Vaša omiljena kuhinja? - Strana 3

Prikaz rezultata glasanja: Vaša omiljena kuhinja je?

Učesnika ankete do sada
51. Ne možete da glasate na ovoj anketi
  • Srpska tradicionalna

    21 41.18%
  • Italijanska

    10 19.61%
  • Kineska

    5 9.80%
  • Grčka

    0 0%
  • Meksička

    2 3.92%
  • Francuska

    1 1.96%
  • Mađarska

    5 9.80%
  • Vegetarijanska

    3 5.88%
  • Makrobiotička

    1 1.96%
  • ni jedna od navedenih...

    3 5.88%
Strana 3 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja
Prikaz rezultata 31 do 45 od ukupno 51
  1. #31

    Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?

    Indijska Ili Meksicka (Samo Vegi, Za Ostalo )

  2. #32

    Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?

    Srpska
    pa italijanska
    I meksicka mi se svidja, ali mi posle nje ne bude dobro
    Umro je Ajnštajn, umro je Tesla...a i meni nešto nije dobro

  3. #33

    Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?

    Ma nasa je broj 1,a posle nje Italijanska
    Volim je od štala do neba, od blata do pšenice, toplu od ciganskih gudala i blagdanskih očenaša, vršidbenu i zadušničku, smeđu kao devojačke pletenice, tu zemlju čardaša, čaša i bezemljaša ...tu Vojvodinu bogomojačku, i bezbožničku, i ivnsku, belju od jaganjaca, crnju od paljevina, tu Vojvodinu svetonikoljsku, velikogospojinsku...

  4. #34

    Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?

    Osim nase,volim grcku,italijansku,japansku i makrobioticku kuhinju.Kada sam u prilici volim da probam nova jela.Mediteranska kuhinja mi najvise prija a sve to uz crno vino odlicno se slaze...:

  5. #35

    02 Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?nema omiljene

    Citat Bacvanin kaže: Pogledaj poruku
    Moja omiljena kuhinja je dobra klopa! Verujte nema bolje!
    RUZICA

    Sastojci
    50 dl brašna
    1 kašika soli
    1 kašika šećera
    60 grama margarina mesto margarina moze sajta , orase , sunke , mesnate slanine
    1 žumance
    3 dl mleka
    Način pripreme
    Brašno, so, šećer i mleko zamesiti i ostaviti da testo odstoji. Kad testo naraste, razviti
    ga i premazati sa 60 grama margarina i 1 žumancetom, uviti u rolat i seći na kolutove.
    Slagati na podmazan pleh i peći.
    PRIJATNO
    gizella62 SUBOTICA(hannover)

  6. #36

    Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?nema omiljene

    Srpska tradicionalna ali posle slava, praznika i svih svetaca mi ne bude dobro, pa posle kineska a ni grcka nije losa ako cemo budemo iskreni.
    Osmeh Je Kriva Linija Koja Ispravlja Sve Stvari

  7. #37

    02 Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?

    Šampinjoni sa pirinčem




    Sastojci
    1/2 kg šampinjona
    2 glavice crnog luka
    1 paprika
    250 grama kuvane šargarepe
    250 grama pirinča
    4 kašike maslinovog ulja
    so
    biber
    listovi celera
    listovi peršuna
    Način pripreme
    Na ulju ispržiti sitno iseckan crni luk i papriku. Dodati opran pirinač, naliti vodom i kuvati 15 minuta. Šampinjone obrisati i bariti 2-3 minuta u vodi koja vri. Iseći šampinjone na sitnije komade, dodati pirinču, dodati i kuvanu šagarepu iseckanu na kolutiće, posoliti i pobiberiti. Kuvati jelo još desetak minuta, dodajući postepeno vodu u kojoj se kuvala šargarepa. Začiniti seckanim listovima peršuna i celera. U jelo se može dodati i sitno seckani beli luk.
    Jelo je veoma ukusno, lako se sprema, hranljivo je i zdravo, jer nema nikakvu zapršku. Posno je, pa se može spremati za dane posta. Odlično ide uz
    probaj te jako je ukusno PRIJATNO
    gizella62 Subotica(HANNOVER)

  8. #38

    Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?

