e, pa opet ja. i opet licna karta. ovoga puta opstina nije bila u djiru, nego je krenula operacija "dizanja i sredjivanja papira neophodnih da bi se opet cekalo u redu u opstini". klatila sam se svuda po malo, uglavnom, bilo je neophodno da se jedan papiric sredi bas do jedan sat popodne, a prethodni radovi vezani za taj papiric su bili vezani za uplacivanje nekog racuna na posti, gdje su naravno guzvetine. e pa ne mozete zamisliti kako mi se lice ozarilo kad sam vidjela "skoroprazansalter"![]()
![]()
ali je sreca bila kratka vijeka, jer je zena procvrkutala da se usaltujem na onaj drugi, jer ona radi jos samo 15 minuta. a onaj drugi reeeeeeeed sve do bugarske granice
![]()
![]()
ali eto opet malko neke srece, ja dosla odmah na red, jer svi oni jadnici sto su cekali ispred mene, morali su da sacekaju, jer su oni trebali da dignu neke pare, a teta nije imala para, a to se na svu srecu nije odnosilo na moju malenkost, koja im je uplacivala pare.
tako da sam ja danas dosla kuci dehidrirana, znojava, bijela u licu, ali sretna![]()
![]()
![]()

Citat

..... opustencija
jer nema organizovanog prevoza kao ranijih godina .......... e onda da ipak ne propadne sve sedoh u cardu i
......

, volem da spavam ali ovaj put jer sam do 4 ujutro cekao da mi dodje vode da punim flase jer iako je 21 vek ovo je ipak Srbija
(no da ne skrecem sa teme )......
, krecem pricu sa zenom, "Da li bi mogli da mi date kopiju kupoprodajnog ugovora, znate ja sam iz NS, a nemam orginal kod sebe, a vidite i greska je kod Vas u katastru...", a zena meni opusteno "Ja i da imam taj kupoprodajni ugovor nebi ti dala kopiju, doduse ja da imam taj ugovor nebi ti ni obilazio saltere, nego bi to bilo reseno".

U isto vreme, skontam da pocinju da mi trnu noge i ruke, sto je, doduse, i karakteristicno za takve situacije... da bi na kraju doslo do toga da uopste ne mogu da se pomerim 
, meni pritisak vec skace, ali znam da sirup mora popiti..
tako da na kraju ja dobijem par pristojnih udaraca od rodjene bebe
..ne znam kako, na posletku uspem da mu sunem sirup u usta
Jos usput prsretnem neke likove koji me blago isprepadaju za casove koje sam uzeo da slusam... te jedan tezak do bola te drugi dosadan da izludis i dodjem kuci sav slomljen... jos 10 dana i pocinje skola, treba se buditi svako jutro u 8