Muškarac bez porodice, ili deda - momak!?
Prikaz rezultata 1 do 15 od ukupno 20

Hybrid View

Prethodna poruka Prethodna poruka   Sledeća poruka Sledeća poruka

Muškarac bez porodice, ili deda - momak!?

Savremeni tempo života nameće nove standarde i pojave.Porodični život se menja i doživljava krizu.
    Sve je više brakova koji se razvode, ali i osoba koje ne osnivaju porodicu.
    Nas žene,koje se ne udamo već su nazivali svakakvim imenima i u prošlosti. O tome već i postoji tema. Međutim, šta je sa sve brojnijim usamljenim muškarcima koji su u već nekim poodmaklim godinama, a nikada se nisu ženili?

Kako njih nazvati? Analogijom bi ih mogli zvati muškim usedelicama ili deda momcima. Šta vi mislite o tome?
    Šta mislite koji je razlog njihovoj usamljenosti i da li se to odražava na njihovo ponašanje?

Odgovor: Muškarac bez porodice, ili deda - momak!?

E muškarci su uglavnom pošteđeni kojekakvih pogrdnih izraza..kod mene u Sremu, čovek u godinama, koji se nije nikada ženio, zove se mator momak..

Razlozi njihove usmljenosti su različiti..znam par ovih matorih momaka, jedan je ostao sam jer je bio i ostao nenormalno vezan za majku i ona mu jednostavno nije dozvolila da se osamostali i osnuje svoju porodicu..drugi je bio veliki probirač, svakoj je nalazio manu i na kraju je došao u neke godine kad više nije mogao da bira..treći je ostao sam zbog nesrećne ljubavi koja je bila branjena od strane i njegovih i njenih roditelja..on je ostao sam, a ona nije..ubrzo se odao alkoholu..četvrti je osobenjak, posvećen nauci i knjigama..nikada nije imao čak ni društvo, a kamoli devojku..

Sva četvorica su dobri "momci" i sem ovog četvrtog, svi jednako pate zbog samoće i to im je najčešća tema kad stanem da popričam sa njima..i svi se jako boje starosti i još veće samoće koju ona nosi..
    Osmeh je kriva linija koja ispravi sve..skoro sve..

Nekad se to zvalo "nezenja" i kao klinac sam to posmatrao kao osobu koja je nesputana, koja stalno izlazi i "zivi". Sad kad posmatram likove koji krckaju poslednje parcice cetvrte decenije bas i ne izgleda tako.

Sigurno je ekonomski momenat bitan, ali se on cesto postavlja i previse u prvi plan jer poznajem nekoliko osoba koje su i stambeno i finansijski obezbedjene, ali se opet ne zene. Naravno, prvo bi trebalo da nadju devojke, ali ni to nije lako kad se nigde ne izlazi, a i ako se izadje to su cisto muska drustva. Takodje, medju mojim prijateljima "nezenjama" dominiraju jedinci koji su uvek cuvani pod staklenim zvonom i koji misle samo na sebe i u njihovom srcu nema mesta ni za roditelje, a kamoli za zenu i dete za koje bi se trebalo ponesto i zrtvovati od svog komotiteta...

Kakva je razlika između psa i oženjenog muškarca?
    -Nikakva . Ni jedan ni drugi ne diraju domaćicu, a komšinicu bi rastrgli !
    Lav je možda kralj životinja ali nikada vuka nećeš videti da igra u cirkusu .

Kako god ga vi zvali njemu je dobro
    P.S.
    i dalje sam slobodan
    Ko je za jednu voznjicu

Ja sam postovala stav....pa tako i odluku muskaraca da bude bez porodice jer mi deda-momak tako ruzan izraz
    Ako je nekom dobro da bude singl zasto ne?
    Najveca vlast je vladati sobom.

Slične teme

1. Momak/devojka sa estrade
    Autor Mish u forumu Kad sam bio mali...
    Odgovora: 52
    Poslednja poruka: 17.03.2012, 15:50
  2. Samohrani roditelji ili jednoroditeljske porodice
    Autor makilli u forumu Porodica
    Odgovora: 20
    Poslednja poruka: 27.08.2011, 15:24
  3. Ja vragolan, i moj deda
    Autor Mish u forumu Porodica