SRBI gde smo to mi?
Prikaz rezultata 1 do 15 od ukupno 17

Hybrid View

Prethodna poruka Prethodna poruka   Sledeća poruka Sledeća poruka

SRBI gde smo to mi?

...da gde smo to mi? Izvinite, ne pisem cirilicom, jer mi je lakse na tastaturi, ali cemo da se razumemo. zasto se psuje sunce, hleb i Bog. Sva tri simbola se odnose na Isusa Hrista. zasto narod nezna svojih obicaja nego se ruga tudjim? Gde je Bog medju nama? da li imamo pravo traziti Kosovo, a u manastirima je na sluzbi i u miru bivalo po par ljudi. Zasto nam slava sluzi za zderanje i opijanje? I koliko bi Srba ostalo u zivotu kada bi se zivot otkupljivao recitovanjem Simvola vere i Ocenasa?

Odgovor: SRBI gde smo to mi?

Стварно је ненормално кад чујем неко опсује Бога и слично. Што је најгоре почињу све више људи псује бога. Срамота, за нас, народ који има највише светаца и највећу цркву на свету. Требали би да смо најпобожнији.

Pa tu smo, gde smo. Psovke i još kakve, kad deda psuje unuče u dupence malo, što neće da dođe da ga obuje. Kad pravoslavac psuje crkveni direk, i čiviluk gde Bog kači kaput.Kad otac psuje sina usta te j...m i kad si se okotio.Pa kletve, pa, pa još mnogo mnogo čega loše, a o zlobi, osveti, i pokvarenjaštvu da ne pričam. U seoskim sredinama to je vidljivije jer se ne krije, a u gradskim sredinama vešto upakovano i pokriveno, ali ništa manje pokvareno. Tu smo mi, pokupismo i dogradismo sve loše, da bude još gore, a lepo, plemenito, humano, tolerantno slabo vidimo....... ili nećemo da vidimo.
    In vinas veritas

Kada bi se naš narod samo malo okrenuo Bogu, moralnim zakonima i poštovanju Reči Božije, odnosno ono šta nam Bog kroz Bibliju govori i zapoveda, vrlo brzo biste videli gde bi se kao narod nalazili.
    Sam Bog bi išao ispred nas. I nikakve ovozemaljske, sotonske, i kojekakve druge sile, ne bi nam mogle ništa.
    Tada bi i problemi oko kosova, ekonomije, egzistencije, kriminala...itd...bili vrlo brzo rešeni. I ono što je najbitnije, u ovom našem vremenu, srbija bi bila poštedjena "pedagoških mera" koje Bog sprema za moralno posrnulu planetu !
    Ali, potrebno je da se promeni svest u našim tikvama koje nosimo na ramenima, potrebno je uložiti malo napora u sagledavanju istine o stvarnosti koja nas okružuje i u kojoj živimo, da bi i svoju decu pravilnije vaspitavali.
    U suprotnom, naša i sudbina naše dece je vrlo izvesna, ona zasigurno ide kanalizacionim tokovima u ..... pa tamo gde mirisi i nisu baš ugodni ....

Ceo svet, planete,zvezde.. je ili su okrenuti *bogu*-univerzumu, tvorcu, a ne samo mi Srbi.
    Sada si sa tvog ličnog ulizivanja *bogu* prešao na sebično i kolektivno. Zaštitiće samo nas Srbe????Ti ustvari pokazuješ neznanje u vidu mišljenja da je bog *moćan čovek* koji zna da smo mi Srbi!!!! Opet će neko drugi (bog , kako ga ti zamišljaš), na osnovu našeg dodvoravanja da nas sačuva od svega kao kvočka pile. Ne ide to tako. Moraš da nađeš način da protumačiš alegoriska značenja biblije, ako već nju čitaš.

Da, mi našoj deci moramo da ostavimo znanja kako bi im pomogla da se što bolje snađu i rezumeju ko smo, gde smo...ali mi nikako ne smemo da im usađujemo svoja mišljenja...možemo im dati teme kroz koje će oni sami pronaći sebe. Ako pogledaš tvoje mišljenje se ne razlikuje od više stotina milionskog auditorijuma. Upravo takvo mišljenje je pogodno tle za sejanje svega ovoga što nam se dešava.. U suprotnom Vi *bibliski pobožni* bi ste napravili Raj na zemlji.... Nešto tu ne štima...

