Sta je po vama najvaznije otkrice proslog veka?![]()
Sta je po vama najvaznije otkrice proslog veka?![]()
Neki ljudi samo zinu, pa zagade okolinu...
Nisam paranoičan, ali to ne znači da me neko ne progoni!
Penicilin i medicinska dostignuca uopshte je mnogih od nas ne bi bilo u suprotnom
Nije otkrice, al je nauchno dostignuce - Mikrochip jer ne bi smo prichali ovde.. deo je i bice deo mnogih tehnichkih dostignuca
Moglo bi se tu nabrojati josh shtoshta ..
Da ne ponavljam 'lebov Penicilin, ja cu da kazem ANESTEZIJA. Iako je otkrivena u 19-tom veku, nas je posetila tek u 20-tom.![]()
A moram da pomenem i uloske, tampone, pampers pelene (u ovom danasnjem obliku), a nikako da zaboravim KONDOME (koji su takodje u dvadesetom postali ono sto su, a ne zivotinjska creva, lanene krpe i vulkanizovane gume - jer sifilis je onako... malo starija boljka, ostalo da ne kucam...).
Promasila sam temu.
![]()
Gaa wiin daa-aangoshkigaazo ahaw enaabiyaan gaa-inaabid
Konstrukcija i prvi uspešan let aviona na motorni pogon, braća Rajt.
Braća Rajt (Wright brothers) Orvil Rajt (Orville Wright) (19. avgust 1871. - 30. januar 1948.) i Vilbur Rajt (Wilbur Wright) (16. april 1867. - 30. maj 1912.) se smatraju konstruktorima i pilotima prvog praktičnog aviona. Oni su napravili prvi kontrolisani let sa motornim vazduhoplovom težim od vazduha.
U decembru 1903. Orvil i Vilbur RAJT su odneli delove svoje letelice u Kiti Hok i tamo sklopili Flajer. Bio je to dvokrilac, sa dva prednja elevatora, dva zadnja kormila i dve elise lančanicima povezane sa motorom, pri čemu je pilot ležao na donjem krilu i konopcima kontrolisao komande. Avion nije imao točkove, kao stajni trap koristio je jednu vrstu skija postavljenih na šine koje su se mogle okrenuti u pravcu vetra prilikom poletanja. Nakon jednog neuspešnog pokušaja od 14. decembra koji je završen manjim oštećenjima na letelici, istorijski let obavljen je 17. decembra 1903. u 10.35 po jakom vetru i tmurnom vremenu.
![]()
Bilo sta su izmislili i sto nam sluzi za bolje sve je u redu,laser za operacije ociizvanvredno
No me toques
Sve gore navedeno plus ves masina!![]()
![]()
![]()
I may not be perfect but I'm always me
Kvaka,prekidac,sibica,slavina,spric,...
Nije kriv onaj sto dobije-kriv je onaj koji deli!!!
kompas,dugme,mastilo,papir,METAL,sat,baterija,stak lo,plastika,noz,violina,sah...
Nije kriv onaj sto dobije-kriv je onaj koji deli!!!
..kompjuter,MP3,Ipod,ABS,GPS,PlayStation,mobilni,b lackberry.....i sta ja znam![]()
No me toques