Vest: Vojni aerodrom u Somboru postaje civilni?
Odgovor na temu
Prikaz rezultata 1 do 2 od ukupno 2

Vest: Vojni aerodrom u Somboru postaje civilni?

VojvodinaCafe - prvi, pravi i jedini vojvođanski portal. Online since 2006.
    Vojvodina nije geografski pojam, Vojvodina je način života.
    Uputstvo | Pretraga | Pravilnik | Kontakt | Like us | Follow us
    Hvala Ti na svemu!

Odgovor: Vest: Vojni aerodrom u Somboru postaje civilni?

Dobra je to ideja ali mislim da u dogledno vreme od toga posla neće biti niša. Osim poletno-sletne staze na tom aerodrumo teško da bilo šta odgovara viskim standardima civilnog aerodruma i saobraćaja uopšte. Dovodjenje aerodruma u takve standarde da taj objekat može postati civilni aerodrum košta toliko novca da mi to ne možemo da platimo.Takve i slične ideje već postoje za neke vojne aerodrume, najavljuju se aktivnosti u sredstvima javnog informisanja, skupljaju se verujem i politički poeni, a onda sve pada u zaborav i avioni ne lete. Putnici i dalje putuju iz Beograda sa aerodruma Nikola Tesla.

Zbog čega ovakav pesimistički stav? Prvo, most preko Dunava, mislim na drumsko-železnički još uvek nije završen u Novom Sadu i ne zna se ni kada će biti otvoren za saobraćaj. Nismo u stanju da rešimo taj problem već punih 16 godina kao mnogo jednostavniji, a ne da otvorimo tri aerodruma za civiln saobraćaj (Kraljevo, Užice i sada Sombor). Nismo u stanju ili ne postoji dobra politička volja? Možda je bolje da ne širimo temu.

Voleo bih da grešim, voleo bih da se vrlo brzo čuju mlazni motori civilnih aviona kako poleću iz Sombora, voleo bih da putnici iz cele Evrope i sveta putuju iz Sombora i u Sombor ali nisam otimista. Živi bili pa videli ...
    Живима по заслузи, мртвима по обичају

Odgovor na temu

Tagovi za ovu temu

Vaš status

• Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •