Novi delikates - pita od veverica
Prikaz rezultata 1 do 15 od ukupno 15
  1. #1

    Novi delikates - pita od veverica

    Autor: Blic online









    Pol Parker iz Njukastla, član konzervativne grupe koja pokušava da “očisti” teritoriju od sivih i očuva domaće, crvene veverice, krenuo je na jug Velike Britanije kako bi podmirio sve veću potražnju za pitama od veverica.


    Parker (45) je već učestvovao u eliminisanju 22.000 sivih veverica na severo-istoku zemlje. On kaže da je među kuvarima došlo do velike potražnje sa sivim vevericama i da mora da proširi posao. Parker, u saradnji sa farmerima na jugu Engleske, snabdeva restorane vevericama.

    "Ljudi ih jedu. Ne mogu da nahvatam dovoljno sivih veverica", rekao je Parker. "Da ih uhvatim 100, on bi ih pojeli 100 svakog dana, kolika je potražnja. Prodajem ih vrhunskim restoranima, mesarama, radnicima. One su delikates", dodao je on.

    Parker je takođe osnivač Udruženja za zaštitu crvene veverice (RSPP) i tvrdi da je ubijanje sivih jedini način da se spasi domaća vrsta od istrebljenja. Njegov metod je toliko uspešan, piše BBC, da su sive veverica u potpunosti nestale u mnogim delovima Nortamberlenda, dok su se crvene vratile u ta područja.

    U poslednjih godinu i po dana njegova grupa je uhvatila 22.622 sive veverice.
    RSPP je osnovan 2006. godine. Za udruženje radi 900 dobrovoljaca.



    izvor:blic.rs


    No comment ...meso od veverice,...zar smo dotle došli?
    I may not be perfect but I'm always me

  2. #2

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    Ma bolje i to od glista i puzeva!
    Njamiiiiiii!





    Gospodine, vase dete se plazi na mene!

  3. #3

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    sem meso od srne ovo je jos jedno koje nikad u zivotu ne bih probala...


  4. #4

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    Auuu...



  5. #5

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    Pa ako može da se jede srna i bambi i neojagnjeno jagnje što ne bi mogla i veverica , mislim, ko ima stomak za tako nešto...
    Kad bi meni dali kišobran, ja ga ne bih potrošio sam
    pola mesta ja bih dao nekom, ko je dobar a slučajno sam.

  6. #6

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    Citat veverica kaže: Pogledaj poruku
    Auuu...

    gotoFa si.....hasan ceckati.....

  7. #7

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    Sklonite temu, Veve nam je pod stresom


  8. #8

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    Citat Bombica kaže: Pogledaj poruku
    Sklonite temu, Veve nam je pod stresom
    Gospodine, vase dete se plazi na mene!

  9. #9

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    Bolje i pod stresom nego na poslužavniku!



  10. #10

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    veve ako treba pomoc, samo reci...ovi bi da krenu u lov


  11. #11

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    Citat Bombica kaže: Pogledaj poruku
    veve ako treba pomoc, samo reci...ovi bi da krenu u lov
    Лов на веверицу сад добија потпуно ново значење А да се офарба?
    За землю родную не на жизнь а на смерть
    Воевал с врагами Володимир князь
    Многая лета
    Многая лета
    Многая лета
    Русской земле

  12. #12

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    Ma nisu normalni ovi ostrvski izrodi... i bi pojeli, da im ga neko lepo servira...

    To sve ludo bre!



  13. #13

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    Ne znam zašto, ali sam siguran da je veverica pravi delikates. Bilo bi zaista zanimljivo probati je. Posebno ako nije pušač.
    Opet sam ti u kafani, mene bez nje ništa nema
    Tu su moje lude noći, nikad nisam u samoći,
    Hej kafano, moja rano...
    Samo na www.VojvodinaCafe.rs - Muška kafana,
    Bircuz koji radi 25 sati dnevno!