    Japanska red slanine, red sunke - prava ikebana
    neunistiva zlojebaba!

  9. #39

    Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?

    Najvise volim nasu tradicinalnu kuhinju (verovatno je u pitanju stvar navike)!

    U poslednje vreme mi se jako svidja i kineska kuhinja - imam neke prijateljice Kineskinje, koje me cesto pozivaju na klopu! Uvek spremaju njihova nacionalna jela i mogu reci da su fantasticna!!!

  10. #40

    02 Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?

    PRELIV OD ŠAMPINjONA

    1/2 kg šampinjona
    1 manja glavica crvenog luka

    50 grama putera

    2 dl pavlake

    list peršuna

    1 dl suvog belog vina

    so ili začin C

    PRIPREMA

    Sitno isjeckan luk dinstati 3-4 minuta na puteru, a zatim dodati tanko isječene šampinjone i sve dinstati još oko 10 minuta uz stalno mešanje. Nakon toga, dodati peršun i pavlaku, a posle 2 minuta i bijelo vino. Ako je masa rijetka, može se na kraju dodati i jedna kašika brašna. Posoliti i začiniti po ukusu.

    ZEČJI ODRESCI SA ŠAMPINjONIMA

    1,2-1,5 kg zečje pečenice ili buta
    250 g šampinjona
    100 g dimljene slanine
    11/2 dcl ulja
    30 g paradajz - pirea
    1 vezica peršuna
    1 čen bijelog luka
    3 dcl supe
    1 dcl suhog bijelog vina
    malo senfa
    soli, bibera

    Odvojimo meso od kostiju, narežemo šnicle, blago ih izlupamo, nadjenemo ih tankim režnjevima slanine, posolimo, pobiberimo, i ostavimo da odstoje pola sata.
    U tavi zagrijemo ulje, naglo popržimo šnicle s obje strane i stavimo u drugu posudu.

    Na masnoći od pečenja izdinstamo tanko izrezane šampinjone, dodamo izgnječeni bijeli luk, nasjeckan peršun, paradajz-pire, supu, vino, senf, pustimo sve da načas provri (preljev za odreske).

    Poklopljeno na laganoj vatri, na meko izdinstamo meso, na kraju ga posolimo, dodamo biber.
    Posudu u kojoj serviramo zagrijemo, složimo meso, prelijemo preljevom, ukrasimo kriškama limuna, paradajza, peršunovim lišćem. Za prilog krompir pire ili kroketi od krompira, artičoke na maslacu ili mahune.



    SUPA OD ŠAMPINjONA



    kg šampinjona
    1 glavica luka
    1 litra supe

    4 dkg brašna
    1 kašika ulja
    6 dkg slanine na kockice narezane
    kisele pavlake po ukusu
    so , biber, peršun

    PRIPREMA
    Na ulju i slanini popržimo luk i dodamo narezane gljive. Pospemo malo brašna, nalijemo supu i stavimo kuhati na laganoj vatri dok gljive ne omekane. Dodamo pavlaku i začinimo. Okus će biti bolji ako prije serviranja dodamo čašu vina.

