Zašto sve u AP Vojvodini drže Bosanci i Crnogorci?
Prikaz rezultata 1 do 15 od ukupno 291

Threaded View

Prethodna poruka Prethodna poruka   Sledeća poruka Sledeća poruka

Odgovor: Zašto sve u AP Vojvodini drže bosanci i crnogorci?

Citat Xivilai kaže: Pogledaj poruku
    Odoste vi 500 godina u nazad, a uopšte nije reč o tome. Vrlo jasno je o kom vremenu i kojim ljudima je reč. Isto tako bi mi smetala nasilna promena strukture stanovništva i da su u pitanju Mađari, Rumuni, Slovaci, pod uslovom da se ponašaju kao ovi iz naslova teme. Ali nije se desila.
    Намерно сам морао да одем 500 година у назад, и да опсежно коментаришем, јер ми је потпуно јасно на шта си циљао и што ти сметају извесни људи:
    2030. godina, pitaju Lalu što se Vojvodina ne odvoji, zar vam nije dosta da vas Srbija pljačka, svi su se odvojili od nje, samo ste vi ostali, tek će njemu Lala:

- A što bismo se mi bolan odvajali?

A zašto sve drže Bosanci i Crnogorci? Pa zato što smo im dozvolili, upravo zbog tog našeg natenane i polagano.

Значи, долазимо до тога зашто ти "дођоши" сметају...

Desilo se to da su Vojvodinu odjednom naselili ljudi koji su malo toga dobrog doneli sa sobom.
    Мислиш, сматрају се Србима и нису војвођанерски сепаратисти?

A to što su svi navikli kako su Vojvođani po defaultu tolerantni, e pa ja nisam više tolerantan. Posle svega viđenog i preživljenog, kenja mi se od tolerancije prema netolerantnim ljudima, ma koje nacije bili, ali po 10. put - ovde je reč o Crnogorcima i Bosancima.
    Онда сигурно мора да си нетолерантан и према дукљанским усташоидима из Ловћенца, или ипак не?
    Можда ти исто тако сметају "64 жупаније" и "мађар гардисти" које оргијају по Војводини, а који исту виде као део Мађарске, или ипак не?

1991. Novi Sad je imao manje od 200.000 stanovnika, 2001. je bio blizu 400.00. 200.000 poštenjačina se naselilo. Kamo lepe sreće... Zato nam i glavni grad izgleda ovako.
    Колико становника је Београд имао 1991 а колико је имао 2001?
    Нови Сад није никакав изузетак у односу на остатак.

I kako ću da se izjašnjavam, to je moje pravo. Ako prilikom popisa možeš da budeš Eskim, Marsovac, Džedaj, e mogu i ja da budem Vojvođanin, iako su mi i sa očeve i sa majčine strane svi na "ić" i nemam problem identiteta, ali se ne identifikujem sa novokomponovanim Srbima kojih je svakog dana sve više.
    То исто прича и Личанин Чанак, као и Босанац Костреш.

Па и Анте Павелић се презивао на "ић", као и прогонитељ Срба Јанош Дамјанић

"Војвођанин" је управо новокомпоновани идентитет. Новокомпоновани Србин може да буде само неко ко није био Србин, па је то постао скоро. У ствари ти си потпуно исти као ти Босанци и Црногорци које не подносиш, зато их не подносиш. Па то што причаш исто верглају (Милови) Црногорци о нама. Они те подсећају на оно што си ти сам. Лепо је Стерија описао дијагнозу:

Poruku je izmenio Luctor, 03.08.2011 u 15:18

Slične teme

1. Kupanje u Vojvodini
    Autor cvishna u forumu Vojvođanski bircuz
    Odgovora: 23
    Poslednja poruka: 12.08.2018, 10:21
  2. Crnogorci
    Autor SQUAW u forumu Humor i zabava
    Odgovora: 52
    Poslednja poruka: 31.08.2015, 15:49
  3. Odgovora: 30
    Poslednja poruka: 03.06.2015, 13:32