  14. #14

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    Citat memento kaže: Pogledaj poruku
    Ne znam zašto, ali sam siguran da je veverica pravi delikates. Bilo bi zaista zanimljivo probati je. Posebno ako nije pušač.
    Ију срам те било... мада...
    За землю родную не на жизнь а на смерть
    Воевал с врагами Володимир князь
    Многая лета
    Многая лета
    Многая лета
    Русской земле

  15. #15

    Odgovor: Novi delikates - pita od veverica

    Sram vas bilo obojicu!
    Evo vam i recept... Mislim... Parboil squirrels until tender and pick meat off the bones... Mix squirrels and veggies together...


    Prep Time: 2 hours

    Ingredients:
    3-4 squirrels - cooked and de-boned
    1 large can mixed veggies, long cut (or frozen 10oz. pkg)
    1/2 stick margarine
    1 large onion
    1 7oz. can mushroom pieces
    1 Tablespoon Worcestershire sauce
    1 Tablespoon Italian salad dressing
    1 glove garlic (crushed)
    1 ea. beef and chicken bouillon cube
    1 Tablespoon flour Salt and Pepper

    Utensils:
    Large pot
    Saut pan
    Regular size pot
    Pie Shell


    Directions:
    Parboil squirrels until tender and pick meat off the bones (save 3 cups of the liquid)
    Saut onions, mushrooms and garlic in Worcestershire sauce, Italian dressing and margarine until tender.
    Boil saved liquid add salt & pepper then flour until thick (this is your gravy)
    Put first pie crust in bottom of 9 inch pie pan.
    Mix squirrels and veggies together, add half the gravy and put into the pie shell
    Put second pie crust on top, cut slits in the top and Bake 1 hour at 350 degrees
    Serve with remainder of gravy over top.


    Može i ovako:

    Ingredients:
    (Serves four)
    4 squirrels
    1 carrot
    1 onion
    1/2 bunch thyme
    2 bay leaves
    2 cloves garlic
    1 litre brown chicken stock
    Salt

    Pepper
    4 bacon rashers
    250g puff pastry
    1 egg
    250g redcurrant jelly
    600g potatoes, mashed
    150g wild garlic leaves
    50g breadcrumbs

    Method:

    Remove the legs from the squirrel and place in a baking dish. Roughly chop the carrot, onion and garlic and place in the dish with the legs. Add the thyme and bay leaves, pour over the chicken stock, season and cook at 135C for about 31/2 hours or until tender.
    Meanwhile, separate the belly from the loin and the kidneys and liver. Discard the rest of the innards. Cut the ribcage away with a pair of scissors to leave a neat loin. Wrap the loin in bacon. I prefer to use sweet-cure streaky bacon.
    When the legs are cooked, separate the hind legs from the smaller fore legs. Flake the meat off the front legs and reserve it for the pie.
    Mince the livers, kidneys and bellies and season with salt and pepper. Add the flaked meat and breadcrumbs and make into four small pies using the puff pastry. Glaze the pie with the egg, and bake for 12 minutes at 175C. Seal the loin in a hot pan and roast in the oven for eight minutes.
    Strain off the cooking liquor and reduce with the redcurrant jelly until a thick sauce is obtained. Heat up the mash and add the wild garlic. Place a small spoonful of the mash on the plate and lay the two hind legs over it. Cut the loin in two and place on the mash. Generously spoon over the rich sauce and finish with the golden pie placed just in front of the mash.



    Više recepata pronaći ćete na Squirrel Recipes



Slične teme

  1. veverica
    Autor sussi u forumu Želje, čestitke i pozdravi
    Odgovora: 442
    Poslednja poruka: 18.12.2010, 23:51
  2. Novi Bečej
    Autor zmax u forumu Banat
    Odgovora: 21
    Poslednja poruka: 15.06.2009, 16:33
  3. Novi Sad s ljubavlju
    Autor Lady S u forumu Spomenar
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 24.05.2007, 13:11

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •