BNS RULZ!![]()
![]()
![]()
BNS RULZ!![]()
![]()
![]()
" I'm not afraid to die. I just don't want to be there when it happens. " Woody Allen
uvek me je zanimalo
ako u selu žive seljaci
kako se nazivaju stanovnici novog sela
BanatskoNovoSelo
@JelenaSrb87
zašto je samo B u naslovu teme napisano velikim slovom
zar ne treba B.N.S.
Poruku je izmenio Arthur Dent, 02.09.2009 u 13:22 Razlog: ...
A kako ne znas za BNS?Stanovnici sela se zovu seljani, a ne seljaci!
A mi smo novoseljani!
![]()
P.S. Arture, ne smaraj za pravopis!![]()
" I'm not afraid to die. I just don't want to be there when it happens. " Woody Allen
Bila sam u tom selu pre oko 3 godine. Mislim selo ko selo, nista posebno...
Jedva smo ga nasli (iz pravca NS), posle Backe Palanke, pa neki cudan drum, pa neka vojska (ili zatvor bese), a tek nazad kada se vracali, umalo da ne odemo u Hrvatsku
...ili to bese Backo Novo Selo (ima li takvo ?)
Ako omasih, nek se ova poruka briska![]()
Budi pametan i pravi se lud
Leptiricu, omasila si!Ali nema veze..nice try!
![]()
To je Bačko Novo SeloBanatsko Novo Selo je kad kreneš od Pančeva prema Vršcu.
BNS
Tako je, Turkmenbashi!Od Panceva ka Vrscu ili od Vrsca ka Pancevu!
![]()
Divno selo, zaista! Svratite nekad, sve ima.. ima 2 Crkve i skolu ( osnovnu) ima dom kulture i FK Sloga, 1 sportska hala, kafici u centru, prodavnice, 1 apoteka, 1 ambulanta i tako..divni seljani, vredni, radni, posteni..etc. etc.
Pitajte sta vas zanima!![]()
Jeco pa ja kad dodjem tamo tebe ne vidim
Mozda i navratim koji vikend sa drustvom malo da obnovimo stare uspomene ehhh...![]()
Samo ti navrati!![]()
Ranije, dok sam igrao fudbal, cesto sam dolazio u BNS.... cak imam i skolskog druga odande. Pozdrav iz Sefkerina!!!!![]()
Relativno često prolazim kroz Banatsko Novo Selo. Poznajem i neke osobe koje žive u njemu. Znam da su ga osnovali Nemci u drugoj polovini XVIII veka u talasu naseljavanja ovih prostora, čime se želeo u ovim krajevima tadašnje carevine osnažiti nemački faktor. Takođe znam da su vremenom Rumuni postali značajan činilac u broju stanovnika, čak da su jedno vreme bili i u većini...
Mislim da značajan deo Novoseljana živi i radi u inostranstvu, a i zemlja u ataru im je dosta dobrog kvaliteta u odnosu na zemlju kakva je već u Banatu i prinosi ratarskih kultura su, koliko ja znam, među boljima u Južnom Banatu...
Dve crkve u naselju su rezultat toga što je svojevremno došlo do podele imovine između Srpske i Rumunsku pravoslavne crkve, pa je stara crkva, čini mi se, pripala Rumunima, a noviju su kasnije za svoje potrebe izgradili Srbi...
U Banatskom Novom Selu vas, ako vozite kroz njega, vrlo lako može "uhvatiti" radar, pošto je selo dosta dugo i vozači često umeju da prekorače dozvoljenu brzinu...
Poruku je izmenio memento, 08.09.2009 u 13:16 Razlog: slovce
Opet sam ti u kafani, mene bez nje ništa nema
Tu su moje lude noći, nikad nisam u samoći,
Hej kafano, moja rano...Samo na www.VojvodinaCafe.rs - Muška kafana,
Bircuz koji radi 25 sati dnevno!
Memento, ni ja ne bih bolje opisala!Sve je tacno sto si rekao!
![]()
Memento je hteo nesto da te pita ali posto on nesme postavljam ti pitanje ja.
Ako dodjem u selo gde da te nadjem sa drugaricama?