    RIŽA SA ŠAMPINjONIMA[

    300 g riže,
    400 g šampinjona,
    2 kašike soja sosa,
    grančica peršun
    glavica crvenog luka,
    2 čena bijelog luka,
    maslinovo ulje,
    biber,
    so.
    PRIPREMA
    U slanoj vodi kuhati rižu oko 20 minuta i ocijediti. Propržiti sitno sjeckan crveni luk i bijeli luk na maslinovom ulju. Isječene šampinjone dodati po dužini i dodati sjeckani peršunov list.
    Sve dinastati zajedno dok tečnost ne ispari i šampinjoni ne omekšaju. Začiniti i dodati rižu. Preliti soja sosom, izmiješati i dinstati 2-3 minuta. Onda poslužiti.
    JAJA SA ŠAMPINjONIMA
    4 jaja,
    200 g šampinjona,
    glavica crvenog luka,
    3 paradajza,
    3 kašike maslaca,
    peršunov list,
    biber,
    so.
    PRIPREMA
    Zagrijati 2 kašike maslaca pa na njemu prodinstati sitno isjeckan crveni luk. Dodati oprane i na listiće sječene šampinjone i na kockice sječen paradajz. Posoliti i pobiberiti.
    Masu od povrća podijeliti na četiri dijela, staviti u četiri vatrostalne činijice. Razbiti u svaku činijicu po jedno jaje. Ostatak maslaca staviti preko jaja, pa zapeći u pećnici desetak minuta na 200 stepeni, da se jaja stegnu. Onda posuti sjeckanim peršunom i poslužiti.
    KREM ČORBA OD ŠAMPINjONA
    Sastojci za 4 porcije
    300 g šampinjona
    1/2 glavice luka
    40 g margarina
    20 g brašna
    supa, pileća, teleća
    100 g pavlake
    2 žumanjka
    2 kašike šeri vina
    biber, so
    peršun
    stari hljeb
    PRIPREMA
    Izdinstajte isjeckani luk i šampinjone na margarinu.
    Pospite brašnom i dobro promješajte. Uspite supu i neka kuva 10 min. Smanjite temperaturu.
    Izmiješajte žumanjak sa kiselom pavlakom i šeri vinom i dodajte u supu. Dobro izmješajte, supa će dobijati gušću formu. Pazite da vam supa NE prokuva ponovo.
    Na kraju začinite, so, biber, peršun.
    Po izboru služite sa prepečenim hljebom.
    sledeća stranicaRECEPTTradicija korištenja šampinjona u ishrani je bogata, tako da ima mnogo recepata za pripremu raznih jela.
    RIŽA SA ŠAMPINjONIMA
    300 g riže,
    400 g šampinjona,
    2 kašike soja sosa,
    grančica peršuna,
    glavica crvenog luka,
    2 čena bijelog luka,
    maslinovo ulje,
    biber,
    so.
    PRIPREMA
    U slanoj vodi kuhati rižu oko 20 minuta i ocijediti. Propržiti sitno sjeckan crveni luk i bijeli luk na maslinovom ulju. Isječene šampinjone dodati po dužini i dodati sjeckani peršunov list.
    Sve dinastati zajedno dok tečnost ne ispari i šampinjoni ne omekšaju. Začiniti i dodati rižu. Preliti soja sosom, izmiješati i dinstati 2-3 minuta. Onda poslužiti.
    JAJA SA ŠAMPINjONIMA
    4 jaja,
    200 g šampinjona,
    glavica crvenog luka,
    3 paradajza,
    3 kašike maslaca,
    peršunov list,
    biber,
    so.
    PRIPREMA
    Zagrijati 2 kašike maslaca pa na njemu prodinstati sitno isjeckan crveni luk. Dodati oprane i na listiće sječene šampinjone i na kockice sječen paradajz. Posoliti i pobiberiti.
    Masu od povrća podijeliti na četiri dijela, staviti u četiri vatrostalne činijice. Razbiti u svaku činijicu po jedno jaje. Ostatak maslaca staviti preko jaja, pa zapeći u pećnici desetak minuta na 200 stepeni, da se jaja stegnu. Onda posuti sjeckanim peršunom i poslužiti.
    KREM ČORBA OD ŠAMPINjONA
    Sastojci za 4 porcije
    300 g šampinjona
    1/2 glavice luka
    40 g margarina
    20 g brašna
    supa, pileća, teleća
    100 g pavlake
    2 žumanjka
    2 kašike šeri vina
    biber, so
    peršun
    stari hljeb
    PRIPREMA
    Izdinstajte isjeckani luk i šampinjone na margarinu.
    Pospite brašnom i dobro promješajte. Uspite supu i neka kuva 10 min. Smanjite temperaturu.
    Izmiješajte žumanjak sa kiselom pavlakom i šeri vinom i dodajte u supu. Dobro izmješajte, supa će dobijati gušću formu. Pazite da vam supa NE prokuva ponovo.
    Na kraju začinite, so, biber, peršun.
    Po izboru služite sa prepečenim hljebom

  11. #41

    Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?

    Imam primedbu....(pocinjem sebi da licim na Kalimera.... )...dali ste mogucnost da se odabere NIJEDNA od navedenih, a niste dali mogucnost SVE navedeno........

    Moja su gradjanska prava time uskracena........kako sada ja da glasam?.......


