Svim ljudima dobro poznata pojava-ogovaranje..,toliko je rasirena kod svih slojeva jednog drustva u jednoj zemlji i kod jednog naroda...Gotovo podjednako prisutna i kod skolovanih i visoko skolovanih ,kao i kod neskolovanih ljudi , mnogi je ne smatraju,ne samo bolesnom pojavom,vec ni vrednom vece paznje...npr.psiholoskih strucnjaka...
Da li je stvarno tako..?Ako je na primer visecasovno dnevno gledanje tv-programa i koriscenje racunara u vecini zemalja sveta,koriscenje raznih opijata,konzumiranje alkohola i cigareta,takodje u vise zemalja i na vise kontinenata, opsterasirena pojava kod svih njih ,bez obzira na njihov stepen civilizacije...znaci da li je ta opsta rasprostranjenost dovoljan razlog da se ovakve i slicne pojave proglase normalnim,obicnim i uvremenjenim pojavama...?
Tesko da bi se neko razuman slozio sa ovim, i ovakvim bolesnim pojavama i proglasio ih neminovnoscu ''duha vremena''...
Sta je sa ogovaranjem...!?Zasto ljudi ogovaraju jedni druge,bez obzira da li to cine javno i bez stida,ili prikriveno,ne uvek svima primetno,ili,cak,uopste otvoreno ne ogovaraju,a ispunjeni su prepoznatljivom ili ne, zeljom da to ucine...
Sta mislite ,zbog cega ogovaramo?...
Da li mnogo ogovarate i kako se pri tome osecate...?
Ako to cinite,koga najvise ogovarate..?

Citat

Razmisljam.....znam da *ogovaram* neljubaznu prodavacicu.

da bi ti bilo lakse..!!!
Salim se naravno...bice definicije....
Dajte im da tovare par tona uglja ili da kopaju rovove ili ....čiste svinjac....ili....pa neće stići da ogovaraju.

zašto neki ljudi ogovaraju neke druge ljude. (možda bi' i znala reći al'
ne interesuje me)
slušaju
.. na "mojoj strani" ulice.