Citat Vlada Vasic kaže: Pogledaj poruku
    Ceo svet, planete,zvezde.. je ili su okrenuti *bogu*-univerzumu, tvorcu, a ne samo mi Srbi.
    Prvo, planete i zvezde ne mogu biti okrenute *bogu*-univerzumu, jer Bog nije univerzum !! Bog je živo biće-->davalac života i Tvorac planeta, zvezda, svemira...univerzuma... a sve zbog čoveka! A samim tim Bog uspostavlja zakone koji životu daju smisao i suštinu!
    Drugo, ko je okrenut Bogu i na koji način, da se videti iz sadašnjeg stanja planete u kojem se nalazi, i iz evidentno moralno posrnulog stanja čoveka do dana današnjeg.
    I naravno da postoje pojedinci i pojedine grupacije širom planete koje su okrenute Bogu, ispravnom i moralnom životu. I naravno da i medju srbima postoji mali broj ljudi koji se trude da ispune sve ono što nam gospod zapoveda, i da ispoštuju Boga Stvoritelja.
    Trude se da ne psuju Božije ime(a to je uobičajena praksa kod nas srba), trude se da poštuju svoje bližnje i da ne sapliću neistomišljenike, da ne zabadaju nož u ledja jedan drugome(a to je uobičajena praksa kod nas srba), da ne spletkare i ne muvaju pa da nešto smuvaju(a to je uobičajena praksa kod nas srba), da ne žive po sistemu: "jedi, pij, i veseli se" , da im se život ne bi sveo na život jedne bakterije, kojoj je jedini životni zadatak da jede i razmnožava se!(a to je uobičajena praksa kod nas srba), da ostanu verni svojim supružnicima i sopstvenoj deci, da ustanu u busu kad udje neka baka ili stariji čiča... da budu dobri ljudi...itd itd...

Vlada kaže:
    Sada si sa tvog ličnog ulizivanja *bogu* prešao na sebično i kolektivno. Zaštitiće samo nas Srbe????Ti ustvari pokazuješ neznanje u vidu mišljenja da je bog *moćan čovek* koji zna da smo mi Srbi!!!! Opet će neko drugi (bog , kako ga ti zamišljaš), na osnovu našeg dodvoravanja da nas sačuva od svega kao kvočka pile. Ne ide to tako. Moraš da nađeš način da protumačiš alegoriska značenja biblije, ako već nju čitaš.
    Ne znam, ali imam neki utisak da ti sa tim tvojim pištoljem vrebaš iza čoška i čekaš priliku da upucaš nas pobožne ljude hmm...

Šta to imaš protiv nas? protiv Boga? protiv moralnog zakona? Zbog čega tolika ogorčenost, netrpeljivost i mržnja--> iz koje proizilaze ovakve i u skorijoj prošlosti, slične poruke ? Šta te to, e moj Vladane, tera na hulu??
    Po broju tvojih poruka i datuma registracije, da se videti da ti je osnovni motiv bio: samohvaljenje u streljaštvu i pljuvanje po religiji i religioznim ljudima!
    Mene učiš kako se čita Biblija a nisi ni jedan list pročitao!
    Pričaš ovde o alegorijskom tumačenju Reči Božije, a koje zagovaraju raznorazne sekte i satanističke grupe, radi lakšeg manipulisanja zaglupljenim narodima!
    Kakva bre crna alegorija ?!?
    Bog nam sve čisto i jasno govori, nema tu nikakve alegorije i kojekakvih manipulativnih tumačenja! Ima samo onih kojima se to, što nam Bog govori, ne svidja. I onih kojima je to teško da prihvate, pa vrdaju i levo i desno(jer tako je lakše), samo pravo da ne idu(jer tako je teže)....eeeee....

I ko je rekao da će Bog zaštititi samo nas srbe? Govorio sam o nama jerbo je tema : "SRBI gde smo to mi?" shvataš?
    Bog će uzeti pod svoju zaštitu svakog : pojedinca, porodicu, društvenu zajednicu, mesnu zajednicu, opštinu, regiju, državu, kontinent i planetu, samo ako mu se vratimo u punom smislu te reči.
    U Bibliji, tačnije u starom zavetu, imaš bezbroj primera kako Bog deluje na ljude i države, a u zavisnosti odnosa tih naroda i država prema Njemu-->Bogu. Samo treba pročitati i informisati se, pa onda uporediti sa istorijskim dešavanjima na planeti. A ne kao ti--> da pričaš napamet o nečemu sa čim nisi upoznat i prosto rečeno...pojma nemaš ....
    I nemoj više da nas provociraš i da reklamiraš/proklamuješ tamo neke jogije, spirituiste i gurue, koji veze s'vezom nemaju .... cccc.....i otvori temu na te teme pa pričaj kolko te on tera i inspiriše.....e.

poz...

Slične teme

1. Srbi, narod najstariji?
    Autor Dejan B u forumu Istorija
    Odgovora: 81
    Poslednja poruka: 13.09.2015, 22:58
  2. Odgovora: 30
    Poslednja poruka: 03.06.2015, 13:32
  3. Srbi odlaze, Kinezi dolaze
    Autor bellissima u forumu Društvo oko nas
    Odgovora: 56
    Poslednja poruka: 12.12.2010, 17:00