:37

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •