Domaci kvasac
Prikaz rezultata 1 do 3 od ukupno 3
  1. #1

    Domaci kvasac

    Da li neko ima iskustva sa pravljenjem domaceg kvasca? Potrebno je malo para ali puuuunoooo vremena. Stvar je jednostavna, casa brasna i casa tople vode se pomesa, stavi u staklenu teglu (staklenu - da mozete lakse da pratite proces fermentacije) i zatim se tegla stavi na tamno, toplo mesto bez promaje. Dakle, u neki ormar ili spajz. I treba voditi racuna da nije previse toplo jer ce na velikoj temperaturi gljivice uginuti (sto se meni dogodilo, bar mislim)
    Vasa iskustva?
    all that we see or seem is but a dream within a dream

  2. #2

    Odgovor: Domaci kvasac

    Citat imakolata84 kaže: Pogledaj poruku
    jer ce na velikoj temperaturi gljivice uginuti
    Vasa iskustva?
    Meni gljivice uginu obavezno kada koristim kanesten
    Najgora je uš što iz opanka iziđe.

  3. #3

    Odgovor: Domaci kvasac

    Mozda da probas sa visokom temperaturom, ustedeces koji dinar
    all that we see or seem is but a dream within a dream

Slične teme

  1. Ima li nade za domaci Rock and roll?
    Autor maja_momcilovic u forumu Muzika
    Odgovora: 18
    Poslednja poruka: 30.06.2012, 21:57
  2. Najbolji domaci Film u 2007
    Autor Fraga u forumu Spomenar
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 30.01.2008, 00:48

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •