Kuhinja u vreme praznika
Prikaz rezultata 1 do 12 od ukupno 12
  1. #1

    Kuhinja u vreme praznika

    e pa evo chitava procedura spremanja uskrshnjih jOja na tradicionalan nachin.. u rijechima i slikama kako se to radi za one koji ne znaju, a imaju volje i zhelje (i vremena!) da to rade


    potreban pribor:

    * jOja -- komada po zhelji
    * najlon charape
    * shkare
    * razno razno bilje (listovi pershuna, mrkve, ruzmarin, mint, cilantro, basil..)
    (napomena: u sluchaju nemogucnosti nabavke nabrojenih -- ukljuchiti mashtu, otici do oblizhnjeg parka i nakupiti lishca/cvijeca koje uspjeva u Vashem podneblju!)
    * konac (po potrebi)
    * lonac (velichina zavisna od broja jOja)
    * listovi crvenog i bijelog luka
    * cvekla
    * crni papar
    * cloves (klinchici iliti karanfilici)


    pribor:
    Ime: 1.jpg Pregleda: 191 Veličina: 85.7 KB


    ubaciti jOje u charapu (ja sam imala i bijela jOja, pa sam kombinirala)
    Ime: 1 (4).jpg Pregleda: 156 Veličina: 43.4 KB


    ubaciti listice/cvetice tako da se ljepo vide (da se ne zguzhvaju pod charapom).. taj proces odnosi najvishe vremena, jer nije lako bash ubaciti to lishce bez da se ne uvije.. zakljuchila sam da je najbolje raditi sa lishcem pershuna i shargarepe..
    Ime: 1 (8).jpg Pregleda: 180 Veličina: 51.0 KB

    kad stavite listice (ja obichno stavim 2 komaTa, svaki na jednu stranu jOjeta).. pa privezhete
    A) chvorom
    B) konchicem


    za sljedece jOje napraviti prvo chvor na jednom kraju, pa ga ubaciti u chaparu i ponovo napraviti chvor
    Ime: 1 (6).jpg Pregleda: 200 Veličina: 61.0 KB


    deshava se i da neko pukne tokom proces pa probajte da izbjegnete eksperimente u fazonu "koliko se najlonke mogu rastegnuti" a da pritom zaboravite da sve to skupa odmaknete od poda


    kad ste zamotali sva jOja koja ste pripremili, u lonac sa vodom potopite listove crvenog i bijelog luka i cvekle (komada jedan do dva) i staviti da se kuva (bez jaja) jedno 20-ak minuta.. ubaciti klinchice zbog mirisa i zrna papra (odokativno!).. a nakon shto to prokuva dodati jaja i kuvati sve skupa narednih 20-ak minuta..

    ostaviti u loncu dok se malo sve ne prohladi da mozete baratati jajima.. (ja sam ostavila dva sata).. kad se sve to malo ohladi, izvaditi prvo jOje i nadati da vam je sve to dobro ispalo odrezati charape i izvaditi lishce te ostaviti jOja da se hlade


    finalni produkt
    Ime: IMG_8960.jpg Pregleda: 199 Veličina: 50.9 KB



    Hristos Vaskrese!
    moomoo meee jooouu

  2. #2

    Odgovor: Kuhinja u vreme praznika

    Lado, jaje se umotava u foliju, i u nju se ubaci malo seckane lukovice....
    Dodala bih josh, da isto tako jaje umotano u foliji mozhe da se kuva i u nekoj boji....... efekat je super


    Moja metoda za ukrashavanje jaja je: farbanje u boji, pa sharanje (grebuckanje) chachkalicom umochenoj u jako sirche. Malo je pipavo, ali ako navrne inspiracija mogu da budu veoma lepa.

    Ovo jaje je fotkano pre par godina...... slikala sam i ove, ali josh nisam ubacila u komp



  3. #3

    Odgovor: Kuhinja u vreme praznika

    u alu foliju. chini mi se da je to bila zabuna....
    & underpaid......

  4. #4

    Odgovor: Kuhinja u vreme praznika

    Citat maski kaže: Pogledaj poruku
    u alu foliju. chini mi se da je to bila zabuna....
    Da, da....u alu foliju, na nju sam mislila

  5. #5

    Odgovor: Kuhinja u vreme praznika

    Auuu, kako su dobra vasa jaja
    Moje boje ove godine ispale murgaste.
    Vise necu da farbam u bojama jer je kvalitet *dz*.
    Vracam se na dobru staru lukovinu.
    Najveca vlast je vladati sobom.

  6. #6

    Odgovor: Kuhinja u vreme praznika

    lukovina rulZ
    sve lupam i jedem jaja u bojama (iako mi se povracha kad vidim tufne boje po belancetu), zzao mi da diram ova iz lukovine...
    & underpaid......

  7. #7

    Odgovor: Kuhinja u vreme praznika

    Ova su ovogodishnja:







    ps. malko sam ih vise "namastila", pa se cakle u pm.

  8. #8

    Odgovor: Kuhinja u vreme praznika

    moomoo meee jooouu

  9. #9

    Odgovor: Kuhinja u vreme praznika

    nista bez Njene varijante "obuci" jOje

    ove godine: ornamenti manastira Stare Srbije



    detalji:
    Kultacom po kazanu: Njena "obuci" varijanta
    moomoo meee jooouu

  10. #10

    Odgovor: Kuhinja u vreme praznika

    Bozicna cesnica





    Recept:
    Kutlacom po kazanu: Cesnica
    moomoo meee jooouu

  11. #11

    Odgovor: Kuhinja u vreme praznika

    i ove godine jer ih Ona nije mogla raditi

    Poruku je izmenio yige_gui, 06.05.2013 u 22:48
    moomoo meee jooouu

  12. #12

    Odgovor: Kuhinja u vreme praznika

    i ove godine samo za Nju

    Ohridska bastina





    Kutlacom po kazanu: In Memory of Urbana Stonoga
    moomoo meee jooouu

Slične teme

  1. Makedonska kuhinja
    Autor Aiko u forumu Recepti
    Odgovora: 16
    Poslednja poruka: 30.07.2012, 23:51
  2. Vi i kuhinja
    Autor swba u forumu Muška kafana
    Odgovora: 77
    Poslednja poruka: 02.08.2009, 16:30
  3. Kineska kuhinja
    Autor Lady S u forumu Recepti
    Odgovora: 9
    Poslednja poruka: 29.05.2009, 18:25
  4. Ruska kuhinja
    Autor leptirić u forumu Recepti
    Odgovora: 3
    Poslednja poruka: 23.05.2009, 14:01
  5. Kuhinja
    Autor Najgora u forumu Uređenje enterijera i eksterijera
    Odgovora: 11
    Poslednja poruka: 14.07.2008, 13:14

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •