Kuvanje za vreme posta
Prikaz rezultata 1 do 7 od ukupno 7
  1. #1

    Kuvanje za vreme posta

    blizi se Uskrsnji post.. ako sam dobro izracunala pocinje 24. februara da li se spremate da postite? hocete postiti puni post ili samo dio? kako se spremate? sta kuhate i odakle crpite ideje?

    meni je post odlicno vrijeme kad mogu biti inovativna i tradicionalne recepte spremiti na posni nacin za vrijeme posta covjek stvarno mora ukljuciti mozdane vijuge i unapred planirati sta ce jesti.. meni je to izazov

    hajde da izmjenjujemo (provjerene) posne recepte i da ovdje dodjemo kad nam prifali ideja
    moomoo meee jooouu

  2. #2

    Odgovor: Kuhanje za vrijeme posta

    evo za pocetak jedan recept za posnu proju sa maslinama i mladi lukac (kako bi Shoic rekao )

    Sastojci:
    1,5 solja kukuruznog brasna
    1,5 solja pirovog brasna
    100 ml maslinovog ulja
    500 ml vode (moze i mineralne)
    1 zlicica morske soli
    1 zlicica praska za pecivo
    Saka sjeckanih maslina
    5 strucaka mladog luka

    Priprema:
    1. Pomijesati brasno i prasak te dodati mokre sastojke. Na kraju ubaciti sjeckane masline i sitno sjeckani mladi lukac. Smjesu preliti u kalup oblozen pek papirom (smjesa mora biti tecna, ako nije mozete dodati jos malo vode).
    2. Pecnicu zagrijati na 220 F i peci jedno 30ak minuta. Probati cackalicom, ako izadje cista onda je gotovo.

    Ime: proja.jpg Pregleda: 122 Veličina: 118.7 KB
    moomoo meee jooouu

  3. #3

    Odgovor: Kuhanje za vrijeme posta

    Postim ceo post, i božićni i uskršnji
    U poslednjih godinu, dve sam skoro prestala da klopam meso i izmedju ova dva posta...samo sirevi me još dele od posta preko cele godine :D

    A recepti...dobra stara posna projica
    Umesto maslina i luka ja češće stavim ili iscepkane u rerni pečene paprike, a najčešće mi je izbor malo ljutkast ajvar.
    Dakle, smesa potpuno ista kao u gornjem postu, samo izlijem pola kalupa za mafine, stavim kašiku ajvara, pa preko smesa do vrha kalupa.
    Mljac...jedva čekam ponedeljak
    "Frankly my dear, I don't give a damn!"

  4. #4

    Odgovor: Kuhanje za vrijeme posta

    Citat SansRomantic kaže: Pogledaj poruku
    češće stavim ili iscepkane u rerni pečene paprike, a najčešće mi je izbor malo ljutkast ajvar.
    uuuu, i ja volEm ajvar u proji ja nekad stavim i pinjole ili sjeme bundeve.. ma u proju moze stvarno svasta
    moomoo meee jooouu

  5. #5

    Odgovor: Kuhanje za vrijeme posta

    Spremam za sutra spanać rizoto, ništa jednostavnije a super ukusno
    Oprani i na rezance isečeni spanać skuvati u vodi sa malo maslinovog ulja I pola kašičice soli. Procediti i ostaviti da se ohladi.
    Očistiti šargarepu, iseći na kolutove I obariti u slanoj vodi.
    Skuvati pirinač i pred kraj dodati kašičicu vegete ili začina C.
    Spanać i šargarepu dodati u pirinač i eto posne klopice za ručak.
    Nisam pisala količine jer sve zavisi za koliko ljudi se sprema.
    Za mene jednu to je ona klasična veza spanaća što se može kupiti u supermarketu, jedna veća šargarepa i jedna šaka pirinča. Njega spremam malo razmekšanog i malo redji da bude, ne onako rastresit kao za prilog (više je kao pilav bez mesa) da bi se dobro pomešao sa spanaćem i šargarepom.

    To je to...pa prijatno
    "Frankly my dear, I don't give a damn!"

  6. #6

    Odgovor: Kuvanje za vreme posta

    Za sutra pripremam fini namaz za doruckic uz vruc hlebic.
    Prvo ide pecenje 400gr crvenih duguljastih paprika u rerni, oko 50min na 200C. Malo okretanje tokom pecenja, tek da fino zamirise kuca
    Kad budu pečene, pada ciscenje od semenki i ljustenje. Onda hladjenje.
    Ohladjene i iscepkane paprike smestiti u seckalicu, pa dodati pola feferona manjeg, 1 cesanj belog luka, 20gr oraha, sok od cetvrtine limuna i mrvicu kima. Izmiksati da se dobro pomesa u glatku smesu pa doliti oko 20-30 gr maslinovog ulja, malko soli i oko 10ak gr prezli. Dobro pomesati i staviti u frizider da prenoci
    A ujutru...spektakl

  7. #7

    Odgovor: Kuvanje za vreme posta

    kod mene se pece strudla od sljivciga na kilo jesenskih sljiva koje sam zamrzla, ide 3-4 zlice smedjeg secera, malo kokosovih mrvica (umjesto krusnih), malo svjezih brusnica (imala zamrznutih) i malo sjeckanih badema.. cimet, djumbir i u rernu na 180 C po ure

    najvolEm ove odokativne recepte
    moomoo meee jooouu

Slične teme

  1. Vreme neznosti...
    Autor diktatorka u forumu Ljubav
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 17.09.2013, 13:12
  2. Vreme leči sve
    Autor mala u forumu Ljubav
    Odgovora: 176
    Poslednja poruka: 11.06.2013, 13:17
  3. Vreme leti...
    Autor Sokica u forumu Roditeljski kutak
    Odgovora: 21
    Poslednja poruka: 08.06.2009, 22:47
  4. Kuvanje po brojevima
    Autor silvia u forumu Kulinarstvo i ishrana
    Odgovora: 1
    Poslednja poruka: 03.11.2007, 20:38

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •