Jao hiljadu puta sam rekla da sam presrecna što moj muškarac nije u opšte izbirljiv i što sve što uradim za njega je odlično...
Daleko bilo da me uporedjuje sa njegovom majkom...to mu je mislim poslednje na pameti![]()
Jao hiljadu puta sam rekla da sam presrecna što moj muškarac nije u opšte izbirljiv i što sve što uradim za njega je odlično...
Daleko bilo da me uporedjuje sa njegovom majkom...to mu je mislim poslednje na pameti![]()
Kada bi se nasla u ovoj situaciji, imala bih odgovor: "Tvoja mama to radi tako, a moja me je ucila da radim ovako - a ti izaberi...". Zvuci malo ostro, ali je tako.
Moj bivsi muz je bio sin jedinac, ali nikada ni jednom prilikom (zbog cega sam mu beskrajno zahvalna) nije nametao "njegovu mamu". Bila sam mlada kada smo se uzeli, a ni on nije bio mnogo stariji, mnogo toga sam jos trebala da naucim (kuvanje prvenstveno), on je postovao svaki rucak koji sam spremila, i jeo cak i kada mu se nije svideo.
Jednom prilikom, porodicni rucak, tu su moja mati i njegova. Ja napravila rucak, sto sam bolje znala i umela. Svekrva sedi do njega, potapsa ga po ramenu, pa ga pita "Sinko, ajd' reci iskreno, ko najbolje kuva?" Moj muz, bez trenutka razmisljanja odgovara: "Pa moja zena".Svaki dalji komentar bio bi suvisan....
![]()
neunistiva zlojebaba!
Kad smo poceli da zivimo zajedno, ja nisam ni znala da kuvam.![]()
Ali sam se trudila.![]()
Pa sam odlucila da napravim ni manje ni vise nego sarmu.
Motam ja nju, mota ona mene...kida se onaj kupus...![]()
Na sta moj dragi pocinje da mi deli uputstva kako to pravi njegova mama.
Rek'o vazi. Posto tada nismo imali fix. tel. ja uzimam njegov mobilni i zovem njegovu mamu da prikupim informacije iz prve ruke.![]()
Pola sata smo divanile o vremenu, fakultetu, kupovini... dok je on odskakao od zemlje jer mu trosim kredit.![]()
I kad sam najzad zavrsila razgovor, a on odahnuo (studenti, nemamo para, stedimo svaki dinar)
ja kazem:" Hebote, ja zaboravila da pitam kako se pravi sarma!"![]()
![]()
Krecem ponovo da uzmem mobilnia on skocio:"Nemoj, nema veze, napravi sarmu kako znas! Evo i ja cu da pomognem!"
![]()
![]()
![]()
Od tada je svako jelo koje ja napravim najukusnije, najlepse, najbolje...![]()
Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro
Pa imala sam u pocetku, par puta komentara , ali to smo resili jako brzo
![]()
Dok smo bili u zajednici kuvala je njegova mama, a ja sam bila srecna sto nemoram da se lacam serpi kad dodjem kuci sa posla.Ponekad sam mu prigovorila da moja mama kuva drugacije,ali i to je proslo.
Kad smo se odvojili bilo je zasto tako,ali bila sam strpljiva i sad kuvam kako ja hocu,na moj nacin.Sad je moja kuhinja najbolja,pa makar ona bila i neslana,ima slanik na stolu
![]()
sreca je kada pored sebe imas voljene osobe
Naravno, njegova mama sve radi drugačije. Ona je Crnogorka, onako do daske, tradicionalistički orijentisana... itd. Ja sam Beogradjanka, Sremica po poreklu i - šta reći...?! Bilo je komičnih scena na početku ... "daj mi krtolu"... "a dje sklonih ona' pinjur"... "molim Vas, dodajte mi trenicu"...
Naravno da njegova mama kuva najbolje na svijet! "Vidji, ne umiješ ti to ka' Majka, al' dobro je, dobro..." Kada shvatiš - i prihvatiš - da je Crnogorcima majka Sveto Biće i da se piše velikim slovima, kao MAJKA, sve ide mnogo lakše...![]()
Ne biti mrtav nije to i biti iv.
Upravo nam je stigla Majka... Maja, kako kažu Montenigersi...
![]()
![]()
A snajka visi po VojvodinaCafe-u, k'o prava...
Nikad od mene neće postati ništa. Vidim i sama.
![]()
Ne biti mrtav nije to i biti iv.
Ja na to kazem da ako da nekakva kritika onda za drugi put nema da napravim to jelo tad je on u zagubi nema da jede to jelo ,ono sta misli neka zadrzi za sebe ,na kraju ce ostati gladan a u istom vremenom cu biti sa sukob sa njim zeli ne zeli mora da jede.
I moja mama to radi drugačije...pa šta?
Kuvam kako se meni dopada i kako je zdravo za našu decu,a ono što kažu i druge,so i biber ti je na stolu,pa izvoli....
Kuvam po svom ukusu.
Kad je dobro svi ćute i jedu, kad nije dobro svi ćute i jedu.
Nikada, baš nikada nije izgovorio rečenicu u kojoj na bilo koji način upoređuje svoju majku i mene.
Kad bi meni dali kišobran, ja ga ne bih potrošio sam
pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slučajno sam.
Nikada nisam imala takvih problema, jer je moj muž prešao na vegetarijanski način ishrane kada je upoznao mene. Tako da sam ja uz njega proučavala razne biljne kombinacije i smišljala nove... Kad god smo išli bilo kod mojih ili njegovih na ručak, naše mame bi mene konsultovale telefonom šta da spreme, kad on ''ništa ne jede''...
Sad, ume često da prokomentariše da ja pravim najbolja jela, jedina mana mi je što ne stavljam puno začina, ali, Bože moj, imamo i slanik i bibernik na stolu, pa ko voli...![]()
I danas mu kuva mama ali nije to to. Vise voli moju kuhinju i kuvanje, jer ja znam sto voli da jede i jedva ceka vikend kad ne radim da ja spremim rucak i kolace.
Sada za vikend smo bili kod njegovih u gostima i moja svekrivica izrazila želju da pravi punjene paprike sa krompirom, a moj mužić iz topa:
-Ajd' pitaj moje ženče kako to ona pravi, njene su neki dan bile odlične...
Po izrazu lica sam videla da joj nije bilo pravo, pa smo se na kraju ''dogovorile'' da ručak pravim ja, a ona da se igra sa momcima...i mirna Bačka!!!![]()