Nasi ljudi u dijasporiVasa iskustva i misljenja na ovu temu!
Cesto se mogu cuti razlicita misljenja o nasim ljudima, koji zive van Balkana!
Tipa: "Tipicni Balkanci", Bjezi od nasih ljudi, oni su najgori od svih", "Nasi ce ti prvi zabiti noz u ledja", "Nasi te zovu samo kad im trebas"...ili: "Samo se sa nasima druzim", "Najprijatnije se osjecam sa nasima", "Sa nasim ljudima mi se poklapa mentalitet", "Nasi su najbolji za zezanje"
... Iskustva su razlicita.
Kakva su vasa iskustva? Da li prepoznajete/vidite razliku u nasim ljudima kad su kod kuce (na Balkanu) i u inostranstvu? Da li se druzite sa nasima ili sa strancima ili ne pravite razliku?

Vasa iskustva i misljenja na ovu temu!
...ili: "Samo se sa nasima druzim", "Najprijatnije se osjecam sa nasima", "Sa nasim ljudima mi se poklapa mentalitet", "Nasi su najbolji za zezanje"
... Iskustva su razlicita.
Citat

Ne volim ljubomorno zlobne ljude ne vezano da li su balkanci ili svedjani. S njima je tesko druziti se a i nikada niste opusteni.
A to sto se vise druzim sa Svedjanima pa tako je pocelo od mog dolaska ovde. Na poslu nemam nikog od nasih a ni tu gde stanujem. Tako da se druzim samo s onim malim brojem nasih koji su iz mog rodnog grada jer normalno njih i poznajem. Nisam nikada tezila da se druzim iskljucivo sa nasim ljudima.
Divno je druziti se bilo da su Balkanci, Svedjani ili pak drugih nacija samo da su ok.
...
.. tu i tamo sam upoznavala neke nashe, koji me se nisu dojmili kao ljudi, pa se sa takvim nisam ni druzhila..
znachi ima nas brate ko pljeve

.
pita: "Pa na kojem ste jeziku vas dvije upravo razgovarale?".
... fino me nasmijase...