    Moje najomiljenije, skoro svake nedelje pripremano.....


    Bar 12 sati pre kuvanja dva sarana od oko 2 kg iseckati na 'kriske' (naravno pre toga ocistiti... ) i staviti u posudu, posoliti, i preliti sa deci vina i pola litre mlevenog paradajza.- ovo cu objasniti kasnije- i ostaviti na hladnom da prenoci.

    Pola kg crnog luka, naseckati, samleti,....uglavnom usitniti i kuvati polako.

    Skuvani luk propasirati i preliti u vecu posudu ( da saran moze plivati...) i doliti litru vode i pola litre mlevenog paradajza

    Kada pocne da vri, dodati sarana, kasikicu kafenu aleve paprike, malo bibera, i kuvati dok saran ne 'ispliva' na povrsinu. (najbolje da se kuva lagano da visak vode ispari) oko pola sata.

    Kada je gotovo ubaciti tri lista lovora i poklopiti. Poklopac skinuti pre serviranja.....

    Prijatno...


    Mleveni paradajz......

    Kilogram paradajza celog i pola kg ociscene paprike (ljute ili slatke -po zelji- moja omiljena kombinacija je dve ljute paprike a ostalo slatke) samleti, malo posoliti dodati dva-tri lista lovora i kuvati dok malo ne zgusne (da bude jos tecan)

    Sipati u flase od 1l.
    Ako ne mogu da pomognem, necu da odmognem

  12. #42

    Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?

    vojvodjan :
    Imam primedbu....(pocinjem sebi da licim na Kalimera.... )...dali ste mogucnost da se odabere NIJEDNA od navedenih, a niste dali mogucnost SVE navedeno........

    Moja su gradjanska prava time uskracena........kako sada ja da glasam?.......


    Ako se budes dugo i ucestalo bunio oduzecemo ti i ova oduzeta prava , hehe pa ces ostati i BREZ onog sarana od 2kg . svake nedelje .



    jednostavan i brz nacin za nezenje

    Mashtjom kruv ( citaj lebac , hleb , leb )
    jedno do dva parceta kruva , namazete sa pacijom ili guscijom ili telecom ili svinjskom ili zecijom ili putjkinom mascu i posolite po potrebi i stavite crvene tucane ( obavezno tucane ) crvene paprike i prijatan vam rucak uz hladno pivo , lava ili jelena, ili ili ili sta vam se vetj nadje pri ruciiiiiii , a sto vam se nadje u ruci .................

  13. #43

    Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?

    италијанска,кинеска,српска...
    лицем ка ветру
    с ветром уз лице

  14. #44

    Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?

    na prvom mestu je nasa srpska , a potom kineska,madjarska pa tako redom, ma volom sve da probam pa kako bude
    sreca je kada pored sebe imas voljene osobe

  15. #45

    Odgovor: Vaša omiljena kuhinja?

    nasa naravno, pa francuska pa italijanska
    ...Koliko god život od tebe traži ozbiljnost, svako treba prijatelja s kojim se može glupirati. ...

Strana 3 od 4 PrvaPrva 1234 PoslednjaPoslednja

Slične teme

  1. Omiljena priča
    Autor DrinChe u forumu Književnost
    Odgovora: 142
    Poslednja poruka: 15.11.2015, 18:25
  2. Omiljena kozmetika
    Autor Mater Vetru u forumu Lepota
    Odgovora: 38
    Poslednja poruka: 11.01.2014, 15:46
  3. Omiljena poza?
    Autor SQUAW u forumu Erotika & sex
    Odgovora: 192
    Poslednja poruka: 07.06.2011, 07:08
  4. Omiljena teniserka
    Autor irnik u forumu Sportska centrala
    Odgovora: 19
    Poslednja poruka: 14.03.2011, 22:18
  5. Omiljena igracka
    Autor swba u forumu Kad sam bio mali...
    Odgovora: 63
    Poslednja poruka: 27.04.2009, 11:03

Tagovi za ovu temu

Vaš status

  • Ne možete pokrenuti novu temu.
  • Ne možete poslati odgovor.
  • Ne možete dodati priloge
  • Ne možete prepraviti svoje poruke
  •